NDTV: complete balletten, interviews en meer!

Op NDTV presenteert NDT regelmatig registraties van complete balletten van onder andere Crystal Pite, Marco Goecke, Hans van Manen en meer. Bovendien kunt u een aantal interviews met choreografen gelieerd aan NDT bekijken. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

Interview Emily Molnar

Bekijk hieronder de Podium Dans aflevering met onze artistiek directeur Emily Molnar. In dit interview maakt u kennis met onze nieuwe artistiek directeur, die in augustus van dit jaar in deze positie gestart is. Ze vertelt over haar nieuwe rol binnen NDT en kijkt vooruit naar wat komen gaat.

Zelden krijgt het publiek een intiem kijkje in de werk- en denkwijze van grote choreografen. Wat gebeurt er in een studio? Hoe maken ze bepaalde keuzes? Wat is het artistieke proces tussen choreograaf en danser, en tussen danser en muziek? Het programma Podium Dans is toegewijd aan het achterhalen van deze ogenschijnlijke geheimzinnigheden. Op NDTV tonen we interviews met de bekendste makers van Nederlands Dans Theater (NDT) die werden gemaakt door Manon Lichtveld en Bas Westerhof (Beat the Dutch Films) voor NPO Cultura. Niet eerder kreeg het publiek toegang tot de artistieke breinen achter de meest memorabele creaties van het gezelschap.

Aankomende livestreams

i wonder where the dreams i don’t remember go | ndt 1

Op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 december presenteert NDT opnieuw livestreams, ditmaal van de voorstelling I wonder where the dreams I don’t remember go van choreograaf Yoann Bourgeois. De dansers van NDT 1 brengen u deze wereldpremière vanuit het Lucent Danstheater, en u kunt er vanuit huis live bij zijn.

Meer info en uw kaart voor een van de livestreams

Maak het mee!

Met elkaar in contact blijven is nu waardevoller dan ooit. Ook in deze – hopelijk tijdelijk – veranderende wereld kunt u NDT op verschillende manieren mee maken: op sociale media en via NDTV. De reacties die mensen op al onze online activiteiten geven zijn hartverwarmend en geven ons vertrouwen in de toekomst.

Misschien wilt u ook iets doen voor NDT? Heel graag! U kunt ons steunen op een manier die bij u past; bijvoorbeeld door Vriend te worden (vanaf €60 per jaar) of met een eenmalige donatie. Zo helpen we elkaar, op weg naar betere tijden.

Word Vriend   Geef eenmalig aan NDT

GARDEN (24 apr-1 mei) - niet meer online beschikbaar
Midnight Raga (17-24 april) - niet meer online beschikbaar
The Statement (10-17 apr) - niet meer online beschikbaar
Short Cut (3-10 apr) - niet meer online beschikbaar
Stop- Motion (27 mrt - 3 apr) - niet meer online beschikbaar
mutual comfort (20 - 27 mrt) - niet meer online beschikbaar