Video laden...

Woven State

NDT 1
Alle 6 voorstellingen

Eerder informeerden wij u dat we genoodzaakt waren alle voorstellingen van het NDT 1-programma Woven State af te gelasten na de aankondiging van de extra coronamaatregelen. Wij zijn snel op zoek gegaan naar mogelijke alternatieven en zijn erg blij om je te informeren dat we nieuwe momenten hebben gevonden om de voorstelling Woven State ten tonele te brengen!

NDT 1 presenteert zes matineevoorstellingen tussen 3 en 18 december in ons huis Amare in Den Haag.

Campagne video: Rahi Rezvani. Dansers: Jon Bond, Aram Hasler, Jianhui Wang

William Forsythe
Of Any If And
William Forsythe
One Flat Thing, reproduced
William Forsythe
N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.

Matineevoorstellingen

De matineevoorstellingen van Woven State vinden plaats in Amare, Den Haag op:

Vrijdag 3 december, 15.00 uur (première)

Zaterdag 4 december, 14.00 uur 

Zaterdag 11 december, 14.00 uur uitverkocht

Zondag 12 december, 14.00 uur uitverkocht

Vrijdag 17 december, 15.00 uur

Zaterdag 18 december, 14.00 uur 

 

Informatie over jouw tickets

De overheidsmaatregelen schrijven voor dat we voor deze voorstellingen gebruik mogen maken van 30% van de zaalcapaciteit. In het geval van de Danstheaterzaal in Amare betekent dit een capaciteit van ruim 350 stoelen. Plaatsen zijn ongeplaceerd (je hebt dus geen vaste plaats) en zowel in het theater als in de zaal dien je 1,5 meter afstand van andere bezoekers te houden.

Wil je aanwezig zijn bij één van deze matineevoorstellingen? Koop dan een nieuw kaartje voor een van de voorstellingen hierboven of bekijk de agenda (scroll hiervoor naar boven).

Let op: Het is niet mogelijk om jouw tickets voor de oorspronkelijke voorstellingen om 20.00 uur om te zetten naar één van de matineevoorstellingen. Indien je bij de matineevoorstelling aanwezig wilt zijn is het dus noodzakelijk dat je opnieuw tickets koopt.

Restitutie oorspronkelijke aankoop
Het aankoopbedrag van de oorspronkelijke voorstelling wordt gegarandeerd gerestitueerd bij kaartkopers. De kaartverkoop van NDT wordt verzorgd door de kassa van Amare. Zij zullen z.s.m. contact met je opnemen over restitutie van jouw tickets. De kassa streeft ernaar de restitutie z.s.m. in gang te zetten. Door de drukte kan dit echter iets langer duren dan je van hen gewend bent. Op dit moment hoef je dus geen actie te ondernemen.

We hopen op je begrip en geduld.

'Of Any If And'. Dansers: Nicole Ishimaru, Luca Tessarini. Foto: Rahi Rezvani.

Over het programma

William Forsythe (VS) veroverde de danswereld met zijn innovatieve en dynamische benadering van de kunstvorm wat hem in de internationale schijnwerpers zette. Als maker belichaamt Forsythe een beheersing van de ruimte en heeft hij een meesterlijke greep op de geschiedenis en ontwikkeling van ballet en dans, die beide kenmerkend zijn voor elk werk dat hij maakt: “Als dans alleen doet wat we veronderstellen dat het kan, zal het ophouden te bestaan. Ik zal de grenzen van wat het woord choreografie betekent altijd blijven oprekken.” Woven State markeert een hernieuwing van de relatie met Forsythe in een drieluik van werken. Zo bevat het programma de terugkeer van Of Any if And (1995), voor het laatst uitgevoerd door NDT in 2010, een hernieuwde versie van N.N.N.N (2002), en One Flat Thing, reproduced (2000). De werken worden begeleid door muziek gecomponeerd door Thom Willems, een creatief partner van Forsythe.

In het kwartet N.N.N.N. (2002) komt het geluid rechtstreeks uit de lichamen van de dansers die voortdurend met elkaar in verbinding staan. Voor Woven State heeft Forsythe een nieuwe versie gecreëerd van dit werk voor 12 dansers genaamd N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N. Alle twaalf de dansers doen mee aan een ritmisch spel dat de compositie verlevendigt; samen dragen ze de verantwoordelijkheid om de partituur in stand te houden. N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N. is een prachtig voorbeeld van Forsythe’s iconische stijl, waarbij ambacht en verbeeldingskracht worden gebruikt om de grenzen van dans te verkennen en waarbij het lichaam, verfijnd en nieuwsgierig, de ruimte interpreteert.

