Mist

NDT 1

Mist

NDT 1
Damien Jalet wereldpremière

De creatie Mist voor de NDT 1-dansers presenteert het debuut van de Belgisch-Franse choreograaf Damien Jalet bij het gezelschap. De veelgeprezen werken van Jalet zijn vaak visueel verbluffend, kinetisch, en zetten aan tot denken.

Jalets debuutcreatie, Mist, voor NDT 1 kon in seizoen 2019-2020 omwille van de coronacrisis niet doorgaan. In seizoen 2020-2021 werden de voorstellingen van Mist in de Nederlandse theaters opnieuw vanwege de coronamaatregelen afgelast.

Daarom werd besloten om een prachtige film te maken van Damien Jalets creatie, gefilmd door Rahi Rezvani.  Met de filmvertoningen via ndt.nl wordt zijn wereldpremière eindelijk werkelijkheid in januari 2022.

film

De film wordt exclusief live uitgezonden via ndt.nl op 6, 7 en 8 januari 2021. Meer informatie over de film en kaartverkoop volgen, blijf op de hoogte via deze webpagina.

Filmed by: Rahi Rezvani | Set design: Kohei Nawa | Lights: Urs Schoenebaum | Associate choreographer: Aimilios Arapoglou | Music: Fennesz | Costumes: Sruli Recht

Foto: Rahi Rezvani. Dansers: Luca Tessarini, Tess Voelker.

Mist is mede mogelijk gemaakt door Ammodo.

Releasedatum van de film

Seizoen 2021-2022 | januari 2022
6 t/m 8 jan, 2022

Damien Jalet en Aimilios Arapoglou. Foto: Rahi Rezvani

In deze voorstelling

Damien Jalet – Mist

Damien Jalet (België) choreografeert voor gezelschappen wereldwijd, waaronder les ballets C de la B, Paris Opera Ballet en Gothenburg Dance Company. In zijn werken verweeft Jalet dans vaak op unieke wijze met andere kunststromingen zoals beeldende kunst, theater, mode en muziek. In 2018 werkte Jalet als choreograaf aan de film Suspiria.

De film Mist is Jalet zijn debuutcreatie voor NDT.

laden...