Mist

NDT 1

Mist

NDT 1
Damien Jalet wereldpremière

De creatie Mist voor de NDT 1-dansers presenteert het debuut van de Belgisch-Franse choreograaf Damien Jalet bij het gezelschap. De veelgeprezen werken van Jalet zijn vaak visueel verbluffend, kinetisch, en zetten aan tot denken.

Jalets debuutcreatie voor NDT 1 kon in mei 2020 omwille van de coronacrisis niet doorgaan. Met Mist wordt deze wereldpremière eindelijk werkelijkheid.

film

Vanwege de coronamaatregelen zijn de voorstellingen van Mist in de Nederlandse theaters afgelast. In plaats daarvan zal Damien Jalet een prachtige film maken van zijn creatie, gefilmd door Rahi Rezvani.

De film wordt exclusief live uitgezonden via ndt.nl. Meer informatie en uitzenddata volgen, blijf op de hoogte via deze webpagina.

Filmed by: Rahi Rezvani | Set design: Kohei Nawa | Lights: Urs Schoenebaum | Associate choreographer: Aimilios Arapoglou | Music: Fennesz | Costumes: Sruli Recht

Damien Jalet en Aimilios Arapoglou. Foto: Rahi Rezvani

Mist is mede mogelijk gemaakt door Ammodo.

Releasedatum van de film

Seizoen 2020-2021 | juni 2021
Meer info volgt

In deze voorstelling

Damien Jalet – Mist

Damien Jalet (België) choreografeert voor gezelschappen wereldwijd, waaronder les ballets C de la B, Paris Opera Ballet en Gothenburg Dance Company. In zijn werken verweeft Jalet dans vaak op unieke wijze met andere kunststromingen zoals beeldende kunst, theater, mode en muziek. In 2018 werkte Jalet als choreograaf aan de film Suspiria. Dit seizoen maakt Jalet zijn debuutcreatie voor NDT.

laden...