Bekijk hier de foto's

Seizoen 2016-2017

Over het seizoen

Het nieuwe NDT seizoen 2016/2017 belooft een grote artistieke diversiteit en bijzondere danservaringen die ons publiek meevoeren in de wereld van ons kleurrijke en grensverleggende gezelschap. NDT brengt de meest talentvolle dansers en choreografen uit alle windstreken naar Nederland en helpt ze te groeien naar het hoogst mogelijke niveau. De resultaten daarvan waaieren weer uit over de hele wereld middels succesvolle voorstellingen en prachtige choreografieën. Zo danst NDT het aankomende seizoen ook in vooraanstaande theaters in onder andere New York, Vancouver, Budapest en Istanbul.

In seizoen 2016/2017 presenteren we maar liefst negen wereldpremières van onder andere oud-NDT danser Medhi Walerski, maar ook Jiří Pokorný, Sharon Eyal en Gai Behar, associate choreographers Marco Goecke en Crystal Pite, NDT huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot, jong choreografenduo en huidige NDT 1-dansers Imre van Opstal en Marne van Opstal en NDT 1-danser Jianhui Wang. Laatstgenoemde zal onder andere nieuw werk creëren voor Up & Coming Choreographers.

Het publiek zal uit een breed scala van voorstellingen kunnen kiezen waarin ook de traditionele ruimte van het theater wordt uitgedaagd. Zo wordt onder andere Spiritwalking (2014) van León en Lightfoot gedanst in de Gashouder op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam, live begeleid door Het Ragazze Quartet.
In het kader van het Jeroen Bosch jaar presenteert NDT 2 een triptiek aan stukken in de toepasselijk getitelde avond Symbolen; alle drie de werken centreren zich rondom het thema ‘symboliek’ en laten zich in meer of mindere mate inspireren door het werk van de Nederlandse schilder. Voor het tweede NDT 2 programma van het seizoen staat zwaargewicht Marco Goecke geprogrammeerd naast het jonge choreografenduo Imre van Opstal en Marne van Opstal, wat een contrastrijke avond belooft op te leveren. Tot slot zal NDT ook een hele voorstelling wijden aan het werk van associate choreographer Crystal Pite die een hernieuwde versie maakt van haar ballet Parade waarin ook haar meeste recente NDT 1-creatie The Statement wordt verwerkt.

Seizoenstrailer