Stay home and keep on dancing

NDT bij u thuis

Het zijn voor iedereen ingewikkelde tijden. Het leven wordt wereldwijd stilgelegd in onze collectieve pogingen om thuis te blijven en afstand te bewaren. Voorstellingen en educatieve activiteiten worden afgelast, maar we zijn achter de schermen druk bezig met (digitale) alternatieven om u onze kunst te blijven aanbieden. Daarom brengen we NDT graag naar uw huiskamer!

NDTV

Via de gratis streaming-serie NDTV, lanceert NDT iedere week een nieuwe video van een NDT-ballet van of een interview met een bekende choreograaf. Afgelopen weken passeerden balletten van Edward Clug, Sol León & Paul Lightfoot, Hans van Manen, Crystal Pite, Marco Goecke en Medhi Walerski al de revue.
De afgelopen weken presenteerden we u al interviews met choreografen Jiří Kylián en Hofesh Shechter. Deze week: Franck Chartier,

Ga hier naar NDTV.

Korte film: OUTSIDE-IN

In een wereld die buitenaards aanvoelt, verlangen we naar verbinding en samenwerking, verkenning en nieuwe manieren om onszelf aan anderen te onthullen. Aanraking is een gebaar van het verleden geworden, maar in deze digitaal verzadigde wereld wordt de hunkering naar wederzijds begrip en voor gemeenschap steeds tastbaarder. OUTSIDE-IN onderzoekt nieuwe manieren om intimiteit en verwantschap te creëren door middel van fysieke beweging te delen, zelfs met degenen waarvan we niet wisten dat ze bestonden.

OUTSIDE-IN is gemaakt door een team van NDT-medewerkers: film door Ennya Larmit, muziek door Niels Mudde (piano: Arion De Munck), sound design door Thijs Scheele, en met dansers Tess Voelker en Boston Gallacher.

Switch Streams

Na het overweldigende succes van de eerste editie van Switch Streams op 16 april jl. presenteerden de NDT-dansers met trots een tweede editie van het programma met maar liefst 14 nieuwe werken gemaakt door 19 dansers van het gezelschap in hun eigen woonkamers.

Net als de eerste editie, is Switch Streams Vol.2 een avondvullende voorstelling via Zoom, die live werd uitgezonden op de Facebookpagina van NDT op zaterdag 2 mei.

Meer over Switch Streams

Korte film:#QUARANTINECREATION

Concept video & edit: Ennya Larmit | Muziek: Niels Mudde | Dansers (in order of appearence):
Jesse Callaert, Meng-ke Wu, Chuck Jones, Annika Verplancke, Tess Voelker, Auguste Palayer, Donnie Duncan Jr., Marne van Opstal, Mikaela Kelly, Boston Gallacher, Jay Ariës, Yukino Takaura, Chloé Albaret, César Faria Fernandes, Cassandra Martin, Fernando Magadan, Paxton Ricketts, Madoka Kariya.

NDT Opdrachten voor thuis

Nu thuis lesgeven aan jullie kind(eren) een onderdeel is geworden van de dagelijkse praktijk, inspireren wij jullie graag met leuke opdrachten rondom NDT die gemakkelijk thuis uit te voeren zijn door en met de kinderen, variërend van een luisteropdracht tot een tekenopdracht.

De opdrachten zijn gelinkt aan een educatieve video over NDT. De video en opdrachten samen zorgen voor een speelse introductie en kennismaking met NDT en moderne dans.

Bekijk de opdrachten

Mede mogelijk gemaakt door Fedora en Creative Europe


Google Arts & Culture

Ter ere van zijn zestigjarige jubileum heeft NDT een groot gedeelte van zijn archief op Google Arts & Culture ontsloten. Op Google Arts & Culture stelt NDT een selectie van meer dan 3.000 digitale archiefstukken tentoon variërend van filmfragmenten en fotografie, posters en programmaboeken.

Ga naar de pagina ‘Zes decennia NDT’ op onze website, waarin we een greep doen uit ons digitale archief en kom meer te weten over de geschiedenis van NDT, of breng een bezoek aan onze pagina op Google Arts & Culture.

'Bewaar je ticket, geniet later'

NDT volgt de nationale campagne ‘bewaar je ticket, geniet later’, die donderdag 9 april in de media is aangekondigd. Omdat de huidige coronacrisis zorgt voor een grote financiële impact, zeker ook voor de culturele sector, is een regeling opgesteld die oplossingen biedt voor deze uitzonderlijke situatie. Er zijn drie manieren waarop de aankoop van kaarten kan worden afgewikkeld:

  • Doneer uw tickets aan NDT! Maak meer mee als Vriend
    Doneer het aankoopbedrag van uw tickets aan NDT en wij maken u (gratis) een jaar lang met twee personen Vriend van het gezelschap.
  • Theatervoucher
    Zet de aankoopwaarde van uw tickets (incl. transactiekosten) om in een voucher, en bezoek t/m 31 juli 2021 een voorstelling in het Zuiderstrandtheater of de Nieuwe Kerk.
  • Restitutie
    Ontvang het volledige aankoopbedrag van uw tickets (incl. transactiekosten) terug.

De kassa van het Zuiderstrandtheater neemt vanaf eind april contact op met de kaartkopers van de afgelaste voorstellingen van Standalone en Schmetterling.

Landelijk ecampagne 'bewaar je ticket, geniet later'