NDT Vrienden

Vooral in deze tijd met alle Covid 19 maatregelen lever je als vriend een onmisbare bijdrage aan NDT. Tegelijk is het ook een interessant moment om meer betrokken te zijn bij het gezelschap. Met de komst van Emily Molnar, onze nieuwe artistiek directeur, vaart NDT een nieuwe artistieke koers. Die de vernieuwende en uitdagende geest waarop het gezelschap is gebouwd recht doet. Een ambitieuze koers ook, waarmee NDT een flinke rol op zich neemt om de toekomst van de internationale hedendaagse dans voor de 21ste eeuw te voeden met een eigentijdse benadering van dans, onderzoek en ontwikkeling van danskunstenaars en een divers publiek. Daarvoor is je hulp nodig. Samen met enthousiaste donateurs en betrokken bedrijven en fondsen maakt NDT het ook in deze ongekende tijd waar. Doe je mee?

Je bent al Vriend voor één persoon vanaf € 60 per jaar. Liever samen? Word dan Vriend voor twee personen vanaf € 100 per jaar.

NU WE TIJDELIJK GESLOTEN ZIJN

  • Nemen we je regelmatig digitaal mee achter de schermen bij NDT soms live met gelegenheid voor vragen, soms vooraf gefilmd.
  • Lees je in Close Up Magazine inspirerende perspectieven en verdiepende verhalen over de danskunst, dansmakers en dansers van NDT (drie keer per jaar).
  • Houden we je met korte updates op de hoogte van de livestreams van voorstellingen en het nieuwe seizoen.

Als we weer open zijn

Ontvang je de voordelen die horen bij de vriendschap die je kiest. Je vindt ze hieronder.

Maak je keuze

* soms tegen betaling

Vrienden activiteiten

Bekijk hier de activiteitenkalender voor Vrienden!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik Vriend worden van NDT?

U kunt al Vriend worden vanaf €60 per jaar (duo Vriendschap €100), en een hoger bedrag geven, kan natuurlijk ook. U kunt ook schenken met een schenkingsakte, waardoor u profiteert van belastingvoordeel. Voor schenkingen van €1000 of meer hebben we het Fonds Nederlands Dans Theater opgericht. Meer informatie

Waar vind ik informatie over de komende Vriendenactiviteiten?

Vrienden ontvangen per mail een uitnodiging voor de Vriendenactiviteiten. De Vriendenactiviteiten worden ook aangekondigd op deze website en in de Vriendennieuwsbrief.

Is mijn Vriendenbijdrage aftrekbaar van de belasting?

Ja, de fiscus beschouwt uw Vriendenbijdrage als een gift. Als u schenkt aan een culturele instelling geniet u bovendien extra belastingvoordeel in het kader van de geefwet. Eenmalige giften zijn aftrekbaar als ze op jaarbasis in totaal hoger zijn dan 1% van uw verzamelinkomen met een minimum van 60 euro. Er geldt ook een maximum: het totaal van uw giften mag niet hoger zijn dan 10% van uw verzamelinkomen.

Als u maximaal wilt profiteren van de fiscale voordelen dan adviseren wij u om uw gift vast te leggen in een periodieke schenking. Voor een periodieke gift geldt geen drempel of plafond. Voorwaarde is dat u minimaal 5 jaar achtereen eenzelfde bedrag  schenkt en uw gift heeft laten vastleggen in een schenkingsovereenkomst. Sinds 2014 kan dat zonder tussenkomst van een notaris. U kunt hier de overeenkomst downloaden. Geeft u de voorkeur aan notariële akte? Download dan hier de volmacht. Voor schenkingen vanaf 250 euro vergoedt NDT de notariskosten.

U kunt hier zelf uw belastingvoordeel berekenen. Meer informatie vind u ook op www.belastingdienst.nl.

Contact

Monique Velders

Vriendencoördinator
Contactformulier

Heeft u vragen over een Vriendschap? Stuur een bericht!

Neem contact op met Monique Velders.