VSBfonds

VSBfonds

VSBfonds gelooft dat de werking van kunst en cultuur op het individu, collectieve effecten in de samenleving tot stand brengt. Het helpt ons om emoties te uiten, maar ook inspiratie en troost te ervaren. Het biedt mensen de mogelijkheid zichzelf creatief uit te drukken, wat zorgt voor zingeving en verbinding met anderen.

Door kunst en cultuur te ervaren, leren mensen beter reflecteren op zichzelf en anderen, en worden ze in staat gesteld anders te denken. Dit zorgt vaak voor een bredere kijk op de wereld en de maatschappij waarin we leven. Het leert ons met meer empathie voor anderen samen te leven. Als cultuurfonds vindt VSBfonds het belangrijk projecten financieel te ondersteunen die deze effecten tot stand brengen.

VSBfonds en NDT

VSBfonds heeft aan de basis gestaan van een totaal pakket activiteiten dat NDT heeft ontwikkeld voor het primair onderwijs. Onder de noemer Ontdek NDT met je klasgenoten bouwt NDT haar cultuur-educatieve activiteiten op in een doorlopende lijn: van kinderen vanaf vijf jaar tot jong volwassenen.
VSBfonds heeft daarnaast samen met Fonds 1818 en Fonds 21 de ontwikkeling van twee applicaties voor het digitale schoolbord mogelijk gemaakt: de Parade app voor groepen 3 en 4 van basisscholen en de Dreamplay app voor de groepen 5 en 6. Deze apps zijn ontwikkeld om de NDT educatie activiteiten beter te laten aansluiten bij de 21e – eeuwse lesmiddelen en methoden, waarbinnen digitalisering een groot onderdeel is. Hiermee bereiken we een groter resultaat en bereik.