Seizoen 2022-2023

Seizoen 2022-2023

Vier het seizoen met ons

Vandaag, meer dan ooit, hebben we kunst als bron van inspiratie nodig om de wereld te onderzoeken. We kijken ernaar uit je te zien in het theater!

Bekijk de programmering van seizoen 2022-2023

The Hole | NDT 1

The Hole Ohad Naharin

Ohad Naharin wordt wereldwijd erkend als een van de meest innovatieve dansmakers van zijn generatie door zijn choreografisch vakmanschap en inventieve vocabulaire. NDT kijkt er enorm naar uit om Naharins monumentale werk The Hole (2013) voor de tweede keer te presenteren, ditmaal in onze nieuwe NDT Black Box, een intieme setting voor een klein publiek.

Te zien in Den Haag

Lees hier meer info

Eerder in het seizoen

Celebrating an evening with Jiří Kylián! | NDT 1

Tar and Feathers (2006)
Gods and Dogs (2008)
Bella Figura
 (1995)
Ji­ří Kylián

Ter gelegenheid van Jiří Kyliáns 75e verjaardag vieren we deze bevlogen maker met drie invloedrijke creaties als bespiegeling van zijn artistieke visie door de tijd heen. De werken in dit drieluik werden gecreëerd voor NDT en staan garant voor Kyliáns buitengewone vakmanschap, zijn bijdrage aan dans en de ontwikkeling van het gezelschap.

Te zien in Den Haag, Amsterdam, Heerlen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht

Lees hier alle info en bekijk de speeldata

Now here, Now always | NDT 2

Wereldpremière Andrew Skeels
The Big Crying (2021) Marco Goecke
Cacti (2010) Alexander Ekman

Now here, Now always is een drieluik dat om een virtuositeit aan expressie vraagt van de NDT 2-dansers, met werken van bekende gezichten Marco Goecke en Alexander Ekman, en Andrew Skeels, een nieuwe stem binnen het gezelschap.*

*Dit programma wordt live begeleid door Het Balletorkest.

Te zien in Den Haag, Nijmegen, Tilburg, Amstelveen, Maastricht, Venlo, Arnhem, Utrecht, Enschede, Amersfoort, Eindhoven, Haarlem, Breda. Amsterdam, Groningen

Lees hier meer info en bekijk alle speeldata

Switch '23 | NDT 1 & NDT 2

Eigen creaties van de NDT-dansers

Ieder jaar organiseren de dansers van NDT 1 en NDT 2 Switch: een uniek programma volledig samengesteld door de dansers, waarvan de gehele opbrengst naar een goed doel gaat. Naast het creëren van balletten hebben de dansers zelf de leiding over de productie, fondsenwerving, marketing en communicatie.

Te zien in Den Haag

Lees hier meer info

In the Dutch Mountains | NDT 1

Avondvullende wereldpremière Marco Goecke

Met een uitgesproken, eigenzinnige stijl die de grenzen van dans verkent, wordt Marco Goecke gezien als een van de meest unieke choreografische stemmen van vandaag. Sinds 2008 creëert hij werk voor NDT. In the Dutch Mountains markeert Goecke’s eerste avondvullende werk voor het gezelschap.*

*In Amare wordt dit programma live begeleid door Het Balletorkest.

Te zien in Den Haag, Maastricht, Groningen, Utrecht, Eindhoven

Lees hier meer info en bekijk alle speeldata

Climb the sky | NDT 2

Wereldpremière Noé Soulier
Out of Breath (2002) Johan Inger
Ten Duets on a Theme of Rescue (2008) NDT première Crystal Pite

Climb the sky introduceert een nieuwe, inspirerende stem in het gezelschap, Noé Soulier, markeert de eerste samenwerking van Crystal Pite met de NDT 2-dansers voor haar werk Ten Duets on a Theme of Rescue, en presenteert de terugkeer van Out of Breath van Johan Inger.  

Te zien in Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Enschede, Haarlem, Heerlen, Amstelveen, Utrecht, Alkmaar, Gouda, Zwolle, Amsterdam, Tilburg

Lees hier meer info en bekijk alle speeldata

Meer NDT

Naast onze voorstellingen in theaters presenteren we in seizoen 2022-2023 opnieuw twee series livestreams en onze programma’s binnen de samenwerking met Korzo – zoals Here we live and now en De keuze van Korzo en NDT – en met het Koninklijk Conservatorium Young Talent Project.

laden...