Veelgestelde vragen

Kan ik de video met Chromecast / AppleTV e.a op mijn TV casten?

Ja, dat is mogelijk.  U vindt via deze link meer info over hoe u dat kunt doen. Of lees deze snelstartgids van Google over het casten via Google Chromecast.

Let op, via uw iPad of iPhone kunt u niet naar een Google Chromecast casten. Dit kan wel via uw laptop door de link van de livestream te openen in de Google Chrome-webbrowser en vervolgens het tablad te casten naar uw Chromecast (deze optie vindt u in het menu, drie bolletjes rechtsbovenin).

Hoe kan ik voor meerdere mensen een link kopen?

Dat is nu helaas niet mogelijk. De unieke link is gekoppeld aan het e-mailadres dat u opgeeft bij uw bestelling/betaling, en ook aan de 'cookies' in uw browser.
Het beste is om de andere perso(o)n(en) zelf te laten bestellen, zodat zij hun eigen unieke link ontvangen.

 

Wat zijn livestreams?

De eerste twee programma's van seizoen 2020-2021 worden voor u beschikbaar gesteld als livestream: de voorstelling die gedanst wordt door de dansers van NDT op het podium in het Zuiderstrandtheater wordt live gefilmd en vervolgens gestreamd. Dit betekent dat u thuis, in uw eigen huiskamer, live de voorstelling kunt bijwonen op een scherm. Er is allerminst sprake van een verdunde theaterervaring. De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om uw bezoek aan onze online 'theaterzaal' zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken.

De livestream bestaat uit een inleiding vooraf en de gehele voorstelling zelf. Kaarten voor de livestreams kosten €15 per stuk.

Kan ik kaarten bestellen voor seizoen 2020-2021?

De reguliere kaartverkoop voor voorstellingen in het Zuiderstrandtheater in Den Haag is gestart op donderdag 9 juli j.l..  Let op: vanwege de COVID-19 maatregelen is er minder capaciteit in de zaal en zullen voorstellingen sneller uitverkocht raken dan gewoonlijk.
De kaartverkoop in andere theaters in Nederland start op een later moment.  Informeer hierover bij het desbetreffende theater of houd de agenda op deze website in de gaten. Deze wordt steeds ge-update als er een theater start met verkoop.

Vanaf 9 juli is het ook mogelijk om kaarten te bestellen voor de livestreams van deze voorstellingen. U bekijkt de voorstelling live vanuit uw eigen huiskamer.

Kan één persoon kaarten bestellen voor mensen uit verschillende huishoudens?

Liever niet, het Zuiderstrandtheater roept op om zo veel mogelijk alleen kaarten te bestellen voor uzelf en uw eigen huishouden zodat het indelen van de zaal en het handhaven van 1,5e meter tussen verschillende huishoudens zo goed mogelijk verloopt.

Ik ben slecht ter been, krijg ik een plek toegewezen in het Zuiderstrandtheater?

Indien u slecht ter been bent, wordt u door de medewerkers van het Zuiderstrandtheater in de benedenzaal geplaceerd. Neem voor uw bezoek aan het Zuiderstrandtheater contact op met de kassa zodat ze u kunnen verwachten en rekening kunnen houden met een plek die goed toegankelijk is voor u (070 88 00 333).

Wat zijn de richtlijnen rondom COVID-19 in het Zuiderstrandtheater?

In het kort zijn de richtlijnen die gelden tijdens uw bezoek aan een NDT-voorstelling in het Zuiderstrandtheater als volgt:

 • Koop uw kaarten van tevoren online.
 • Bezoek de voorstelling met max. 5 personen uit een gezamenlijke huishouding.
 • Houd anderhalve meter afstand tot andere bezoekers.
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten.
 • Neem uw jas en/of drankje mee de zaal in.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van het personeel.
 • Na afloop van de voorstelling is de bar gesloten.

Alle richtlijnen die gelden in het Zuiderstrandtheater vindt u hier. 

