Dreamplay

Vraag kosteloos de digibord-app Dreamplay aan!

Met deze app van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige videofragmenten van het dansstuk Dreamplay van choreograaf Johan Inger vormt de basis. Bespreek samen wat er te zien is, ga met elkaar in debat over de thema’s ‘dromen’ en ‘vriendschap’ en word geïnspireerd om zelf je eigen virtuele droomwereld samen te stellen met de interactieve animaties.

The videofragmenten van Dreamplay kunnen gebruikt worden als basis voor een klassengesprek. De app Dreamplay bevat daarnaast  6 ‘energizers’ voor leerlingen om in de klas te op mee te dansen. Deze interactieve dansanimaties laten docent en leerling kennismaken met verschillende soorten dans. De app bevat ook een videocompilatie van Dreamplay.

Aanvragen

De Dreamplay-app is gemaakt voor leerkrachten van groep 5 en 6 en is kosteloos beschikbaar voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties.

Aanvragen is eenvoudig: vul het formulier volledig in en ontvang zo spoedig mogelijk een bevestiging met de inloggegevens, meer informatie en instructies.

Gebruik van de app

De app is beschikbaar via een recente webbrowser (bij voorkeur Chrome) en kan worden gebruikt op het digibord in de klas.

De docentenhandleiding en de acht kant-en-klare lesbrieven zijn goed voor een project van drie tot vier weken, maar iedere lesbrief is ook afzonderlijk in te zetten. Een groot deel van het lesmateriaal en de lesbrieven zijn in de app opgenomen als pdf-documenten en kunnen worden geprint.

De leerdoelen van het lesmateriaal in de app sluiten aan bij kerndoel 54 (TULE) en bij het nieuwe leerplankader kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs (SLO).

Over Dreamplay

De vluchtige ontmoeting tussen een man en een vrouw vormt het begin van Dreamplay, een choreografie waarbinnen de choreograaf Johan Inger een dans neerzet die zijn versie van een dagdroom weerspiegelt.  Er wordt gedanst door vier mannen en twee vrouwen. Zij laten zien wat er allemaal kan gebeuren na de vluchtige ontmoeting tussen de man en de vrouw. Hoe een droom werkelijkheid kan worden… of toch niet? Want aan het einde van de dans ben je als kijker plotseling weer terug aan het begin van de choreografie. Was dit alles dan niet echt, maar alleen een onderdeel van een grote spannende dagdroom?

Dreamplay is gemaakt op het eerste gedeelte van het beroemde en beruchte muziekstuk van Igor Stravinsky: Le Sacre du Printemps.