NDTV: complete balletten, interviews en meer!

Het zijn voor iedereen ingewikkelde tijden. Voorstellingen en educatieve activiteiten worden afgelast, maar we zijn achter de schermen druk bezig met (digitale) alternatieven om u onze kunst te blijven aanbieden. Zoals NDTV, waarop onder andere NDT-balletten te zien zijn , geproduceerd in samenwerking met Mezzo TV en La Belle Télé en boeiende interviews met aan NDT verbonden choreografen. Iedere week lanceren we een nieuwe video.

Bekijk hieronder wat er speelt, geniet, en blijf gezond!

Vanaf vrijdag 29 mei: Interview met Marco Goecke

Marco Goecke is een mastermind. Een eigenzinnige maker die zijn eigen regels volgt en overtreedt en onderwijl altijd nieuwe creëert. Zijn bewegingen worden soms omschreven als ‘koortsig’ of ‘staccato’, maar in werkelijkheid is zijn specifieke vocabulaire moeilijk te definiëren. Op toneel worden de lichten vaak gedimd, staat de muziek hard en bereiken emoties een kookpunt onder een kwetsbaar oppervlak, ondersteund door steeds intensere ademhalingspatronen. Het interview opent met beelden van het NDT 2 stuk Midnight Raga, dat enkele dagen voor de opnamen van dit interview op 17 maart 2017 in première ging en later werd bekroond met de meest prestigieuze dansprijs van Nederland, een Zwaan voor de beste dansproductie. Kijk en geniet van dit interview waarin we Goecke aan het werk zien, en hij praat over hoe zijn stijl hem soms in de weg zit, en waarom zijn relatief korte danscarrière bevorderlijk is geweest voor zijn werk als choreograaf.

Zelden krijgt het publiek een intiem kijkje in de werk- en denkwijze van grote choreografen. Wat gebeurt er in een studio? Hoe maken ze bepaalde keuzes? Wat is het artistieke proces tussen choreograaf en danser, en tussen danser en muziek? Het programma Podium Dans is toegewijd aan het achterhalen van deze ogenschijnlijke geheimzinnigheden. In een nieuwe serie op NDTV tonen we een reeks interviews met de bekendste makers van Nederlands Dans Theater (NDT) die in de afgelopen jaren werd gemaakt door Manon Lichtveld en Bas Westerhof voor NPO Cultura. Niet eerder kreeg het publiek toegang tot de artistieke breinen achter de meest memorabele creaties van het gezelschap.

Maak het mee!

Met elkaar in contact blijven is nu waardevoller dan ooit. Ook in deze – hopelijk tijdelijk – veranderende wereld kunt u NDT op verschillende manieren mee maken: op sociale media en via NDTV. De reacties die mensen op al onze online activiteiten geven zijn hartverwarmend en geven ons vertrouwen in de toekomst.

Misschien wilt u ook iets doen voor NDT? Heel graag! U kunt ons steunen op een manier die bij u past; bijvoorbeeld door Vriend te worden (vanaf €60 per jaar) of met een eenmalige donatie. Zo helpen we elkaar, op weg naar betere tijden.

Word Vriend Geef eenmalig aan NDT

GARDEN (24 apr-1 mei) - niet meer online beschikbaar
Midnight Raga (17-24 april) - niet meer online beschikbaar
The Statement (10-17 apr) - niet meer online beschikbaar
Short Cut (3-10 apr) - niet meer online beschikbaar
Stop- Motion (27 mrt - 3 apr) - niet meer online beschikbaar
mutual comfort (20 - 27 mrt) - niet meer online beschikbaar