Hoe kan ik het gezelschap steunen?

U kunt het gezelschap op verschillende manieren steunen, bijvoorbeeld door eenmalige donatie of door Vriend te worden van get gezelschap. Bekijk hier de mogelijkheden

Ik heb kaarten gekocht voor voorstellingen die zijn geannuleerd. Hoe gaat dat verder?

NDT volgt de nationale campagne ‘bewaar je ticket, geniet later’, die donderdag 9 april in de media is aangekondigd. Omdat de huidige coronacrisis zorgt voor een grote financiële impact, zeker ook voor de culturele sector, is een regeling opgesteld die oplossingen biedt voor deze uitzonderlijke situatie. Er zijn drie manieren waarop de aankoop van kaarten kan worden afgewikkeld:

 • Doneer uw tickets aan NDT! Maak meer mee als Vriend
  Doneer het aankoopbedrag van uw tickets aan NDT en wij maken u (gratis) een jaar lang met twee personen Vriend van het gezelschap.
 • Theatervoucher
  Zet de aankoopwaarde van uw tickets (incl. transactiekosten) om in een voucher, en bezoek t/m 31 juli 2021 een voorstelling in het Zuiderstrandtheater of de Nieuwe Kerk.
 • Restitutie
  Ontvang het volledige aankoopbedrag van uw tickets (incl. transactiekosten) terug.

De kassa van het Zuiderstrandtheater neemt vanaf eind april contact op met de kaartkopers van de afgelaste voorstellingen van Standalone en Schmetterling.

Ik wil een Première-abonnement voor seizoen 2020-2021 bestellen, maar ik ben bang dat er komend seizoen voorstellingen worden afgelast als gevolg van het coronavirus. Krijg ik mijn geld dan terug?

Mocht het zo zijn dat wegens het coronavirus ook in het nieuwe seizoen voorstellingen worden afgelast, dan krijgt u het aankoopbedrag van uw tickets voor deze voorstellingen gegarandeerd terug.

Ik had voor seizoen 2019-2020 een Première-abonnement. Wegens de huidige omstandigheden als gevolg van het coronavirus, vind ik het nog te onzeker om mijn abonnement op dit moment te verlengen. Is het ook mogelijk om na 1 mei nog een abonnement te bestellen?

Uiteraard is het ook mogelijk om na 1 mei een Première-abonnement te bestellen. In dat geval kunnen we echter niet de mooiste plaatsen in het theater garanderen. Daarnaast profiteert u (indien u bestelt vanaf 14 september) ook niet meer van de 15% vroegboekkorting.

Ik had voor seizoen 2019-2020 een Première-abonnement. Is het nog mogelijk om mijn abonnement te verlengen?

Als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen (waaronder de afgelasting van alle evenementen tot 1 juni), willen we huidige abonnementhouders graag langer de tijd geven om hun première-abonnement te verlengen. Ondanks de onzekerheid over de start van de voorverkoop zijn we, vanwege de grote vraag naar mooie plaatsen in het theater, genoodzaakt wel een uiterste verlengdatum aan te houden. U kunt daarom uw huidige abonnement verlengen tot 1 mei aanstaande.

Ik heb een abonnement besteld voor seizoen 2020-2021, is die nog geldig?

Inmiddels is duidelijk hoe de eerste helft van ons aangepaste seizoen eruit gaat zien, waarbij we veel kleinere aantallen publiek in het theater kunnen ontvangen en u geen gebruik kunt maken van uw vaste plaatsen. Hierdoor hebben we helaas moeten besluiten alle abonnementen te annuleren. Uw volledige orderbedrag wordt uiterlijk in september 2020 teruggestort op uw rekening.

Corona-virus: Gaan alle voorstellingen van dit seizoen door?

