Video laden...

Livestreams Traces left within

NDT 1

Op donderdag 3 februari, vrijdag 4 februari en zaterdag 5 februari zenden we de voorstellingen van Traces left within live uit op ndt.nl, rechtstreeks vanuit Amare den Haag naar jouw woonkamer!  De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwe creaties als het publiek in de theaterzaal.

Het NDT 1-programma Traces left within bestaat uit Toss of a Dice van meesterchoreograaf Jiří Kylián en twee wereldpremières van Marina Mascarell en associate choreograaf Marco Goecke.

Let op: Alle voorstellingen beginnen om 19.30.

Jiří Kylián
Toss of a Dice
Marina Mascarell
How to cope with a sunset when the horizon has been dismantled
Marco Goecke
I love you, ghosts

Koop tickets

Het is helaas niet meer mogelijk om een kaart te kopen voor deze voorstelling. 

Aanvangstijden en duur van de voorstelling

Op donderdag 3 februari, vrijdag 4 februari en zaterdag 5 februari wordt de voorstelling die op dat moment gedanst wordt in Amare in Den Haag, gefilmd door meerdere camera’s en live uitgezonden via de website van NDT.

De ‘inloop’ is tussen 18.45 en 19.30 uur. Er is dan nog geen videobeeld te zien, alleen een scherm met het programma van de avond. Je kunt deze tijd gebruiken om jouw verbinding en apparatuur te testen, en eventueel het casten naar de tv. Zorg dat je er op tijd bij bent en je apparatuur ruim van te voren controleert, zodat je niets van de voorstelling mist.

De daadwerkelijke voorstelling start om 19.30 uur (CET) (let op, nieuwe aanvangstijd) en duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Aanvangstijden wereldwijd:

Bekijk hier wanneer de voorstelling start in jouw tijdzone.

Toegang tot de uitzending in drie stappen

  1. Kies een livestream datum via een van de rode button hierboven, een nieuwe pagina wordt geopend.
  2. Klik op de button ‘Koop toegang voor stream’ en bestel een unieke link die je toegang geeft tot de uitzending voor slechts €15 . Wil je ons gezelschap steunen? Meer geven mag altijd!
  3. Na een klik op de button verschijnt het bestelformulier. Vul dit s.v.p. volledig in en controleer goed je e-mailadres (i.v.m. versturen van de toegangslink)
  4. Na invullen van het formulier, betaal je veilig via onze betaalpartner Mollie met een van onderstaande betaalopties. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met de unieke link. Bewaar deze goed!

Over het programma

Bekijk het digitale programmaboek en lees meer over de voorstelling, inclusief een voorwoord van Artistiek directeur Emily Molnar, de ballet credits en teksten van de choreografen, en ervaringen van de dansers.

Bekijk het hier

Traces left within presenteert de terugkeer van Jiří Kyliáns Toss of a Dice (2005) en twee nieuwe creaties van Marco Goecke en Marina Mascarell. Het NDT 1-programma vormt een verzameling van sterke choreografische stijlen, die elk uniek en verschillend zijn, maar verbinding vinden in hun ongeremde aanpak. 

De gedreven complexiteit van Marco Goecke’s (Duitsland) werk prikkelt met zijn bliksemsnelle, nerveuze fladderende en vlijmscherpe bewegingen het zenuwstelsel van zowel dansers als publiek. Verwrongen gezichten beelden zowel een intens verlangen als een duistere intimiteit uit. Voor Traces left within creëert de associate choreograaf van NDT een nieuwe choreografie met de NDT 1-dansers.

Jiří Kyliáns (Tsjechië) werk ontlokt de dansers om middels hun lichamen eerlijk en oprecht te spreken. De emotionele en kinetische kracht van zijn kenmerkende stijl wordt uitgedrukt door sensuele, intieme gebaren, die het cerebrale lichaam vastleggen als een instrument van innerlijke bewegingen. Voor Traces left within werkt Kylián opnieuw met de NDT-dansers aan zijn Toss of a Dice, dat in 2006 voor het laatst door het gezelschap werd opgevoerd. Het ballet is geïnspireerd op het werk van beeldhouwer Susumu Shingu, wiens stukken Kylián ‘dansers van de eeuwigheid’ noemt, en op een gedicht van Stéphane Mallarmé met de gelijknamige titel. “Voor mij staat [Toss of a Dice] symbool voor een gezonken schip, iets dat is ondergedompeld in de wateren van ons bewuste gedrag, iets dat kan worden teruggevonden, of misschien niet.”

De werken van Marina Mascarell (Spanje) zijn poëtisch, sociaal-politiek en intiem. Als voormalig NDT-danser bevat haar werk vaak een spel van het herkennen van patronen om die vervolgens te overwinnen, en stelt ze voortdurend vragen om het ‘ware-zelf’ te vinden. “Ik geloof dat theater je verbeeldingskracht moet laten vliegen, zonder ooit gebruik te maken van het object zoals het is. Ik twijfel altijd aan gevestigde manieren van zijn, of problemen die de samenleving naar mijn idee heeft. Dat is wat mij beweegt om te creëren.” NDT kijkt er naar uit om te zien hoe het werken met een live orkest haar werk verder zal doen ontwikkelen. Dit wordt Marina’s eerste werk voor de dansers van NDT 1.

Dit programma gaat in première binnen het Holland Dance Festival.

Marco Goecke creëert nieuw werk met de NDT 1-dansers:
“I can’t wait to be back in Den Haag, NDT is my second home, the dancers know immediately what I am looking for and once again we will create our own universe”.

Marina Mascarell over haar creatie voor NDT in seizoen 2021-2022:
what you want to bring to it and what you think you will bring back with you. They are curious to see how our collaboration will support the development of us as a company and yourself as an artist

The collaboration with Nederlands Dans Theater is an opportunity to broaden up Marina’s experience as a contemporary dance artist. It will be the first time she will work directly with an orchestra. This is possible under the umbrella of an institution like NDT who can facilitate this exchange. […]
Marina is a creator who’s focus is in the process. She challenges movement through a somatic practice she has developed through the years, in which is essential to continuously deconstruct oneself movement approach recognising patrons in order to overcome them, questioning choices to find the ‘true-self’ or other ways of being. […]
The dancers of NDT will go through a process of personal artistic discovery, as artist/creators. The framework of her work will allow them to explore subjects that interest them in relation to the work. A process that will resonate in future projects.

Foto: Rahi Rezvani. Dansers: Donnie Duncan Jr., Chloé Albaret

Bekijk meer foto’s in de galerij

laden...