Bekijk de foto's

Skin of the mind

NDT 1

Skin of the mind

NDT 1
Sharon Eyal & Gai Behar Bedroom Folk
Alan Lucien Øyen Wereldpremière

Skin of the mind presenteert een wereldpremière van Alan Lucien Øyen, een opwindende nieuwe stem binnen het gezelschap. Daarnaast verzorgt het openingsprogramma van seizoen 2021-2022 de terugkeer van het veelgeprezen Bedroom Folk van choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar, een belangrijk werk in het oeuvre van NDT dat in een uitgebreide versie met een grotere cast wordt gepresenteerd.  

Deze voorstelling is ook te zien via onze livestreams

Alle 10 voorstellingen

Over het programma

Alan Lucien Øyen (Noorwegen) is een van de meest spraakmakende artiesten in de internationale hedendaagse danswereld wiens werk is uitgevoerd door gezelschappen over de hele wereld. Als choreograaf, schrijver en regisseur kan hij het beste worden omschreven als een unieke verhalenverteller die in zijn werk altijd op zoek is naar oprechte en menselijke expressie. Met een emotionele en dramatische gedrevenheid combineert Øyen op ambitieuze wijze muziek, beweging, opera, theater en dans. Zijn complexe en technisch uitdagende bewegingstaal wordt geïnspireerd door de wereld om hem heen waarbij hij inspiratie put uit een groot aantal bronnen, uit de populaire cultuur, maar ook uit persoonlijke gesprekken en ervaringen. Øyen werd opgeleid als danser aan de State School of Art in Oslo en danste bij The Norwegian National Contemporary en Amanda Miller’s Pretty Ugly Dance Company in Keulen voordat hij in 2006 zijn eigen multidisciplinaire gezelschap oprichtte, winterguests. NDT kijkt er naar uit om deze nieuwe stem aan het repertoire toe te voegen.

Choreografen Sharon Eyal en Gai Behar (Israël) belichamen een ​​unieke bewegingsstijl die zich diep wortelt in de verkenning van het lichaam. Hun werk wordt gekenmerkt door het creëren van pulserende en hypnotiserende ruimtes; werelden die zich zowel ver in de toekomst als diep in het verleden lijken te begeven. Samen maakten ze werk voor verschillende internationale gezelschappen en begonnen ze in 2013 hun eigen gezelschap L-E-V. In het programma Skin of the mind presenteren Eyal & Behar een bewerkte versie hun werk Bedroom Folk, dat lovende kritieken ontving na de NDT première in april 2015: “Als er een danstaal is die aanhaakt bij de tijdsgeest, is het die van Israelisch dansmakersduo Sharon Eyal en Gai Behar.” (Trouw, 2015). NDT kijkt ernaar uit om dit belangrijke werk opnieuw te delen met zijn publiek.

Bekijk de foto’s in de galerij

Speelperiode

Seizoen 2021-2022 | 23 sep – 9 okt 2021

Amare, Den Haag
23, 24, 25 sep
7, 8, 9 okt

Internationaal Theater Amsterdam
29, 30 sep

 

Theaters Tilburg
2 okt

Stadsschouwburg Utrecht
5 okt

Livestreams

In seizoen 2021-2022 presenteren we opnieuw een aantal van onze programma’s via livestreams. Op 23, 24 en 25 september zenden we de NDT 1-voorstelling van Skin of the mind live vanuit Amare in Den Haag uit via ndt.nl.

Het publiek is van harte welkom online in NDT’s digitale theaterzaal, via een livestream thuis in de eigen huiskamer. De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwe creaties als het publiek in de theaterzaal.

Koop jouw toegang tot een van de livestreams via onderstaande buttons:

Coronamaatregelen in Amare

Door de op dit moment geldende coronamaatregelen kunnen wij in Amare in Den Haag slechts gebruik maken van tweederde zaalcapaciteit. Dat betekent dat een gedeelte van de zaal geblokkeerd is. Voor toegang tot het theater heeft u een Coronatoegansbewijs nodig. U heeft een vaste zitplaats, maar u hoeft geen 1,5 meter afstand te houden.

Lees meer over het Coronatoegangsbewijs

In deze voorstelling

Skin of the mind is mede mogelijk gemaakt door Ammodo.

bEDROOM fOLK – SHARON EYAL & GAI BEHAR

Makers Sharon Eyal en Gai Behar zijn, samen met musicus Ori Lichtik, sinds jaren een innovatief trio in de hedendaagse danswereld. Voor deze creatie voor NDT 1 werkten ze voor het eerst met decor- en lichtontwerper Thierry Dreyfus. In deze multidisciplinaire inspanningen zijn beweging, muziek en licht niet ondergeschikt aan elkaar, wat tot creaties leidt die de grenzen van ‘traditionele’ hedendaagse dans overschrijden en waarin alle elementen gelijkwaardige componenten zijn.

Voor Skin of the mind werkt Sharon Eyal aan een hernieuwde versie van het werk met NDT 1.

Als er een danstaal is die aanhaakt bij de tijdsgeest, is het die van Israelisch dansmakersduo Sharon Eyal en Gai Behar.

TROUW
over Bedroom Folk
Wereldpremière – Alan Lucien Øyen 

Alan Lucien Øyen (Bergen, Noorwegen) is een zeldzame maker binnen dans en theater. Zijn werken worden zowel in zijn thuisland als in het buitenland zeer geprezen. Deze nieuwe creatie markeert Alans debuut bij het gezelschap.

In dit verhaal leer je meer over deze nieuwe choreograaf voor het gezelschap.

Foto: Rahi Rezvani. Dansers: Keren Leiman, Madoka Kariya, Lea Ved.

Bekijk meer foto’s in de galerij

Bestel

laden...