Seizoen 2022-2023

Met veel plezier presenteren we je seizoen 2022-2023! Dit seizoen kruist een veelvoud aan ideeën, perspectieven en stijlen van enkele van de meest gepassioneerde, opkomende alsook gevestigde choreografen in hedendaagse dans.

We zijn verheugd om je een programma te brengen waarin we Jiří Kylián en Marco Goecke eren met avondvullende programma’s van beide makers, Ohad Naharins monumentale The Hole terugbrengen en Crystal Pite de mogelijkheid bieden om voor de eerste keer samen te werken met NDT 2. Daarnaast toont het programma werk van internationaal bekende makers Sharon Eyal, Felix Landerer, Alexander Ekman en opkomende choreografen Noé Soulier, Botis Seva en Andrew Skeels. We hopen dat je het met ons eens bent: dit seizoen nodigt uit om een rijkdom aan dans te ervaren!

Met elk initiatief van NDT, willen we de beleving van kunst verdiepen door een beroep te doen op creativiteit in actieve en reflectieve vorm. Vandaag, meer dan ooit, hebben we kunst als bron van inspiratie nodig om de wereld te onderzoeken. We zien je heel graag in het theater!

Warme groet,

Emily Molnar | Artistiek directeur
Willemijn Maas | Zakelijk directeur

Bekijk hieronder de programmering van seizoen 2022-2023

Celebrating an evening with Jiří Kylián! | NDT 1

Tar and Feathers (2006)
Gods and Dogs (2008)
Bella Figura
 (1995)
Ji­ří Kylián

Ter gelegenheid van Jiří Kyliáns 75e verjaardag vieren we deze bevlogen maker met drie invloedrijke creaties als bespiegeling van zijn artistieke visie door de tijd heen. De werken in dit drieluik werden gecreëerd voor NDT en staan garant voor Kyliáns buitengewone vakmanschap, zijn bijdrage aan dans en de ontwikkeling van het gezelschap.

Te zien in Den Haag, Amsterdam, Heerlen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Now here, Now always | NDT 2

Wereldpremière Andrew Skeels
The Big Crying (2021) Marco Goecke
Cacti (2010) Alexander Ekman

Now here, Now always is een drieluik dat om een virtuositeit aan expressie vraagt van de NDT 2-dansers, met werken van bekende gezichten Marco Goecke en Alexander Ekman, en Andrew Skeels, een nieuwe stem binnen het gezelschap.*

*Dit programma wordt live begeleid door Het Balletorkest.

Te zien in Den Haag, Nijmegen, Tilburg, Amstelveen, Maastricht, Venlo, Arnhem, Utrecht, Enschede, Amersfoort, Eindhoven, Haarlem, Breda. Amsterdam, Groningen

Lees hier meer info en bekijk alle speeldata

Switch '23 | NDT 1 & NDT 2

Eigen creaties van de NDT-dansers

Ieder jaar organiseren de dansers van NDT 1 en NDT 2 Switch: een uniek programma volledig samengesteld door de dansers, waarvan de gehele opbrengst naar een goed doel gaat. Naast het creëren van balletten hebben de dansers zelf de leiding over de productie, fondsenwerving, marketing en communicatie.

Te zien in Den Haag

Lees hier meer info

In the Dutch Mountains | NDT 1 

Avondvullende wereldpremière Marco Goecke

Met een uitgesproken, eigenzinnige stijl die de grenzen van dans verkent, wordt Marco Goecke gezien als een van de meest unieke choreografische stemmen van vandaag. Sinds 2008 creëert hij werk voor NDT. In the Dutch Mountains markeert Goecke’s eerste avondvullende werk voor het gezelschap.*

*Dit programma wordt live begeleid door Het Balletorkest.

Te zien in Den Haag, Maastricht, Groningen, Utrecht, Eindhoven

Lees hier meer info en bekijk alle speeldata

Climb the sky | NDT 2

Wereldpremière Noé Soulier
Wereldpremière Botis Seva
Ten Duets on a Theme of Rescue (2008) NDT première Crystal Pite

Climb the sky introduceert twee inspirerende nieuwe stemmen in het gezelschap, Noé Soulier en Botis Seva, en markeert de eerste samenwerking van Crystal Pite met de NDT 2-dansers voor haar werk Ten Duets on a Theme of Rescue.

