NDTV: complete balletten, interviews en meer!

Op NDTV presenteert NDT regelmatig registraties van complete balletten van onder andere Crystal Pite, Marco Goecke, Hans van Manen en meer. Bovendien kunt u een aantal interviews met choreografen gelieerd aan NDT bekijken. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

Jiří Kylián en Marco Goecke te zien in 'Souls made apparent'

De wereldberoemde meesterchoreograaf Jiří Kylián (Tsjechië, 1947) was bijna een kwarteeuw artistiek directeur van Nederlands Dans Theater en maakte in 2009 zijn laatste choreografie Mémoires d’Oubliettes voor NDT. Binnenkort is het werk van Jiří Kylián weer te zien in het NDT 2 programma Souls made apparent, waarbij de jonge dansers van NDT 2  het werk 27’52” presenteren, een ballet wat hij in 2002 heeft gemaakt.

Marco Goecke (1972, Wuppertal) is sinds seizoen 2013-2014 aan NDT verbonden als associate choreographer en ook zijn werk is opnieuw te bewonderen in het programma Souls made apparent. De NDT 2 dansers presenteren een wereldpremière vanuit het Zuiderstrandtheater tijdens de livestreams. Met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal is Goecke een van ‘s werelds meest gevraagde choreografen.

Wilt u meer weten over deze choreografen, hun werkwijzen en projecten? Kijk dan deze interviews door Podium Dans waar Marco Goecke en Jiří Kylián voor werden uitgenodigd.

Aankomende livestreams

Souls made apparent | ndt 2

Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 2 maart presenteert NDT opnieuw livestreams, ditmaal van het programma Souls made apparent van NDT 2. Naast een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke bevat dit programma het werk 27’52’’ van meesterchoreograaf Jiří Kylián. De dansers van NDT 2 brengen u Souls made apparent vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag en u kunt er vanuit huis live bij zijn.

Meer info en uw kaart voor een van de livestreams

Maak het mee!

Met elkaar in contact blijven is nu waardevoller dan ooit. Ook in deze – hopelijk tijdelijk – veranderende wereld kunt u NDT op verschillende manieren mee maken: op sociale media en via NDTV. De reacties die mensen op al onze online activiteiten geven zijn hartverwarmend en geven ons vertrouwen in de toekomst.

Misschien wilt u ook iets doen voor NDT? Heel graag! U kunt ons steunen op een manier die bij u past; bijvoorbeeld door Vriend te worden (vanaf €60 per jaar) of met een eenmalige donatie. Zo helpen we elkaar, op weg naar betere tijden.

Word Vriend   Geef eenmalig aan NDT

Eerdere streams op NDTV

Zelden krijgt het publiek een intiem kijkje in de werk- en denkwijze van grote choreografen. Wat gebeurt er in een studio? Hoe maken ze bepaalde keuzes? Wat is het artistieke proces tussen choreograaf en danser, en tussen danser en muziek? Het programma Podium Dans is toegewijd aan het achterhalen van deze ogenschijnlijke geheimzinnigheden. Op NDTV tonen we interviews met de bekendste makers van Nederlands Dans Theater (NDT) die werden gemaakt door Manon Lichtveld en Bas Westerhof (Beat the Dutch Films) voor NPO Cultura. Niet eerder kreeg het publiek toegang tot de artistieke breinen achter de meest memorabele creaties van het gezelschap.

GARDEN (24 apr-1 mei) - niet meer online beschikbaar
Midnight Raga (17-24 april) - niet meer online beschikbaar
The Statement (10-17 apr) - niet meer online beschikbaar
Short Cut (3-10 apr) - niet meer online beschikbaar
Stop- Motion (27 mrt - 3 apr) - niet meer online beschikbaar
mutual comfort (20 - 27 mrt) - niet meer online beschikbaar

Mede mogelijk gemaakt door Fedora en Creative Europe.