Bekijk de foto's

Livestreams Skin of the mind

NDT 1
Sharon Eyal & Gai Behar Bedroom Folk
Alan Lucien Øyen Wereldpremière

In seizoen 2021-2022 presenteren we opnieuw een aantal van onze programma’s via livestreams. Op 23, 24 en 25 september zenden we de NDT 1-voorstelling van Skin of the mind live vanuit Amare in Den Haag uit via ndt.nl. Het publiek is van harte welkom online in NDT’s digitale theaterzaal, via een livestream thuis in de eigen huiskamer. De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwe creaties als het publiek in de theaterzaal.

Koop tickets

Het is helaas niet meer mogelijk om een kaart te kopen voor de livestreams.

'Tell your mom you love your skin' (2021) van Alan Lucien Øyen. Dansers: César Faria Fernandes, Aram Hasler, Madoka Kariya, Thalia Crymble, Alexander Andison, Paxton Ricketts, Lea Ved, Chuck Jones, Luca Tessarini, Surimu Fukushi, Donnie Duncan Jr., Scott Fowler. Foto: Rahi Rezvani.

Aanvangstijden en duur van de voorstelling

Op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 september wordt de voorstelling die op dat moment gedanst wordt in Amare in Den Haag, gefilmd door meerdere camera’s en live uitgezonden via de website van NDT.

De ‘inloop’ is tussen 19.15 en 20.00 uur (Central European Summer Time, UTC+2). Er is dan nog geen videobeeld te zien, alleen een scherm met het programma van de avond. Je kunt deze tijd gebruiken om jouw verbinding en apparatuur te testen, en eventueel het casten naar de tv. Zorg dat je er op tijd bij bent en je apparatuur ruim van te voren controleert, zodat je niets van de voorstelling mist.

De daadwerkelijke voorstelling start om 20.00 uur (UTC+2) en duurt ongeveer 2 uur.

Aanvangstijden wereldwijd:

Bekijk hier wanneer de voorstelling start in jouw tijdzone.

Hoe werkt het?

  • Kies hierboven uit één van de beschikbare data van de livestreams en koop een ticket.
  • Na uw bestelling en betaling, ontvangt u direct e-mail met de unieke link. Bewaar deze goed!
  • Alleen met die link kunt u de livestream bekijken. Controleer t.z.t. ook uw spambox voor de toegangslink.
  • De livestream is op ieder scherm af te spelen: op uw PC, laptop, telefoon of iPad/tablet. Voor de meest optimale theaterervaring raden wij u aan om een zo’n groot mogelijk scherm te gebruiken, of bijvoorbeeld door uw laptop op een televisie aan te sluiten (lees hier hoe u dat doet).
  • Let op: Hier kunt u een ticket bestellen voor de betreffende data. Na betaling, ontvangt u een e-mail met een unieke, persoonlijke link die u toegang geeft tot de voorstelling. Het is niet mogelijk meerdere verschillende links (voor meer personen) aan te schaffen. Uiteraard kunt u 1 link gebruiken om met meerdere mensen te kijken.

Het geeft een gevoel van verbondenheid om te weten dat zoveel mensen tegelijkertijd kijken. Het is daarnaast heerlijk om de dansers van zo dichtbij te kunnen zien. Plots zit je met je neus bovenop de ademhaling en gezichtsuitdrukkingen. En dat allemaal in je luie stoel met je pyjama aan en een kop thee erbij. Comfortabeler kan bijna niet.

Theaterkrant over de livestreams van NDT

Over het programma

Skin of the mind presenteert een wereldpremière van Alan Lucien Øyen, een opwindende nieuwe stem binnen het gezelschap. Daarnaast verzorgt het openingsprogramma van seizoen 2021-2022 de terugkeer van het veelgeprezen Bedroom Folk van choreografenduo Sharon Eyal & Gai Behar, een belangrijk werk in het oeuvre van NDT dat in een uitgebreide versie met een grotere cast wordt gepresenteerd.

'Bedroom Folk' (2015) van Sharon Eyal en Gai Behar. Dansers: Madoka Kariya, Jianhui Wang, Thalia Crymble, Jon Bond, Yukino Takaura, Theophilus Veselý, Aram Hasler, Charlie Skuy, Chloé Albaret, Conner Bormann, Nicole Ward, Boston Gallacher, Nicole Ishimaru, Scott Fowler. Foto: Rahi Rezvani.

In deze voorstelling

Skin of the mind is mede mogelijk gemaakt door Ammodo.

Bedroom Folk – Sharon Eyal & Gai Behar

Makers Sharon Eyal en Gai Behar zijn, samen met musicus Ori Lichtik, sinds jaren een innovatief trio in de hedendaagse danswereld. Voor deze creatie voor NDT 1 werkten ze voor het eerst met decor- en lichtontwerper Thierry Dreyfus. In deze multidisciplinaire inspanningen zijn beweging, muziek en licht niet ondergeschikt aan elkaar, wat tot creaties leidt die de grenzen van ‘traditionele’ hedendaagse dans overschrijden en waarin alle elementen gelijkwaardige componenten zijn.

Voor Skin of the mind werkt Sharon Eyal aan een hernieuwde versie van het werk met NDT 1.

Als er een danstaal is die aanhaakt bij de tijdsgeest, is het die van Israelisch dansmakersduo Sharon Eyal en Gai Behar.

Trouw
over Bedroom Folk
'Bedroom Folk' (2015) van Sharon Eyal & Gai Behar. Danser: Charlie Skuy. Foto (2021): Rahi Rezvani.
'Tell your mom you love your skin' (2021) van Alan Lucien Øyen. Danser: Isla Clarke. Foto: Rahi Rezvani.
WERELDPREMIÈRE – ALAN LUCIEN ØYEN 

Alan Lucien Øyen (Bergen, Noorwegen) is een zeldzame maker binnen dans en theater. Zijn werken worden zowel in zijn thuisland als in het buitenland zeer geprezen. Deze nieuwe creatie markeert Alans debuut bij het gezelschap.

'Tell your mom you love your skin' (2021) van Alan Lucien Øyen. Dansers: Paxton Ricketts, Tess Voelker. Foto: Rahi Rezvani.
Foto: Rahi Rezvani. Dansers: Keren Leiman, Madoka Kariya, Lea Ved.

Bekijk meer foto’s in de galerij

laden...