Bekijk meer foto's

Figures in Extinction

NDT 1
Crystal Pite & Simon McBurney Figures in Extinction [1.0]
Simon McBurney & Crystal Pite Figures in Extinction [2.0] But then you come to the humans
Crystal Pite & Simon McBurney Wereldpremière

Simon McBurney, Artistiek Directeur van Complicité, en NDT associate choreograaf Crystal Pite creëren samen een drieluik. Het prijswinnende Figures in Extinction [1.0]  (2022) confronteert ons met alles dat stervende is op onze planeet. Deel [2.0]  is een indringend onderzoek naar onze behoefte aan verbinding in een verdeelde wereld en ging in 2024 in première. Nu volgt het derde deel van het drieluik.

Alle 18 voorstellingen

Over het programma

NDT en Complicité presenteren een nieuw avondvullend werk van Crystal Pite en Simon McBurney

 We leven in een tijdperk van uitsterving. Zullen we ooit in staat zijn om te benoemen wat we kwijtraken? Wat betekent het om getuige te zijn van een geweld waarvan we zowel dader als slachtoffer zijn?

Choreograaf Crystal Pite en Artistiek directeur van Complicité Simon McBurney, ieder op een ander continent, wisselden ideeën uit over zowel hun angsten als hun voorzichtige hoop voor onze tijd. Hun proces is gebaseerd op een rijke en verrassende verzameling van bronnen: van het geluid van smeltende ijskappen tot de luide protesten van klimaatontkenners, van neurowetenschapscolleges over het brein tot het kakofonische gekakel van Instagram influencers.

Over een periode van vier jaar hebben de twee wereldberoemde kunstenaars samen drie werken voor NDT 1 gecreëerd, elk ontwikkeld in reactie op het vorige. Figures in Extinction [1.0] confronteert ons met alles dat stervende is op onze planeet, terwijl [2.0] een indringend onderzoek is naar onze behoefte aan verbinding in een verdeelde wereld. Het derde en laatste werk zet deze interdisciplinaire uitwisseling voort, met een wereldpremière in het Verenigd Koninkrijk tijdens het Manchester International Festival in februari 2025. Dit werk biedt een sprankje licht in de duisternis voor waar we – gezamenlijk, spiritueel en vol van verbeelding – mogelijk naartoe gaan.

“Het indringende Figures in Extinction [2.0] – but then you come to the humans van Crystal Pite en Simon McBurney laat zien dat de mensheid precies dát aan het verliezen is en dat dit, als we niet oppassen, onze ondergang betekent.” – Trouw

Dit is een coproductie met Complicité

Mede in opdracht van Factory International.
Gecoproduceerd door Parkstad Limburg Theaters Heerlen, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg en Montpellier Danse

'Figures in Extinction' (2024) - Simon McBurney & Crystal Pite. Foto: Rahi Rezvani

Speelperiode

7 februari  t/m 29 maart 2025

Amare, Den Haag
7, 8 februari *
26 (première) 27, 28 februari
1 maart

Praktische informatie over jouw bezoek aan Amare

Stadsschouwburg Utrecht 
6, 7 maart

Parkstad Limburg Theaters, Heerlen 
11, 12 maart

 

Theater Rotterdam 
15, 16 maart

Parktheater Eindhoven
19 maart

Internationaal Theater Amsterdam
26, 27, 28, 29 maart

*De preview voorstellingen zijn try outs. De repetities van het werk zijn nog in volle gang en tijdens de previews wordt het werk voor het eerst met het publiek gedeeld. De voorstelling zal op dat moment nog niet volledig af zijn en kan op een later moment nog veranderen. De kosten voor deze voorstelling zijn daarom lager dan reguliere voorstellingen. De Nederlandse première vindt later plaats.

'Figures in Extinction [1.0]' - Crystal Pite & Simon McBurney Foto: Rahi Rezvani

Bekijk meer foto’s in de galerij

Meer informatie

Dansers

Deze voorstelling wordt gedanst door NDT 1.

Bekijk een overzicht van alle NDT 1-dansers

PAUZE 

Deze voorstelling heeft 2 pauzes. Op dit moment is de duur van de voorstelling nog niet bekend. Deze pagina zal worden bijgewerkt wanneer deze informatie beschikbaar is.

Inleidingen

NDT verzorgt inleidingen voorafgaand aan alle voorstellingen in heel Nederland. In een half uur maak je kennis met het gezelschap en duik je in de wereld van moderne dans en het repertoire van NDT.

Tijd en locatie van de inleidingen in Amare vind je in de informatiemail, voorafgaand aan je bezoek. Informatie over de inleidingen in andere theaters vind je op de website van het betreffende theater.

Bestel

laden...