Up & Coming Choreographers

NDT 2
Sofia Nappi Wereldpremière
Ella Rothschild Wereldpremière
Kor'sia Wereldpremière

In een nauwe samenwerking tussen NDT en Korzo biedt Up & Coming Choreographers opkomende makers de kans om in korte tijd een nieuw werk voor het vlakkevloer theater te maken. Het project dient als platform om jonge choreografen, experiment, en uitwisseling te ondersteunen. Up & Coming Choreographers sluit af met voorstellingen in de intieme setting van het Korzo theater in Den Haag. 

Alle 6 voorstellingen

Over het programma

Sofia Nappi is de Artistiek directeur en medeoprichter van dansgezelschap KOMOCO in Italië. “Muziek, een sterke emotie verbonden met een gedachte of een concept, een behoefte om een boodschap over te brengen, en speelruimte vinden in gestructureerde improvisatie zijn de drijfveren van mijn creatieve proces”, zegt Nappi. Haar eerste creaties met KOMOCO wonnen de Partner Introdans Award op de Rotterdam International Duet Choreography Competition 2021, en viel in de prijzen tijdens de prestigieuze 35e International Choreography Competition Hannover 2021. 

Ella Rothschild is choreograaf en multidisciplinair kunstenaar. Sinds 2010 creëert Rothschild haar eigen werken in samenwerking met verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines. Rothschild ontving de Rosenblum Performing-Arts Award van de stad Tel-Aviv voor veelbelovende maker van 2016,  evenals de culturele prijs van het ministerie. In 2020 kreeg Ella een residentie in het Baryshnikov art centre (NYC) en werd ze benoemd tot artist in residence in het Suzanne Dellal Centre’s inaugural residency program waar ze haar werk Pigulim creëerde. In 2021 creëerde Ella een trilogie van kunstwerken voor de Batsheva Dance Company: Summer snow, on the edge of nowhere, en A Year Without Summer. In 2022-2023 creëerde Rothschild Unpair en Milk Teeth, als onderdeel van het Kammerballetten festival in Kopenhagen. Haar laatste creatie voor de iconische muziek Petroesjka van Stravinsky voor het Koninklijk Ballet van Vlaanderen ging afgelopen december in première.

Antonio de Rosa en Mattia Russo leiden als regisseurs en choreografen het collectief Kor’sia uit Madrid, samen met onderzoeker en medeoprichter Giuseppe Dagostino en professor Podiumkunsten Agnès López-Río als artistiek adviseurs. Het project ontstond uit de wens om het lichaam in te zetten als middel om verbale communicatie te overstijgen. Kor’sia’s visionaire creaties bestaan uit film, fotografie, literatuur en beeldhouwkunst en nodigen het publiek uit om zich onder te dompelen in alomvattende ervaringen. Over hun voorstelling Siciliana in 2019, schreef The Theatre Times: “De choreografen van Kor’sia zijn meesters in het creëren van een rijk visueel effect vol bewegingscomplexiteit en polyfonie middels [de lichamen van de dansers].”. 

Up & Coming Choreographers is een samenwerking tussen NDT en Korzo.

Speelperiode

Seizoen 2023-2024 | 5 t/m 11 juli 2024
Korzo, Den Haag
5 (première), 6, 9, 10, 11 juli

Educatie activiteiten

inleidingen

De afdeling Talentontwikkeling & Educatie verzorgt inleidingen door heel Nederland voorafgaand aan de voorstellingen van NDT 1 en NDT 2. Tijdens onze inleiding van 30 minuten krijg je de kans om persoonlijk kennis te maken met ons gezelschap en je meer te verdiepen in moderne dans en het repertoire van NDT.

Meer informatie lees je in de informatiemail die je daags voor jouw bezoek aan Amare ontvangt of via de website van het desbetreffende theater waar je de NDT-voorstelling bezoekt.

NDT Young Creatives

We zijn gestart met een nieuw dansproject voor kinderen tussen 8 en 14 jaar oud: NDT Young Creatives. Danservaring is niet vereist, wel zin om te maken en op te treden! Benieuwd of er ook een workshop rondom dit programma wordt georganiseerd? Bekijk het via onderstaande link.

Meer informatie

Foto: Sacha Grootjans

Bestel

laden...