Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Hoe kan ik contact opnemen met NDT?

Heeft u een vraag over kaartverkoop, dan kunt u contact opnemen met de kassa van het betreffende theater. In Den Haag bijvoorbeeld bij Amare. Een lijst met alle Nederlandse theaters vindt u hier.

Voor overige vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier.

 

Vragen over seizoen 2022-2023

Kan ik kaarten bestellen voor seizoen 2022-2023?

De reguliere kaartverkoop voor voorstellingen in Amare in Den Haag is gestart in mei 2022.
De kaartverkoop in andere theaters in Nederland start op een later moment. Informeer hierover bij het desbetreffende theater of houd de agenda op deze website in de gaten. Deze wordt steeds ge-update als er een theater start met verkoop.

Ik ben slecht ter been, krijg ik een plek toegewezen in Amare?

Indien u slecht ter been bent, wordt u door de medewerkers van Amare in de benedenzaal geplaceerd. Neem voor uw bezoek aan Amare contact op met de kassa zodat ze u kunnen verwachten en rekening kunnen houden met een plek die goed toegankelijk is voor u (070 88 00 333).

Vragen over voorstellingen en kaartverkoop

Waar kan ik terecht met vragen over mijn toegangskaarten?

NDT verkoopt zelf géén kaarten maar verwijst u hiervoor altijd naar de kassa van het betreffende theater. Een overzicht van Nederlandse theaters vindt u hier.

Wat zijn de prijzen voor een NDT voorstelling?

NDT treedt op in verschillende theaters in Nederland die verschillende rangen en prijzen rekenen voor NDT-voorstellingen. Om die reden publiceren wij zelf geen prijzen op de NDT- website. Meer informatie over prijzen van toegangskaarten vindt u op de websites van de betreffende theaters.

Mag ik fotograferen in de zaal?

Het is niet toegestaan tijdens de voorstelling om foto's te maken in de zaal.

Moet ik mijn telefoon uitschakelen?

Wij verzoeken u uw smartphone uit of op 'stil' te zetten tijdens de voorstelling.

Vragen over NDT Vrienden

Hoe word ik Vriend van Nederlands Dans Theater?

Vriend worden is heel eenvoudig. Met dit formulier kunt u zich aanmelden. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u zo snel mogelijk een bevestiging van ons.

Is mijn Vriendenbijdrage aftrekbaar van de belasting?

Ja, de fiscus beschouwt uw Vriendenbijdrage als een gift. Als u schenkt aan een culturele ANBI-instelling, geniet u bovendien extra belastingvoordeel in het kader van de geefwet. Eenmalige giften zijn aftrekbaar als ze op jaarbasis in totaal hoger zijn dan 1% van uw verzamelinkomen met een minimum van 60 euro. Er geldt ook een maximum: het totaal van uw giften mag niet hoger zijn dan 10% van uw verzamelinkomen.

Als u maximaal wilt profiteren van de fiscale voordelen dan adviseren wij u om uw gift vast te leggen in een periodieke schenking. Voor een periodieke gift geldt geen drempel of plafond. Voorwaarde is dat u minimaal 5 jaar achtereen eenzelfde bedrag  schenkt en uw gift heeft laten vastleggen in een schenkingsovereenkomst. Sinds 2014 kan dat zonder tussenkomst van een notaris. U kunt hier de overeenkomst downloaden. Geeft u de voorkeur aan notariële akte? Download dan hier de volmacht. Voor schenkingen vanaf 250 euro vergoedt NDT de notariskosten.

U kunt hier zelf uw belastingvoordeel berekenen. Meer informatie vind u ook op www.belastingdienst.nl.

Ik heb geen vaste partner maar wil wel graag iemand mee kunnen nemen. Kan ik dan duo-Vriend worden?

Ja, dat kan. Met een duo-Vriendschap kunt u altijd iemand meenemen. De Vriendschap staat wel op uw naam en (e-mail)adres.

Hoe kan ik deelnemen aan een Vriendenactiviteit?

Voor alle Vriendenactiviteiten ontvangt u per mail een uitnodiging. In de uitnodiging staat hoe u zich kunt aanmelden voor een activiteit.

Hoe zeg ik mijn Vriendschap op?

Opzeggen kan per brief of e-mail naar vrienden@ndt.nl. Van uw opzegging ontvangt u een bevestiging. Uw Vriendschap eindigt dan per de eerstvolgende vervaldatum (deze hangt af van de datum waarop u Vriend bent geworden). NDT hanteert een opzegtermijn van 1 maand. Er kan geen gehele of gedeeltelijke restitutie plaatsvinden van een reeds betaalde Vriendenbijdrage.

Vragen over audities

Hoe kan ik inschrijven voor de NDT Summer Intensive?

De NDT Summer Intensive vindt plaats in augustus. Inschrijving start in januari. Er zijn slechts 60 plekken beschikbaar.

Wanneer zijn de NDT 2 audities?

De audities voor NDT vinden jaarlijks plaats in januari. Inschrijven voor de audities is meestal mogelijk vanaf september in het jaar ervoor.