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om alle activiteiten tot 1 juni af te gelasten ten gevolge van de aangekondigde maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het coronavirus. Het betreft een deel van de tournee van Standalone door NDT 2 (13 maart t/m 11 april) en de gehele tournee van Schmetterling door NDT 1 (1 t/m 30 mei). De verschillende theaters zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen, kaartkopers ontvangen van hen zo spoedig mogelijk bericht. Ook de internationale tournees en alle cultuureducatieve activiteiten tot 1 juni zijn afgelast, inclusief de schoolvoorstellingen op 6 en 7 april en verschillende workshops.

Hoe kan ik contact opnemen met NDT?

Heeft u een vraag over kaartverkoop, dan kunt u contact opnemen met de kassa van het betreffende theater. In Den Haag bijvoorbeeld bij het Zuiderstrandtheater. Een lijst met alle Nederlandse theaters vindt u hier.

Voor overige vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier.

 

Wat zijn de prijzen voor een NDT voorstelling?

NDT treedt op in verschillende theaters in Nederland die verschillende rangen en prijzen rekenen voor NDT-voorstellingen. Om die reden publiceren wij zelf geen prijzen op de NDT- website. Meer informatie over prijzen van toegangskaarten vindt u op de websites van de betreffende theaters.

Hoe kan ik Vriend worden van NDT?

U kunt al Vriend worden vanaf €60 per jaar (duo Vriendschap €100), en een hoger bedrag geven, kan natuurlijk ook. U kunt ook schenken met een schenkingsakte, waardoor u profiteert van belastingvoordeel. Voor schenkingen van €1000 of meer hebben we het Fonds Nederlands Dans Theater opgericht. Meer informatie

Wat doen jullie met de bijdrage van de Vrienden?

Uw bijdrage besteden wij o.a. aan talentontwikkeling en kunstonderwijs. Een klein deel van de bijdrage gebruiken wij voor het organiseren van Vriendenactiviteiten als dank voor hun steun aan ons gezelschap.

Waar vind ik informatie over de komende Vriendenactiviteiten?

Vrienden ontvangen per mail een uitnodiging voor de Vriendenactiviteiten. De Vriendenactiviteiten worden ook aangekondigd op deze website en in de Vriendennieuwsbrief.

Hoe word ik deelnemer van Fonds Nederlands Dans Theater?

De eenvoudigste manier om fondsdeelnemer te worden is door u aan te melden via de website. Of door een schenkingsovereenkomst in te vullen en aan NDT te sturen. U kunt hier de overeenkomst downloaden. Wilt u liever eerst een persoonlijk gesprek, dan kunt u een afspraak maken, waarbij desgewenst onze algemeen directeur Willemijn Maas aanwezig is. U kunt contact opnemen met Barbara de Heer, Manager Sponsoring & Fondsenwerving, 06-158 639 50 of barbara.deheer@ndt.nl.

Krijgt NDT subsidie, en zo ja hoe verhoudt dit zich tot wat NDT in totaal nodig heeft?

NDT heeft ca. 15 miljoen euro inkomsten nodig. De rijkssubsidie van het Ministerie van OCW en de gemeentelijke subsidie van de Gemeente Den Haag bedragen in totaal circa 9 miljoen euro. De inkomsten uit voorstellingen, tours en overige activiteiten bedragen ca. 5 miljoen euro. Met Sponsoring & Fondsenwerving werd in 2019 in totaal ruim 1.2 miljoen euro gerealiseerd.

De inkomsten verhouden zich als volgt:

Waar kan ik terecht met vragen over mijn toegangskaarten?

NDT verkoopt zelf géén kaarten maar verwijst u hiervoor altijd naar de kassa van het betreffende theater. Een overzicht van Nederlandse theaters vindt u hier.

Hoe kan ik inschrijven voor de NDT Summer Intensive?

De NDT Summer Intensive vindt plaats in augustus. Inschrijving start in januari. Er zijn slechts 60 plekken beschikbaar.

Wanneer zijn de NDT 2 audities?

De audities voor NDT vinden jaarlijks plaats in januari. Inschrijven voor de audities is meestal mogelijk vanaf september in het jaar ervoor.

laden...