mist

NDT 1

mist

NDT 1
Damien Jalet wereldpremière

De speeldata en speellocaties van dit programma zijn onder voorbehoud. Theaterseizoen 2020-2021 is als gevolg van de ontwikkelingen rondom COVID-19 alleszins buitengewoon. Onze dansers en de rest van de organisatie proberen zich steeds zo goed mogelijk aan te passen aan de continue veranderende situatie. We hopen uiteraard dat ons programma zoals hier gepresenteerd ongewijzigd doorgang kan vinden. Maar indien de coronamaatregelen in de tweede helft van het seizoen wederom worden aangescherpt, behoort het helaas tot de mogelijkheden dat voorstellingen worden afgelast. We hopen op uw begrip en flexibiliteit.
De start van de kaartverkoop voor dit programma verschilt per theater: een aantal theaters is op dit moment al in verkoop, maar dat geldt niet voor alle speellocaties.
We adviseren u om de berichtgeving van NDT en het desbetreffende theater in de gaten te houden.

Alle 11 voorstellingen
over het programma

Het NDT 1-programma mist presenteert het debuut van de Belgisch-Franse choreograaf Damien Jalet bij het gezelschap. De veelgeprezen werken van Jalet zijn vaak visueel verbluffend, kinetisch, en zetten aan tot denken. Jalets debuutcreatie voor NDT 1 kon in mei 2020 omwille van de coronacrisis niet doorgaan. In mist wordt deze wereldpremière eindelijk werkelijkheid.

mist is mede mogelijk gemaakt door Ammodo.

Theatervoorstellingen en livestreams

We streven ernaar drie voorstellingen van mist  live vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag uit te zenen via ndt.nl. Het publiek is van harte welkom online in NDT’s digitale theaterzaal, via een livestream thuis in de eigen huiskamer. De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwe creaties als het publiek in de theaterzaal.

Speelperiode

Seizoen 2020-2021 | 6 mei t/m 2 juni 2021
Den Haag, Amsterdam, Heerlen, Nijmegen en Eindhoven

In deze voorstelling

Damien Jalet – Mist

Damien Jalet (België) choreografeert voor gezelschappen wereldwijd, waaronder les ballets C de la B, Paris Opera Ballet en Gothenburg Dance Company. In zijn werken verweeft Jalet dans vaak op unieke wijze met andere kunststromingen zoals beeldende kunst, theater, mode en muziek. In 2018 werkte Jalet als choreograaf aan de film Suspiria. Dit seizoen maakt Jalet zijn debuutcreatie voor NDT.

Bestel

laden...