Here we live and now 2022

In dansstad Den Haag barst het van het choreografietalent en Here we live and now is hét moment om kennis met hen te maken. Korzo en Nederlands Dans Theater nodigen ieder jaar drie creatieve makers uit om vanuit volledige vrijheid een korte voorstelling te maken. Dit jaar zijn dat: Spencer Dickhaus, Paxton Ricketts en Faizah Grootens. Samen vormen hun stukken een afwisselende avond vol dans.

Faizah Grootens
Wereldpremière
Spencer Dickhaus
Wereldpremière
Paxton Ricketts
Wereldpremière

Trailer - Here we live and now 2022

Over de choreografen

Spencer dickhaus

Spencer Dickhaus is een freelance danser, maker, repetitor en docent gevestigd in Den Haag, Nederland. Hij studeerde in 2012 af aan de Juilliard School met een BFA waarna hij zeven seizoenen lang (2012-2019) bij Nederlands Dans Theater werkte met choreografen Crystal Pite, Hofesh Shechter, Jiří Kylián, Alexander Ekman, Franck Chartier & Gabriela Carrizo, Sharon Eyal & Gai Behar en Johan Inger. 

Recent trad hij op in Do You Believe Me Yet? van Astrid Boons, Bird Dog van Marina Mascarell, Interval van Amos Ben-Tal en Grand Finale van Hofesh Shechter. Spencer is assistent van Crystal Pite en heeft haar werken opnieuw opgevoerd in The Royal Opera House in Londen, Zurich Opera Ballet en The National Ballet of Canada. Hij creëerde een reeks solowerken onder de titel Practice I-III en nam eerder deel aan HWLAN met zijn creatie Uhgen en Uhgain en Again. 

faizah Grootens

Gedurende haar carrière heeft zij verschillende choreografieën gecreëerd die deel uitmaken van het repertoire van de Compañía Taller Coreográfico de la UNAM, Laleget Danza, Het Zuidelijk Toneel, Harlekijn danstheater, Stichting Julius Leeft, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en haar eigen producties. In Mexico heeft zij naast haar carrière als danseres, samen met Diego Vázquez verschillende programma’s gepresenteerd waaronder één met Compañía Nacional de Danza. Grootens’ werk maakte deel uit van onder andere Holland dance Festival, Oriente Occidente, Kalamata Dance Festival, Festival Internacional de Danza Contemporánea Lila López en Dansfunk Festival van Skånes Dansteater. Haar werk is gepresenteerd in theaters en musea zoals het Palacio de Bellas Artes in Mexico, Ailey Citigroup Theater New York, verschillende theaters in Nederland, België, Curaçao, Cuba en Aruba en in het Tropenmuseum en Amsterdam Museum.  

Als danseres heeft ze samengewerkt met onder andere Laleget Danza, Maurice Causey, Nationale Opera en Ballet/ Itzik Galili, GrossDanceCompany, Another Kind of Blue, Herman van Veen, Symphonic Cinema, Generale Oost / Introdans, Gabri Christa en Miguel Rubio. Grootens is geboren op Curaçao en afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en aan het Instituto Superior de Arte in Havana, Cuba. 

paxton ricketts

Paxton Ricketts werd geboren in Denemarken en groeide op in Canada. Hij trainde tien jaar lang bij Arts Umbrella Dance in Vancouver. In 2014 werd Paxton lid van NDT 2, waarna hij in 2017 overstapte naar NDT1. Sindsdien treedt hij daar op. 

Paxton heeft ongeveer twintig werken gemaakt voor toneel, film en locaties. Hij heeft deelgenomen aan Switch by NDT Dancers voor elke iteratie sinds 2015. Recentelijk heeft hij nieuwe werken gechoreografeerd voor Kammerballetten (Denemarken), NDT Summer Intensive (Nederland), Fabula Collective (UK) en Korzo Theater (Nederland). In juni 2022 werd zijn werk met Boston Gallacher geselecteerd als halve finalist in de Rotterdam International Duet Choreography Competition. 

laden...