Of Any If And, oorspronkelijk gemaakt in 1995, werd voor het eerst uitgevoerd door NDT in 2005. Het intieme en virtuoze duet stimuleert de relatie tussen twee dansers, geleid door een reeks raadselachtige woorden die worden uitgesproken door twee acteurs vanaf de achterkant van het toneel. Dezelfde woorden worden op verschillende schermen op de zwarte achtergrond geprojecteerd. Het duet belichaamt een forensische intensiteit in een poging van de dansers om zich te verhouden tot de klassieke techniek terwijl ze tegelijkertijd het dit kader deconstrueren.

Vanwege de verbazingwekkende nauwkeurigheid en het beeld van dansers die bewegen tussen rechte lijnen van tafels, blijft One Flat Thing, reproduced uit 2000 trouw aan Forsythe’s thema van contrast tussen orde en wanorde. Het werk is opgezet als een contrapunt dat wordt gecreëerd door de interactie van drie organisatiesystemen: bewegingsmateriaal, cueing en afstemming. De dansers worden ingesloten door een doolhof van tafels, maar dit doolhof is tevens de speelplaats waarin ze losbreken. Er worden spelletjes gespeeld waarin zich een domino-effect ontvouwt als de ene danser een andere in beweging zet en zo de ene tafel tegen de andere aan knalt en de ontmoetingen steeds dramatischer worden.

Speelperiode

Seizoen 2021-2022 | 3 t/m 18 dec 2021

Amare, Den Haag

  • Vrijdag 3 december, 15.00 uur (première)
  • Zaterdag 4 december, 14.00 uur
  • Zaterdag 11 december, 14.00 uur
  • Zondag 12 december, 14.00 uur
  • Vrijdag 17 december, 15.00 uur
  • Zaterdag 18 december, 14.00 uur
'N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.'. Danser: Conner Bormann. Foto (2021): Rahi Rezvani.
'Of Any If And'. Dansers: Nicole Ward, Donnie Duncan Jr. Foto (2021): Rahi Rezvani.

Choreograaf

William Forsythe (1949) is al meer dan 50 jaar werkzaam in de wereld van choreografie. Zijn drie decennia werk voor zijn ensembles in Frankfurt oefende een aanzienlijke invloed uit op generaties kunstenaars in een breed scala aan creatieve praktijken.

Met een aanvankelijke focus op de organisatorische onderbouwing van academisch ballet, heeft Forsythe sinds 1991 zijn choreografische discours uitgebreid naar het veld van de beeldende kunst. Terwijl zijn werk voor het podium deel uitmaakt van het repertoire van ensembles over de hele wereld, zijn zijn installaties internationaal te zien in zowel musea als privécollecties. Forsythe heeft talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Gouden Leeuw van de Biënnale van Venetië en Der Faust, beide voor levenslange prestaties.

Componist

De muziek van Thom Willems is voornamelijk gemaakt voor ballet. Hij werkt sinds 1985 samen met choreograaf William Forsythe, tot 2004 bij Ballett Frankfurt en vanaf 2005 bij The Forsythe Company.
Samen hebben ze meer dan 70 werken gemaakt.

Zijn muziek voor het werk van William Forsythe staat op het repertoire van vrijwel elk groot balletgezelschap ter wereld, waaronder The Mariinsky Ballet, Bolshoi Ballet, New York City Ballet, San Francisco Ballet, National Ballet of Canada, Paris Opera Ballet, Teatro alla Scala Milano, Royal Ballet Covent Garden, Wiener Staatsoper, Semper Oper Dresden, Ballet de l’Opéra de Lyon en Nederlands Dans Theater (NDT) onder vele anderen. In totaal 71 gezelschappen in 29 landen.

'N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.N.'. Dansers: Charlie Skuy, Lea Ved. Foto (2021): Rahi Rezvani.
Foto: Rahi Rezvani. Danser: Jon Bond.
Foto: Rahi Rezvani. Danser: Aram Hasler
Foto: Rahi Rezvani. Danser: Jianhui Wang

Bekijk meer foto’s in the galerij

Inleidingen

De afdeling Talentontwikkeling & Educatie verzorgt inleidingen door heel Nederland voorafgaand aan de voorstellingen van NDT 1 en NDT 2. Tijdens onze inleiding van 30 minuten krijg je de kans om persoonlijk kennis te maken met ons gezelschap en je meer te verdiepen in moderne dans en het repertoire van NDT.

Meer informatie lees je in de informatiemail die je daags voor jouw bezoek aan Amare ontvangt of via de website van het desbetreffende theater waar je de NDT-voorstelling bezoekt.

Bestel

laden...