NDT Thuis

Dans thuis mee met NDT

We nodigen iedereen uit om met ons mee te doen

Ga zelf aan de slag en dans mee met de NDT-dansers in uw eigen huis! Laat u inspireren door verschillende online workshop video’s: leer fragmenten uit NDT-repertoire of doe mee met een improvisatie workshop.

Workshop repertoire: 'Cacti' van Alexander Ekman

Dit seizoen 2020-2021 is Jesse Callaerts vierde seizoen bij NDT. In deze online repertoire workshop leert hij jullie een frase van 1 minuut (!) aan uit Cacti, een ballet dat Alexander Ekman in 2010 speciaal voor NDT 2 creëerde. Wereldwijd is Cacti misschien wel het meest geliefde ballet van Ekman.

Een tip van Jesse: je zit tijdens deze online workshop lange tijd op je knieën, dus het is handig om kniebeschermers aan te doen.  Lukt het jou om de frase op muziek mee te dansen? Dans mee met Jesse!

Workshop repertoire: 'Wir sagen uns Dunkles' van Marco Goecke

Nicole Ishimaru danst vanaf seizoen 2020-2021 bij NDT 1. In deze video leert ze jullie een deel van haar solo aan uit het NDT 2-ballet Wir sagen uns Dunkles van associate choreographer Marco Goecke. Nicole maakte deel uit van de oorspronkelijke cast van Wir sagen uns Dunkles en maakte deze solo samen met Goecke.

De frase wordt vrij snel gedanst en is daarom best uitdagend. Ga de uitdaging aan en dans mee met Nicole!

Improviseren kun je leren

improvisatieworkshop met NDT-dansers

Improviseren: we hebben het de afgelopen tijd veel gedaan en voorlopig kunnen we ons talent daarvoor zeker nog gebruiken. NDT en ABN AMRO vroegen aan NDT-dansers Luca Tessarini en Nicole Ishimaru om je te inspireren met een online improvisatie video.

Iedereen kan het! Doe je mee?

Juist deze improvisatieworkshops zijn erg belangrijk voor ons. Ze voeden ons in deze tijden waarin we geen alternatieven hebben. Het is een vorm van ontvluchten voor ons, en een vorm van vrijheid

Luca Tessarini