Nalaten aan NDT

Nalaten aan NDT

Geef liefde voor dans door

“Ik houd van Nederlands Dans Theater”, dat horen we vaak van mensen zoals u – ons publiek en onze donateurs. Mensen die hun enthousiasme voor onze danskunst niet onder stoelen of banken steken. Mede dankzij u is NDT gegroeid tot het gezelschap dat het vandaag is!

Al ruim zestig jaar focust NDT op creatieve innovatie, uitwisseling en samenwerking. Zo verbinden én inspireren we als gezelschap mensen binnen- en buiten de danswereld. Wij geloven dat kunst mensen helpt elkaar beter te begrijpen. Het opent geest en hart voor het onbekende.

Daarom investeren we voortdurend in onderzoek en vernieuwing. Van de ontwikkeling van nieuwe avontuurlijke creaties tot het stimuleren van talent van morgen. Benieuwd hoe u uw liefde voor dans kan doorgeven aan de volgende generatie?

VRAAG DE BROCHURE AAN

NDT raakt en inspireert

“Mijn eerste kennismaking was toen NDT nog een peuter was, en ik zelf ietsje ouder en net begonnen met balletles. Daar zat ik in de zaal, oog in oog met die enorme fysieke zeggingskracht. Geraakt en als het ware het podium ‘in’ gezogen. Elk jaar – vaker kwam NDT niet naar ‘mijn’ provinciestad – was er weer diezelfde fascinatie. Creativiteit, bevlogenheid, lichaamsbeheersing en tomeloze inzet, het spatte ervan af. Nooit onder de maat. Ik had er toen de woorden nog niet voor. Maar de beléving was er.

Wat dat betreft is er al die tijd niets veranderd. De zucht van het eerste uur naar artistieke vrijheid en ontwikkeling heeft bij NDT tot prestatie na prestatie geleid en tot een gezelschap van wereldformaat. Het gáát maar door en elk jaar worden er weer kunstzinnige medailles aan het palmares toegevoegd. En ik van mijn kant wordt nog steeds gegrepen door weer een volgende dansante trouvaille en, door de expressieve kracht van de dansers.

NDT: zestig jaar en nog steeds jong van geest en lijf en leden. Op naar de 100, en verder! Daar kunnen we allemaal aan bijdragen. Als trouw publiek, maar ook achter de schermen door een bedrag te legateren, iets na te laten voor de toekomst. Nu, in de nieuwe maatschappelijke werkelijkheid, lijkt dit zelfs meer dan ooit noodzakelijk. Ik word helemaal blij bij de gedachte dat, wanneer dat meisje van toen er niet meer is, NDT nog steeds mensen bij de keel grijpt met verhalen die verteld moeten worden en nog steeds raakt en inspireert met adembenemende voorstellingen.”

Marise Voskens is:

  • Voorzitter Raad van Toezicht Universiteit van Amsterdam
  • Voorzitter Raad van Toezicht VPRO
  • Voorzitter Raad van Toezicht Flamenco Biënnale
  • Oud-rechter

Waarom nalaten aan NDT?

Een nalatenschap aan NDT geeft u de unieke kans om de toekomst van het gezelschap waar u zo van houdt te beschermen. Dat zij een stem blijft voor haar kunst, kunstenaars, haar publiek en de samenleving, wat de toekomst ook mag brengen. Zo zorgt u ervoor dat NDT, het gezelschap dat u koestert en dat u inspireert, blijft floreren. En kunt u samen met ons op zoek gaan naar een bestemming die bij u past. Schenk NDT de toekomst. Vraag vrijblijvend onze brochure aan als u meer wil weten. 