Te zien in Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Enschede, Haarlem, Heerlen, Amstelveen, Utrecht, Alkmaar, Gouda, Zwolle, Amsterdam, Tilburg

Lees hier meer info en bekijk alle speeldata

The Hole | NDT 1

The Hole Ohad Naharin

Ohad Naharin wordt wereldwijd erkend als een van de meest innovatieve dansmakers van zijn generatie door zijn choreografisch vakmanschap en inventieve vocabulaire. NDT kijkt er enorm naar uit om Naharins monumentale werk The Hole (2013) voor de tweede keer te presenteren, ditmaal in onze nieuwe NDT Black Box, een intieme setting voor een klein publiek.

De kaartverkoop voor The Hole start in januari 2023

Te zien in Den Haag

Lees hier meer info

Abonnementen

Voor seizoen 2022-2023 is het ook mogelijk om een abonnement te bestellen voor onze premièrevoorstellingen in Amare. Wanneer je een Première Abonnement afneemt, ontvang je 15% korting. Nieuw dit seizoen is dat je jouw abonnementen kunt kiezen voor alle rangen, rang 1 t/m 4. Indien je voor een bepaalde rang kiest, geldt dat je alle voorstellingen alleen op die rang kunt bijwonen.


Orkestbak

De orkestbak in de Danstheaterzaal van Amare is niet altijd beschikbaar. Het kan zijn dat deze stoelen geblokkeerd zijn vanwege artistieke doeleinden. Bij de programma’s Celebrating an evening with Jiří Kylián!, In the Dutch Mountains en Now here, Now always boek je voor de eerste rij stoelen op rij 5: voor deze programma’s is de orkestbak (tij 1 t/m4) in gebruik.

Met Climb the Sky en Raw are the Roots is het wel mogelijk om plekken te reserveren in de orkestbak. Wil je op de eerste rij zitten? Boek dan een stoel op rij 3. (Dit zijn tweede rang stoelen) De eerste twee rijen in de Danstheaterzaal van Amare zijn het hele seizoen niet beschikbaar.

Je ontvangt 15% korting wanneer je een abonnement kiest. Dit zijn de abonnementsvormen:

Première abonnement

Celebrating an evening with Jiří Kylián! | NDT 1 – 22 september 2022
Now here, Now always | NDT 2 – 27 oktober 2022
In the Dutch Mountains | NDT 1 – 9 februari 2023
Climb the sky | NDT 2 – 16 maart 2023
Raw are the roots | NDT 1 – 11 mei 2023

vanaf €80,76

Bestel uw première abonnement

Première plus abonnement

Celebrating an evening with Jiří Kylián! | NDT 1 – 22 september 2022
Now here, Now always | NDT 2 – 27 oktober 2022
In the Dutch Mountains | NDT 1 – 9 februari 2023
Climb the sky | NDT 2 – 16 maart 2023
Raw are the roots | NDT 1 – 11 mei 2023
+
Switch ’23 | NDT 1 + NDT 2 – 21 januari 2023

vanaf  €110,51 

Bestel uw Première plus abonnement 

Meer NDT

Naast onze voorstellingen in theaters presenteren we in seizoen 2022-2023 opnieuw twee series livestreams en onze programma’s binnen de samenwerking met Korzo – zoals Here we live and now en De keuze van Korzo en NDT – en met het Koninklijk Conservatorium Young Talent Project. Hierover informeren we je nader op een later moment.

Nieuwe visuele identiteit

NDT is een gemeenschap met een open cultuur waar danskunst ‘van en voor ieder mens’ is. Waar jij, wij en iedereen leert, ontmoet, inspiratie opdoet en plezier beleeft.

Deze kerngedachte van NDT hebben we vertaald in een nieuwe visuele identiteit die hier naadloos bij aansluit. Als eerste toegepast in de seizoensbrochure waarop al onze uitingen dit jaar zullen volgen.

Bekijk de seizoensbrochure

Wil je zelf een exemplaar ontvangen?

Vraag de seizoensbrochure aan