NDT Vrienden

Word Vriend van NDT en maak meer mee. Als Vriend kunt u met voorrang uw kaarten voor het nieuwe seizoen bestellen en generale repetities bijwonen. Ook wordt u uitgenodigd voor een zaterdagochtend les met de dansers, speciale events en ontvangt u een exclusieve vriendennieuwsbrief met inside informatie. Zo ziet u meer en weet u meer.

Als Vriend levert u een onmisbare bijdrage aan NDT. Wij hebben een ambitie die inspirerend en opwindend is. Met de beste dansers en de beste dansmakers ontwikkelen we danskunst, danstalent en kunstonderwijs, en zijn we wereldwijd trendsettend. Daarvoor is uw hulp nodig. Wie dat mogelijk maken? Enthousiaste donateurs en betrokken bedrijven en fondsen. Samen met u maakt NDT het waar. Doet u mee?

U bent al Vriend voor één persoon vanaf € 60 per jaar. Liever samen? Word dan Vriend voor twee personen vanaf € 100 per jaar.

Maak uw keuze

* soms tegen betaling

Vrienden activiteiten

Bekijk hier de activiteitenkalender voor Vrienden!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik Vriend worden van NDT?

U kunt al Vriend worden vanaf €60 per jaar (duo Vriendschap €100), en een hoger bedrag geven, kan natuurlijk ook. U kunt ook schenken met een schenkingsakte, waardoor u profiteert van belastingvoordeel. Voor schenkingen van €1000 of meer hebben we het Fonds Nederlands Dans Theater opgericht. Meer informatie

Waar vind ik informatie over de komende Vriendenactiviteiten?

Vrienden ontvangen per mail een uitnodiging voor de Vriendenactiviteiten. De Vriendenactiviteiten worden ook aangekondigd op deze website en in de Vriendennieuwsbrief.

Is mijn Vriendenbijdrage aftrekbaar van de belasting?

Ja, de fiscus beschouwt uw Vriendenbijdrage als een gift. Als u schenkt aan een culturele instelling geniet u bovendien extra belastingvoordeel in het kader van de geefwet. Eenmalige giften zijn aftrekbaar als ze op jaarbasis in totaal hoger zijn dan 1% van uw verzamelinkomen met een minimum van 60 euro. Er geldt ook een maximum: het totaal van uw giften mag niet hoger zijn dan 10% van uw verzamelinkomen.

Als u maximaal wilt profiteren van de fiscale voordelen dan adviseren wij u om uw gift vast te leggen in een periodieke schenking. Voor een periodieke gift geldt geen drempel of plafond. Voorwaarde is dat u minimaal 5 jaar achtereen eenzelfde bedrag  schenkt en uw gift heeft laten vastleggen in een schenkingsovereenkomst. Sinds 2014 kan dat zonder tussenkomst van een notaris. U kunt hier de overeenkomst downloaden. Geeft u de voorkeur aan notariële akte? Download dan hier de volmacht. Voor schenkingen vanaf 250 euro vergoedt NDT de notariskosten.

U kunt hier zelf uw belastingvoordeel berekenen. Meer informatie vind u ook op www.belastingdienst.nl.

Contact

Monique Velders

Vriendencoördinator
Contactformulier

Heeft u vragen over een Vriendschap? Stuur een bericht!

Neem contact op met Monique Velders.