Bekijk galerij

Seizoen 2021-2022

The Poetic Body

13 wereldpremières, 6 programma’s in de reguliere programmering, nieuwe gezichten en geliefde choreografen die terugkeren: NDT heeft heel veel moois voor jullie in petto in seizoen 2021-2022, dat de titel The Poetic Body draagt. Hieronder vind je de volledige programmering van NDT in seizoen 2021-2022. We kijken ernaar uit om na lange tijd opnieuw dansliefhebbers te verwelkomen bij onze voorstellingen. Met tournees in binnen- en buitenland en via onze toegankelijke livestreams presenteren NDT 1 en NDT 2 hun danskunst aan een groot, wereldwijd publiek. Kijkers uit meer dan 80 landen genoten van eerdere livestreamvoorstellingen. Ook in seizoen 2021-2022 is het mogelijk om een aantal voorstellingen via livestream te zien!

Aankomende programma's

Wereldpremière Liliana Barros
Wereldpremière Emilie Leriche
Wereldpremière Jermaine Spivey

NDT en Korzo slaan de handen ineen om de ontwikkeling van jonge dansmakers te stimuleren. Voor deze editie van Up & Coming Choreographers krijgen aanstormende choreografen Liliana Barros, Jermaine Spivey en Emilie Leriche de kans om nieuwe creaties te maken. 

Te zien in Korzo, Den Haag. 

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Eerder in seizoen 2021-2022

Bedroom Folk (2015) Sharon Eyal & Gai Behar
Wereldpremière Alan Lucien Øyen

Skin of the mind presenteert een wereldpremière van Alan Lucien Øyen, een opwindende nieuwe stem binnen het gezelschap. Daarnaast biedt het openingsprogramma de terugkeer van het veelgeprezen Bedroom Folk van choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar, een belangrijk werk in het oeuvre van NDT dat in een uitgebreide versie met een grotere cast wordt gepresenteerd.

Te zien in Den Haag, Amsterdam, Tilburg en Utrecht.

Bekijk deze voorstelling ook via onze livestreams

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Wereldpremière Marcos Morau
Wereldpremière Nadav Zelner

In het eerste NDT 2-programma van het seizoen The play between presenteert NDT twee nieuwe stemmen die eigenzinnige verhalenvertellers zijn en beiden een  nieuwe wereldpremière brengen. NDT is erg enthousiast om hun unieke kijk op dans toe te voegen aan het repertoire.

Te zien in Den Haag, Haarlem, Amersfoort, Utrecht, Enschede, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Maastricht, Amstelveen, Tilburg en Gouda.

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Of Any If And (1995) William Forsythe
One Flat Thing, reproduced
(2000) William Forsythe
N.N.N.N. (2002) William Forsythe

William Forsythe (VS) veroverde de danswereld met zijn innovatieve en dynamische benadering van de kunstvorm wat hem in de internationale schijnwerpers zette. Woven State markeert een hernieuwing van de relatie met Forsythe in een drieluik van werken. 

Te zien in Den Haag, Heerlen en Nijmegen.

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Wereldpremière Marco Goecke
Toss of a Dice (2005) Jiří Kylián
Wereldpremière Marina Mascarell

Traces left within presenteert de terugkeer van Jiří Kyliáns Toss of a Dice (2005) en twee nieuwe creaties van Marco Goecke en Marina Mascarell. Het NDT 1-programma vormt een verzameling van sterke choreografische stijlen , die elk uniek en verschillend zijn, maar verbinding vinden in hun ongeremde aanpak. De voorstelling wordt live begeleid door Het Balletorkest.

Te zien in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Groningen.

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Bekijk deze voorstelling ook via onze livestreams

Wereldpremière Gabriela Carrizo
Wereldpremière Crystal Pite
Wereldpremière Roy Assaf

Het laatste NDT 1-programma van seizoen 2021-2022, Dreams 360, presenteert wereldpremières van drie onderscheidende choreografische stemmen: Gabriela Carrizo, Crystal Pite en Roy Assaf.

Te zien in Den Haag, Tilburg, Maastricht, Eindhoven, Utrecht en Rotterdam.

