Bekijk hier de foto's

School of Thought

NDT 1
Sol León & Paul Lightfoot School of Thought

De voorstellingen in dit programma vonden plaats in seizoen 2015-2016.

Dit programma toont een vernieuwde versie van de avondvullende voorstelling School of Thought van NDT huischoreografen, Sol León en Paul Lightfoot. Het programma heeft als doel de toeschouwers letterlijk dichterbij de dansers te brengen door ze op het podium plaats te laten nemen. In dit ballet, dat in het voorjaar van 2013 in première ging, krijgt de kijker een uiterst intieme kijk op het werk van de twee choreografen en de dansers en hun uitzonderlijke talent. León en Lightfoot beogen met School of Thought hun artistieke visie te benadrukken waarin het verleden, heden en toekomst moeiteloos samensmelten.

Bekijk hier de foto’s van School of Thought.

Volgorde programma

School of Thought – Sol León & Paul Lightfoot

Duur voorstelling: 1 uur en 15 minuten, geen pauze

Speelperiode

Seizoen 2015-2016 | 8 – 20 december 2015
Amsterdam, Den Haag

In deze voorstelling

Foto: Rahi Rezvani. Choreografie: 'School of Thought' van Sol León & Paul Lightfoot.
Foto: Rahi Rezvani. Choreografie: 'School of Thought' van Sol León & Paul Lightfoot.
SCHOOL OF THOUGHT – SOL LEON & PAUL LIGHTFOOT

“Met School of Thought presenteren wij, Sol León en Paul Lightfoot, een intieme kijk op onze kunst. Intiem, omdat het publiek rond het podium zit. De stoelen waar u op zit, werden voor het eerst gebruikt tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel, dat als thema het geloof in vrijheid en vooruitgang had.

Zo dicht bij de ovale, houten dansvloer wordt het werk op een heel andere manier beleefd. U wordt meegevoerd in de spirituele en emotionele

ontwikkeling van het ballet en bent getuige van de creatieve chemie tussen ons, de choreografen, en de dansers die er vorm aan geven. Als choreografen zijn wij geïnspireerd om de relativiteit te benadrukken van kunstenaars in de hedendaagse tijd. Voor ons is School of Thought een gelaagd en divers werk, een school in het vrije denken, waar heden en verleden moeiteloos samensmelten.

Wij hopen dat u zich laat meevoeren op de creatieve reis door onze wereld, waar dans en het belang ervan worden verkend.”

– Sol León & Paul Lightfoot

OVER LEON & LIGHTFOOT

J
In hun 26 jaar als choreografisch duo hebben Sol León
(Córdoba, Spanje) en Paul Lightfoot (Kingsley, Engeland) een rijk repertoire opgebouwd van meer dan vijftig fascinerende balletten die, hoewel divers, een sterke, vernieuwende artistieke stem gemeen hebben. Het duo beheerst een krachtige, maar toch zachte en soms humoristische dans esthetiek die stelselmatig geworteld is in emotie en vaak leunt op theatrale aspecten. Als huischoreografen van NDT sinds 2002, is de artistieke reis van zowel de choreografen als hun partnerschap een viering van hun onvoorspelbare en eigenzinnige stijl en hun onuitputtelijke arbeidsethos. León en Lightfoot tonen geen angst in het uitdragen van hun kwetsbaarheid, euforie of persoonlijke worstelingen middels hun werk. Hierdoor hebben zij hun sporen achtergelaten bij het gezelschap dat artistieke risico’s niet schuwt en dat de grenzen van creativiteit opzoekt, wat bijdraagt aan de positionering van NDT als een van de beste moderne dansgezelschappen op nationaal en internationaal niveau.

Met dit prettige ballroomstuk bouwen Paul Lightfoot en Sol León hun theatrale stijl verder uit.

Elsevier
over School of Thought

Programmaboek & Muziek

Programmaboek (NDT 1 | School of Thought)

laden...