NDT Apps

Vraag kosteloos onze digibord-apps aan!

Met de apps van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige videofragmenten van dansstukken van de choreografen Crystal Pite, Alexander Ekman en Johan Inger vormt de basis.

Er zijn inmiddels vier apps beschikbaar, waardoor ieder kind uit Nederland aan de slag kan met dans in de klas. De apps zijn ontwikkeld voor leerkrachten van de basisschool en zijn kosteloos aan te vragen voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties.

De leerdoelen van het lesmateriaal in de apps sluiten aan bij kerndoel 54 en 55 (TULE) en bij het nieuwe leerplankader kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs (SLO)

Cacti

Cacti App
Groep 1 en 2

NDT ontwikkelde de Cacti App speciaal voor leerlingen van groep 1 en 2. Het dansstuk Cacti van choreograaf Alexander Ekman vormt de basis van de app. Met de komst van deze nieuwe app heeft NDT een compleet aanbod van dansapps voor het primair onderwijs!

Meer informatie.

 

Parade

Parade
Groep 3 en 4

NDT ontwikkelde, in samenwerking met Uitgeverij Follow a Muse, de dans-app Parade speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4. Bespreek samen wat er te zien is in de prachtige fragmenten van het dansstuk Parade van Crystal Pite, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

Meer informatie.

 

Dreamplay

Dreamplay
Groep 5 en 6

Met de Dreamplay-app van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige videofragmenten van het dansstuk Dreamplay van choreograaf Johan Inger vormt de basis.
Bespreek samen wat er te zien is, ga met elkaar in debat over de thema’s ‘dromen’ en ‘vriendschap’ en word geïnspireerd om zelf je eigen virtuele droomwereld samen te stellen met de interactieve animaties.

Meer informatie.

The Statement

The Statement
Groep 7 en 8

NDT ontwikkelde de dans-app The Statement speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8. Het dansstuk The Statement  van choreografe Crystal Pite vormt de basis van de app. Bekijk en bespreek fragmenten uit de choreografie, beweeg mee met korte dansvideo’s en experimenteer met beeldfragmenten om zelf een dans te maken en daarna uit te voeren.

Meer informatie.

Onderzoek

Na vier applicaties en al meer dan 600 basisscholen die deze hebben aangevraagd, is het voor NDT tijd om het gebruik van de NDT dans-apps te laten onderzoeken:

welke impact hebben de apps op de creatieve dansontwikkeling van leerlingen en leveren zij de beoogde bijdrage aan andere ontwikkelingsgebieden zoals de taalontwikkeling en burgerschapscompetenties?

Natuurlijk wordt ook gekeken naar de bruikbaarheid en hanteerbaarheid van de apps, als aanvulling op het pedagogisch-didactisch repertoire van leerkrachten.

Voor het onderzoek is NDT een samenwerking aangegaan met het lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling van Hogeschool Utrecht. De eerste stappen worden al gezet; de aanvragers van de app ontvingen een enquête en de eerste individuele gesprekken met gebruikers van de app staan gepland.

Op de pagina van het onderzoek kun je er meer over lezen. Wil je de onderzoeker Nita Halman laten weten wat jouw ervaringen met de app zijn, dan kun je via deze link de enquête invullen of contact met haar opnemen via nita.halman@ndt.nl.