Nalaten

Wilt u iets bijzonders aan de baanbrekende danskunst van NDT nalaten?

Het opnemen van NDT in uw testament is één van de manieren om te helpen. Daarmee kunt u aanstormend talent zoals jonge dansers en jonge dansmakers de mogelijkheid geven om tot de top van de danswereld te behoren. U bepaalt zelf welk specifiek doel u met uw nalatenschap wilt steunen. Bijvoorbeeld:

  • NDT 2 – jong talent ontwikkelen en de kans geven op een danscarrière bij NDT 1
  • Educatie – kinderen kennis laten maken met de danstaal van NDT
  • Bijzondere voorstellingen en choreografieën mogelijk maken of
  • De toekomst van het gezelschap zeker stellen
  • Of u kunt samen met ons een voor u belangrijk doel bepalen.

Uw nalatenschap eenvoudig geregeld

Als u besluit om na te laten aan NDT, kan het een rustig gevoel geven om dat vast te leggen. Daarvoor heeft u een testament nodig. U kunt dat snel en eenvoudig regelen bij de notaris. U bepaalt wat er in uw testament staat en aan wie u wilt nalaten: partner, familie, een lieve vriend(in) en/of een goed doel. De notaris kan u daarbij adviseren, en hij of zij stelt ook het uiteindelijke testament op. Natuurlijk kunt u uw nalatenschap op elk gewenst moment wijzigen.

Goed om te weten: Uw nalatenschap komt geheel ten goede aan NDT omdat een culturele instelling geen erfbelasting hoeft te betalen.

Nalaten aan NDT in vijf stappen

Stap 1: breng uw wensen in kaart

Vragen die helpen om uw wensen in kaart te brengen: Weet u wie u tot erfgenaam wilt benoemen? Wilt u (een deel van uw) geld of goederen nalaten aan één of een aantal goede doelen? Hoe wilt u nalaten: via een erfstelling, een legaat of een fonds op naam? Een notaris kan u adviseren (zie stap 3).

Wilt u NDT in uw testament opnemen en een specifieke bestemming aan uw nalatenschap geven? Maak dan een afspraak met ons zodat we samen, desgewenst met de artistiek directeur, een geschikt doel kunnen kiezen.

 

Stap 2: benoem een executeur

Een executeur regelt de afwikkeling van uw nalatenschap. Een goede vriend(in) of een notaris kunnen bijvoorbeeld een executeur zijn. Als u geen executeur benoemt, valt de afwikkeling van uw nalatenschap onder de verantwoordelijkheid van uw erfgenamen.

Stap 3: zoek een notaris

Met een notaris bespreekt u uw wensen en stelt u uw testament op. De notaris licht de juridische aspecten toe en u kunt met al uw vragen bij de notaris terecht. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament dat u thuis kunt nalezen. Zijn uw wensen goed verwoord? Dan maakt u een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen.

Als u nog geen notaris heeft, kunt u op www.notaris.nl een notaris bij u in de buurt vinden. Voor algemene vragen over erven en schenken belt u de notaristelefoon: 0900 346 93 93 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur, € 0,25 p/m).

U kunt uw testament ook eenvoudig online regelen via  www.nunotariaat.nl.

Stap 4: leg het vast

De notaris laat het getekende testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan uw testament na uw overlijden worden gevonden en opgevraagd. U kunt uw testament altijd laten wijzigen als u iets wil veranderen.

Stap 5: laat het NDT weten

Heeft u NDT in uw testament opgenomen, laat het ons vooral weten. Zodat wij u passend kunnen bedanken en u op de hoogte kunnen houden. Ook vinden we het heel belangrijk om u nu al intensiever bij het gezelschap te betrekken.

 

Barbara de Heer

Head of Development
Contactformulier Barbara

Heeft u Vragen?

Neem dan contact op met Barbara de Heer via telefoon (06) 158 639 50 of vul hiernaast het contactformulier in.

 

Voor algemene vragen over erven en schenken kunt u terecht bij de notaristelefoon: 0900 346 93 93 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur, € 0,25 p/m) of op www.notaris.nl