 

VRAAG DE BROCHURE AAN

Fijn om te weten

Als u besluit om na te laten aan NDT, kunt u dat vastleggen in een testament. Dat kunt u eenvoudig regelen bij de notaris. U bepaalt zelf wat er in uw testament staat en aan wie u wilt nalaten: partner, familie, een lieve vriend(in) en/of een goed doel. De notaris kan u daarbij adviseren, en stelt ook het uiteindelijke testament op. Natuurlijk kunt u uw nalatenschap op elk gewenst moment wijzigen.

Uw nalatenschap komt geheel ten goede aan NDT omdat een culturele instelling geen erfbelasting hoeft te betalen.

Zo werkt het

Stap 1: breng uw wensen in kaart

Vragen die helpen om uw wensen in kaart te brengen: Weet u wie u tot erfgenaam wilt benoemen? Wilt u (een deel van uw) geld of goederen nalaten aan één of een aantal goede doelen? Hoe wilt u nalaten: via een erfstelling, een legaat of een fonds op naam? Een notaris kan u adviseren (zie stap 3).

Wilt u NDT in uw testament opnemen en een specifieke bestemming aan uw nalatenschap geven? Maak dan een afspraak met ons zodat we samen, desgewenst met de artistiek directeur, een geschikt doel kunnen kiezen.

 

Stap 2: benoem een executeur

Een executeur regelt de afwikkeling van uw nalatenschap. Een goede vriend(in) of een notaris kunnen bijvoorbeeld een executeur zijn. Als u geen executeur benoemt, valt de afwikkeling van uw nalatenschap onder de verantwoordelijkheid van uw erfgenamen. Het is goed om te weten dat NDT niet kan optreden als executeur voor de afwikkeling van uw nalatenschap, benoem daarom altijd een executeur.

Stap 3: zoek een notaris

Met een notaris bespreekt u uw wensen en stelt u uw testament op. De notaris licht de juridische aspecten toe en u kunt met al uw vragen bij de notaris terecht. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament dat u thuis kunt nalezen. Zijn uw wensen goed verwoord? Dan maakt u een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen.

Gegevens van NDT waar een notaris vaak om vraagt:

  • KVK DEN HAAG 411 50 184
  • ANBI/RSIN 002874416
  • BTW NR NL0028 74 416 B01
  • Bank/IBAN nummer: NL27 ABNA 0628 0833 19

Als u nog geen notaris heeft, kunt u op www.notaris.nl een notaris bij u in de buurt vinden. Voor algemene vragen over erven en schenken belt u de notaristelefoon: 0900 346 93 93 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur, € 0,25 p/m).

U kunt uw testament ook eenvoudig online regelen via  www.nunotariaat.nl.

Stap 4: leg het vast

De notaris laat het getekende testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan uw testament na uw overlijden worden gevonden en opgevraagd. U kunt uw testament altijd laten wijzigen als u iets wil veranderen.

Stap 5: laat het NDT weten

Heeft u NDT in uw testament opgenomen, laat het ons vooral weten. Zodat wij u passend kunnen bedanken en u op de hoogte kunnen houden. Ook vinden we het heel belangrijk om u nu al intensiever bij het gezelschap te betrekken.

 

Vragen?

Bertan Selim

Lead development, sponsoring & partnership
Contactformulier nalaten
Ontvang meer informatie over nalatenschappen bij NDT

Uw vraag wordt met zorg beantwoord

Neem contact op met Bertan Selim via nalaten@ndt.nl.

Vragen over erven of schenken?

Voor algemene vragen over erven en schenken kunt u terecht bij de notaristelefoon: 0900 346 93 93 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur, € 0,25 p/m) of op www.notaris.nl

Een landelijk initiatief

NDT is één van de initiatiefnemers van Nalaten aan Cultuur. Een samenwerking van culturele instellingen in Nederland met het doel om nalaten aan cultuur onder de aandacht te brengen. Om mensen te inspireren om na te denken over nalaten aan kunst en cultuur. Om te informeren en om te helpen bij het maken van keuzes, zodat zij hun nalatenschap betekenis kunnen geven.

Bestel

laden...