Video laden...

Woven State

NDT 1

NDT presenteert met genoegen een trio van werken van William Forsythe (1949).
Deze werken zijn gekozen om een goed beeld te geven van Forsythe’s compositorische vaardigheden, met een focus op zelfregulerende, acapella structuren. Het programma belicht op prachtige wijze Forsythes tien jaar lange engagement met contrapunt, terwijl het inzicht verschaft in het vermogen van de choreograaf om de structuren die aan het klassieke ballet ten grondslag liggen formeel uit te breiden.

NDT 1 presenteert zes matineevoorstellingen tussen 3 en 18 december in ons huis Amare in Den Haag. Daarnaast zullen wij op 16, 17 en 18 december een registratie van de voorstelling uitzenden op onze website.

Campagne video: Rahi Rezvani. Dansers: Jon Bond, Aram Hasler, Jianhui Wang

William Forsythe
N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.
William Forsythe
Of Any If And
William Forsythe
One Flat Thing, reproduced

Streams van de voorstellingen

De registratie is met één camera op afstand opgenomen. Het betreft geen live uitzending, de voorstelling is op een eerder moment opgenomen.

Informatie over jouw gekochte tickets voor de geannuleerde voorstellingen

De overheidsmaatregelen schrijven voor dat we voor deze voorstellingen gebruik mogen maken van 30% van de zaalcapaciteit. In het geval van de Danstheaterzaal in Amare betekent dit een capaciteit van ruim 350 stoelen. Plaatsen zijn ongeplaceerd (je hebt dus geen vaste plaats) en zowel in het theater als in de zaal dien je 1,5 meter afstand van andere bezoekers te houden.

Wil je aanwezig zijn bij één van deze matineevoorstellingen? Koop dan een nieuw kaartje voor een van de voorstellingen hierboven of bekijk de agenda (scroll hiervoor naar boven).

Let op: Het is niet mogelijk om jouw tickets voor de oorspronkelijke voorstellingen om 20.00 uur om te zetten naar één van de matineevoorstellingen. Indien je bij de matineevoorstelling aanwezig wilt zijn is het dus noodzakelijk dat je opnieuw tickets koopt.

Restitutie oorspronkelijke aankoop
Het aankoopbedrag van de oorspronkelijke voorstelling wordt gegarandeerd gerestitueerd bij kaartkopers. De kaartverkoop van NDT wordt verzorgd door de kassa van Amare. Zij zullen z.s.m. contact met je opnemen over restitutie van jouw tickets. De kassa streeft ernaar de restitutie z.s.m. in gang te zetten. Door de drukte kan dit echter iets langer duren dan je van hen gewend bent. Op dit moment hoef je dus geen actie te ondernemen.

We hopen op je begrip en geduld.

'Of Any If And'. Dansers: Nicole Ishimaru, Luca Tessarini. Foto: Rahi Rezvani.
'One Flat Thing, reproduced'. Danser: Jon Bond. Foto (2021): Rahi Rezvani.

Speelperiode

Seizoen 2021-2022 | 3 t/m 18 dec 2021

Amare, Den Haag

  • Vrijdag 3 december, 15.00 uur (première)
  • Zaterdag 4 december, 14.00 uur
  • Zaterdag 11 december, 14.00 uur
  • Zondag 12 december, 14.00 uur
  • Vrijdag 17 december, 15.00 uur
  • Zaterdag 18 december, 14.00 uur
'N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.'. Danser: Conner Bormann. Foto (2021): Rahi Rezvani.
'Of Any If And'. Dansers: Nicole Ward, Donnie Duncan Jr. Foto (2021): Rahi Rezvani.

Choreograaf

William Forsythe (1949) is al meer dan 50 jaar werkzaam in de wereld van choreografie. Zijn drie decennia werk voor zijn ensembles in Frankfurt oefende een aanzienlijke invloed uit op generaties kunstenaars in een breed scala aan creatieve praktijken.

Met een aanvankelijke focus op de organisatorische onderbouwing van academisch ballet, heeft Forsythe sinds 1991 zijn choreografische discours uitgebreid naar het veld van de beeldende kunst. Terwijl zijn werk voor het podium deel uitmaakt van het repertoire van ensembles over de hele wereld, zijn zijn installaties internationaal te zien in zowel musea als privécollecties. Forsythe heeft talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Gouden Leeuw van de Biënnale van Venetië en Der Faust, beide voor levenslange prestaties.

Componist

De muziek van Thom Willems is voornamelijk gemaakt voor ballet. Hij werkt sinds 1985 samen met choreograaf William Forsythe, tot 2004 bij Ballett Frankfurt en vanaf 2005 bij The Forsythe Company.
Samen hebben ze meer dan 70 werken gemaakt.

Zijn muziek voor het werk van William Forsythe staat op het repertoire van vrijwel elk groot balletgezelschap ter wereld, waaronder The Mariinsky Ballet, Bolshoi Ballet, New York City Ballet, San Francisco Ballet, National Ballet of Canada, Paris Opera Ballet, Teatro alla Scala Milano, Royal Ballet Covent Garden, Wiener Staatsoper, Semper Oper Dresden, Ballet de l’Opéra de Lyon en Nederlands Dans Theater (NDT) onder vele anderen. In totaal 71 gezelschappen in 29 landen.

'N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.'. Dansers: Charlie Skuy, Lea Ved. Foto (2021): Rahi Rezvani.
Foto: Rahi Rezvani. Danser: Jon Bond.
Foto: Rahi Rezvani. Danser: Aram Hasler
Foto: Rahi Rezvani. Danser: Jianhui Wang

Bekijk meer foto’s in the galerij

laden...