NDT Summer Intensive

NDT Summer Intensive theaterseizoen 2020/2021

De NDT Summer Intensive biedt talentvolle dansers de mogelijkheid om tijdens twee intensieve weken aan de slag te gaan met dansers, repetitoren en choreografen van ons gezelschap. Het trainingsprogramma bevat repertoire van ons gezelschap, workshops New Composition en lessen die focussen op danstechniek. Op deze manier ontwikkel jij jezelf tijdens NDT Summer Intensive als een veelzijdig moderne danser. De cursus wordt geleid door ons internationale team van choreografen en docenten.

Dit twee weken durende programma is speciaal voor dansers van 14 – 30 jaar oud die op een dansvakschool zitten of  afgestudeerd danser zijn. Er is een maximum van 60 plekken beschikbaar voor NDT Summer Intensive. Het artistiek team van NDT selecteert deelnemers op basis van hun techniek en creativiteit.

NDT Summer Intensive 2021
NDT Summer Intensive zal in 2021 plaatsvinden van 26 juli t/m 7 augustus. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot inschrijven volgt in december2020.

Programma

NDT Summer Intensive biedt de exclusieve mogelijkheid om de kennis, inspiratie en passie van ons artistiek team te ervaren terwijl je samenwerkt met onze dansers. De basis van deze twee weken durende cursus is het repertoire van de huis- en associate choreografen van NDT. Een aan NDT verwante choreograaf vult dit programma aan door samen met de deelnemers een nieuw werk te creëren. Het programma wordt afgemaakt met lessen ballet, Gaga (Ohad Naharin’s bewegingstaal) en improvisatieworkshops. Op deze manier wordt er een structuur gecreëerd die overeenkomst met de training van onze eigen dansers.

Naast de dagelijkse lessen is er een speciaal randprogramma met verschillende workshops en activiteiten. Dit aanvullende programma voorziet je van verdiepende kennis en daagt je uit om de vele verschillende aspecten van moderne dans te onderzoeken.

Schema
Geselecteerde deelnemers aan NDT Summer Intensive worden door het artistiek team in drie groepen verdeeld: groep A, B en C. De verdeling van de deelnemers over de groepen wordt gemaakt op basis van leeftijd. De inhoud van de lessen en het gekozen repertoire is bepaald met het oog op de leeftijd en het niveau van de deelnemers in iedere groep.

Accommodatie

Tijdens NDT Summer Intensive wordt er betaalbare accommodatie aangeboden in het centrum van Den Haag, op loopafstand van ons theater.

Scholarship

NDT biedt scholarships aan jonge getalenteerde dansers die financiële hulp nodig hebben voor deelname aan de NDT Summer Intensive. Voor de totstandkoming van deze beurzen werkt NDT samen met sponsors en gastgezinnen, die genereus helpen bij het financieren van het cursusgeld of hun huis openstellen voor de huisvesting van deelnemers tijdens de cursus.

Een scholarship van NDT dekt (een deel van) het cursusgeld en/of biedt huisvesting in een gastgezin. De scholarships worden toegewezen door een commissie van leden van NDT’s artistieke staf. De aanvragen worden beoordeeld op talent en de financiële behoefte.

I came here at NDT Summer Intensive with the purpose of exploring contemporary dance within the walls of one of the best companies in the world. Since the first day of classes, I felt the unique potential of this course: not only do you have the chance to work with amazing teachers who give you exceptional advice to improve technique and artistry, but above all, you are literally transported into the working atmosphere of NDT. Here, you feel the sense of professionalism and sharing of ideas that characterize this company.

Francesco Sardella participant NDT Summer Intensive 2019

Contact

Voor vragen kan je ons bereiken op +31 70 88 00 146 (tijdens kantooruren) of mailen naar summerintensive@ndt.nl.