Vooruitblik seizoen 2021-2022

Kaartverkoop

De kaartverkoop van alle NDT-voorstellingen in Den Haag gaat op 3 september 2021 van start, de voorverkoop voor donateurs start eind augustus. Houd onze website in de gaten, we maken op 3 september de volledige programmering bekend!

Houd ook de website van jouw favoriete theater in de gaten voor voorstellingen elders in Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: blijf als eerste op de hoogte

Wil jij als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Het aanmeldformulier vind je in het scherm aan de rechterkant onder ‘Blijf op de hoogte’ (Kijk je op je telefoon? Dan vind je het aanmeldformulier helemaal onderaan).

The Poetic Body

Het seizoen 2021-2022 van Nederlands Dans Theater (NDT) draagt de titel The Poetic Body.

Voor ons gezelschap vormt de expressie van het lichaam de kern van ons werk. Seizoen 2021-2022 vertoont daarom een diversiteit aan ideeën, genders, culturen en benaderingen die gemeenschappelijkheid vinden in het verleggen van de grenzen van poëtische, lichamelijke expressie. Het richt zich op nieuwe en diverse stemmen, met bijzondere aandacht voor de vrouwelijke choreografische stem, zoals Crystal Pite, Tiffany Tregarthen, Marina Mascarell en Sharon Eyal, en toont een ambitieuze honger naar nieuwe creaties en nieuwe artistieke invalshoeken door Alan Lucien Øyen, Marcos Morau, Nadav Zelner en Roy Assaf. Daarnaast verdiept NDT in dit nieuwe seizoen de relaties met choreografen die al lange tijd aan het gezelschap verbonden zijn, zoals William Forsythe, Jiří Kylián, Johan Inger, Gabriela Carrizo en Edward Clug.

We kunnen niet wachten tot je ons nieuwe seizoen gaat beleven en verheugen ons enorm op jouw komst bij een van onze voorstellingen in 2021-2022!

NDT in Amare

Vanaf seizoen 2021-2022 wordt Amare de nieuwe thuisbasis van NDT.

“Verhuizen naar Amare markeert het begin van een spannende tijd voor NDT. Ik kijk uit naar de samenwerking en uitwisseling die het gebouw zal inspireren tussen de organisaties en de gemeenschap.

Ik geloof dat kunst een gesprek is. Het gaat om verbinding, en een van de beste manieren om deze dialoog te koesteren, is door actief in contact te komen met de mensen die komen kijken en bijdragen aan onze voorstellingen.

Als we eenmaal in het gebouw zijn gevestigd, zal ik als eerste tijd doorbrengen in onze prachtige studio’s, en kijken naar hoe de dansers creëren met de stad op de achtergrond. Naast onze studio’s verwacht ik dat het Danstheater een van mijn favoriete plekken in het gebouw zal zijn; het is speciaal gemaakt voor dans en is ultramodern.”
– Emily Molnar, Artistiek directeur

©Carlijn Stortelder