Bekijk hier de foto's

Seizoen 2015-2016

Over het seizoen

Welkom bij NDT en een gloednieuw seizoen vol spannende dansvoorstellingen. De kunstenaars binnen ons huis, choreografen, dansers en ondersteunende teams, zorgen gezamenlijk voor elk detail om de meest bijzondere voorstellingen neer te kunnen zetten, voor u, ons publiek. 

NDT 1 presenteert vier avontuurlijke programma’s, elk met een eigen onderscheidende boodschap. Start Again opent het seizoen met de kracht en de theatraliteit van het creatieve team bekend als Peeping Tom. Franck Chartier zal nieuw werk creëren ter aanvulling op The missing door, gemaakt door zijn artistieke partner Gabriela Carrizo. In School of Thought nodigen wij u uit om een nieuwe versie van deze avondvullende voorstelling te bezoeken, in een totaal andere omgeving en aanpak dan die u normaliter zou verwachten. Somos, Spaans voor ‘wij zijn’, bevat naast twee wereldpremières van onze creatieve associate choreographers Crystal Pite en Marco Goecke, ook twee moderne klassiekers van Sol León en Paul Lightfoot; Same Difference en Shoot the Moon. In Separate Ways, het laatste programma van het seizoen, keert Hofesh Shechter terug met een wereldpremière, om onze groeiende relatie met zijn werk voort te zetten.

NDT 2 toont komend seizoen Sheering de Wolves en Straight Around. De eerste zal een inspirerende uitdaging vormen voor associate choreographer Johan Inger, en opkomende creatieve ster Medhi Walerski. Beiden zullen nieuw werk creëren voor dit programma, aangevuld met het donkere en sinistere Sleight of Hand van Sol León en Paul Lightfoot. Straight Around toont Solo en Two, twee van Hans van Manens korte meesterwerken. Dit wordt aangevuld met een nieuwe creatie van Edward Clug, die terugkeert na het succes van mutual comfort in seizoen 2014/2015, en nieuw werk van het Israëlisch duo Sharon Eyal en Gai Behar. Voor meer achtergrondverhalen over onze programmering, en voor bijzondere verhalen over ons gezelschap, verwijzen wij u graag naar onze publicatie en onze vernieuwde website www.ndt.nl.

NDT kijkt ernaar uit u te mogen verwelkomen in onze thuisstad Den Haag, of elders in Nederland, of zelfs ver daarbuiten zoals Australië. Wij beloven u steevast de hoogste artistieke integriteit en inhoud.