Parade

Vraag kosteloos de digibord-app Parade aan!

Met de app Parade, die NDT in samenwerking met Uitgeverij Follow a Muse heeft ontwikkeld, leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige fragmenten van het dansstuk Parade van choreografe Crystal Pite vormt de basis. Bespreek samen wat er te zien is in het stuk, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

Aanvragen

De dans-app is kosteloos beschikbaar voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties. Aanvragen  is eenvoudig: vul het formulier volledig in en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw inloggegevens, meer informatie en instructies.

Gebruik van de app

De zes kant-en-klare lesbrieven zijn goed voor een project van drie tot vier weken, maar iedere lesbrief is ook afzonderlijk in te zetten. De kijkfragmenten zijn gekozen vanwege de thema’s, die aanleiding geven om met leerlingen in gesprek te gaan. De app biedt daarnaast zes energizers waar de leerlingen in de klas op kunnen meedansen. Verder kan er worden geëxperimenteerd met het maken van dans door te spelen met de interactieve dansanimaties in de app. Op basis van de inhoud van de app kan een eigen volgorde, inhoud en duur van de lessen worden bepaald.

De app is beschikbaar via recente webbrowsers (bij voorkeur Chrome).  Een groot deel van het lesmateriaal en de lesbrieven zijn in de app opgenomen als pdf-documenten en kunnen worden geprint.

Het lesmateriaal is afgestemd op groep 3 en 4 en sluit aan bij SLO TULE – kerndoel 54 van kunstzinnige oriëntatie.

Over Parade

Parade is speciaal voor NDT gemaakt door Crystal Pite in 2013. In Parade spelen clowns en soldaten de hoofdrol. Soms dagen de clowns en soldaten elkaar uit en staan ze in kampen tegenover elkaar, maar soms dansen ze ook in harmonie samen. Aan het slot is niet meer zo duidelijk wie er clown is en wie soldaat. Onder uniform of clownspak en achter een stoere of speelse houding is iedereen uiteindelijk gewoon mens.