Video laden...

Here we live and now 2021

Op vrijdag 12 november jl. hield de Rijksoverheid een persconferentie, waarin zij nieuwe maatregelen aankondigde om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Waarschijnlijk heeft u het nieuws al gehoord: tijdens de lockdown, die duurt t/m 3 december, mogen theaters open blijven. Dit betekent dat de voorstellingen van Here we live and now wél doorgang kunnen vinden. Door de aangescherpte maatregelen ziet uw bezoek aan het theater er echter anders uit dan u gewend bent. NDT en Korzo volgen daarbij de richtlijnen van de Rijksoverheid. Wilt u meer weten over uw aangepaste voorstellingsbezoek? Houd dan de berichtgeving van Korzo in de gaten.

Antonin Comestaz
Wereldpremière
Parvaneh Scharafali
Wereldpremière
Zino Schat
Wereldpremière

Over het programma

Here we live and now, dé plek om kennis te maken met choreografietalent van Haagse bodem. Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) vieren met dit jaarlijkse dansevenement het talent dat Den Haag rijk is. Drie creatieve makers, voormalig NDT-danser Parvaneh Scharafali, Antonin Comestaz en Zino Schat, creëren hiervoor een nieuwe, korte voorstelling.

Dansstad Den Haag barst van het danstalent. Korzo en Nederlands Dans Theater laten je met het jaarlijkse dansevent Here we live and now kennismaken met drie Haagse dansmakers. Zij krijgen de volledige vrijheid om een nieuwe, korte voorstelling te maken in de studio’s van Korzo. Het resultaat is een afwisselende avond vol dans.

Voor Here we live and now 2021 verwelkomen we choreograaf Antonin Comestaz voor de derde keer. Hij startte in 2018 een reeks solo’s in Here we live and now en rond het drieluik dit jaar af. Voormalig NDT-1 danseres Parvaneh Scharafali was eerder al in een van die solo’s van Antonin Comestaz te zien. Dit jaar maakt zij ook haar eigen choreografiedebuut tijdens het evenement. Tot slot wordt is er nieuw werk van Zino Schat, een van de leden van breakdance collectief Fractal Collective, waarvoor hij zich laat inspireren door de muziek van Beethoven.

Speelperiode

Seizoen 2021-2022 | 18 – 27 nov 2021

Korzo, Den Haag
18 (try-out), 19 (première), 20, 24, 25, 26, 27 nov

laden...