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Wereldpremière Edward Clug
IMPASSE (2020) Johan Inger
Wereldpremière David Raymond and Tiffany Tregarthen

In Sudden and Suspended komen drie verschillende choreografische stemmen samen. Het NDT 2-programma presenteert een wereldpremière van gastchoreograaf Edward Clug, markeert het begin van een nieuwe relatie met Tiffany Tregarthen en David Raymond, die ook nieuw werk maken, en brengt Johan Ingers veelgeprezen IMPASSE terug op het toneel.

Te zien in Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Nijmegen, Heerlen, Haarlem, Arnhem, Amsterdam, Breda, Rotterdam, Zwolle, Venlo, Utrecht en Alkmaar.

Ook te zien via livestream op 21, 22 en 23 april.

Kaarten voor de livestreams

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

NDT 2 in Grote Kerk Veere

The Most Fascinating Problem in the World (2021)Tom Weinberger
The Big Crying (2021) Marco Goecke

Tom Weinberger maakte samen met de NDT 2-dansers een nieuw werk, speciaal gemaakt voor locaties buiten de traditionele theateropstelling. Projecten als deze bieden ons als gezelschap nieuwe perspectieven en creatieve ontdekkingen. In september 2021 wordt de première van Tom Weinbergers werk voor NDT 2 eindelijk werkelijkheid in de Grote Kerk in Veere. Daarnaast presenteren de dansers van NDT 2 het veelgeprezen The Big Crying (2021) van Marco Goecke.

Te zien in Grote Kerk, Veere (uitverkocht).

Lees hier alle info

Here We Live and Now 2021

Wereldpremière Antonin Comestaz
Wereldpremière
Parvaneh Scharafali
Wereldpremière 
Zino Schat

Here we live and now, dé plek om kennis te maken met choreografietalent van Haagse bodem. Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) vieren met dit jaarlijkse dansevenement het talent dat Den Haag rijk is. Drie creatieve makers, voormalig NDT-danser Parvaneh Scharafali, Antonin Comestaz en Zino Schat, creëren hiervoor een nieuwe, korte voorstelling.

Te zien in Korzo, Den Haag.

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Mist

Mist (2021) Damien Jalet

De creatie Mist voor de NDT 1-dansers presenteert het debuut van de Belgisch-Franse choreograaf Damien Jalet bij het gezelschap. De veelgeprezen werken van Jalet zijn vaak visueel verbluffend, kinetisch, en zetten aan tot denken. Damien Jalet heeft een prachtige film gemaakt van zijn creatie, gefilmd door Rahi Rezvani.

Te zien via livestream.

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

De keuze van Korzo & NDT

Do you believe me yet? (2021) Astrid Boons

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Voor 2021 is de keuze gevallen op Astrid Boons. Fernando Magadan, Iván Pérez, Amos Ben-Tal, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Marina Mascarell, Jiri Pokorny en Antonin Rioche gingen hem voor.

Te zien in Korzo, Den Haag.

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Fotoboek

Hiernaast vind je het fotoboek dat we voor seizoen 2020-2021 gemaakt hebben. Inclusief een interview met artistiek directeur Emily Molnar over het seizoen en de toekomst van het gezelschap, en vele mooie foto’s van NDT-dansers gemaakt door fotograaf Rahi Rezvani.

Neem een kijkje en blader door het fotoboek.

NDT in Amare

Vanaf seizoen 2021-2022 wordt Amare de nieuwe thuisbasis van NDT.

“Verhuizen naar Amare markeert het begin van een spannende tijd voor NDT. Ik kijk uit naar de samenwerking en uitwisseling die het gebouw zal inspireren tussen de organisaties en de gemeenschap.

Ik geloof dat kunst een gesprek is. Het gaat om verbinding, en een van de beste manieren om deze dialoog te koesteren, is door actief in contact te komen met de mensen die komen kijken en bijdragen aan onze voorstellingen.

Als we eenmaal in het gebouw zijn gevestigd, zal ik als eerste tijd doorbrengen in onze prachtige studio’s, en kijken naar hoe de dansers creëren met de stad op de achtergrond. Naast onze studio’s verwacht ik dat het Danstheater een van mijn favoriete plekken in het gebouw zal zijn; het is speciaal gemaakt voor dans en is ultramodern.”

– Emily Molnar, artistiek directeur

© Katja Effting