Do Not Run Fly

NDT 1
Marcos Morau Wereldpremière - Horses
Yoann Bourgeois & Marie Bourgeois Wereldpremière - Without walls
Crystal Pite Solo Echo

Do Not Run Fly bouwt imaginaire landschappen in een poging een wereld te begrijpen die voortdurend in verandering is. NDT 1 presenteert twee nieuwe creaties uit handen van choreografen Marcos Morau en Yoann Bourgeois en presenteert één publieksfavoriet uit het oeuvre van Nederlands Dans Theater (NDT), Solo Echo (2012) van associate choreograaf Crystal Pite

De voorstellingen in Den Haag en Amsterdam worden live begeleid door Het Balletorkest.

Alle 5 voorstellingen

Over het programma

Marcos Morau stelt hedendaagse kwesties aan de orde, waardoor hij probeert getuige te zijn van een wereld die voortdurend verandert en onrustig is. In zijn zoektocht om menselijk gedrag te begrijpen, legt de choreograaf de nadruk op de strijd tegen de dingen die ons vernietigen, en reflecteert hij op ideeën over vooruitgang, de maatschappij en het individu. Morau studeerde fotografie, beweging en theater en staat bekend om het bouwen van imaginaire landschappen in zijn werk. Hij is al meer dan tien jaar directeur en choreograaf van het in Barcelona gevestigde gezelschap La Veronal, en zijn werk wordt wereldwijd gepresenteerd op festivals en in theaters. Deze nieuwe creatie markeert Moraus eerste werk met NDT 1. 

In zijn creaties richt Yoann Bourgeois zich op de interactie van het lichaam met de ruimte door objecten te creëren die deze verbinding versterken. Geïnspireerd door kinetische kunst en optische illusies verweeft Bourgeois’ werk meerdere disciplines zoals dans, theater, circus en beeldende kunst. “Ik ben zeer geïnteresseerd in de wereld van het spel en in het bijzonder wat Roger Caillois de ‘vertigo games’ noemt”, zegt Bourgeois. “Dit spel doorbreekt de stabiliteit van onze waarneming en brengt het bewustzijn op een speelse manier in paniek.” Dit wordt Bourgeois’ derde creatie voor het gezelschap, een werk dat hij co-creëert met zijn partner Marie Bourgeois

 Tell yourself, in that final flowing of cold through your limbs, that you love what you are.” Deze zin uit ‘Line for Winter’ van de Amerikaanse dichter Mark Strand vormt de inspiratie voor Solo Echo (2012), oorspronkelijk gemaakt voor NDT 1 door associate choreograaf Crystal Pite. Tegen een achtergrond van gestaag naar beneden dwarrelende sneeuwvlokken wordt één personage gezien door het perspectief van velen. Op twee sonates voor cello en piano van Brahms, de eerste gecomponeerd aan het begin van zijn leven en de tweede tegen het einde, beschrijft Solo Echo een levensreis. Bij de première kreeg het werk lovende kritieken van de Nederlandse pers: “De solo’s groeien langzaamaan totdat alle dansers een fantastisch organische kluwen vormen, een bewegende sculptuur die, inderdaad, de echo’s van al die individuen laat doorklinken”, schreef de Volkskrant. 

De voorstellingen in Den Haag en Amsterdam worden live begeleid door Het Balletorkest.

De nieuwe productie van Marcos Morau wordt mede mogelijk gemaakt door Ammodo.

Speelperiode

Seizoen 2023-2024 | 16 mei t/m 8 juni 2024

Amare, Den Haag
16 (première),17,18 mei
6,7,8* juni

Nationale Opera & Ballet, Amsterdam
22,23 mei

Stadsschouwburg Utrecht
27,28 mei

Theater Rotterdam
1,2 juni

*Op 8 juni organiseren we een NDT Club Drinks!

NDT Club

Na afloop van de laatste voorstelling Do Not Run Fly op zaterdag 8 juni in Amare, Den Haag nodigen we je uit voor de NDT Club Drinks. Deze borrel is speciaal bedoeld voor huidige of toekomstige NDT Club bezoekers: evenementen waarin dans, performance, talks en party in elkaar overlopen. Speciaal voor NDT-bezoekers en dansliefhebbers tussen 18 en ±35 jaar. Ontdek NDT, ontmoet andere jonge dansliefhebbers en sluit het dansseizoen af samen met NDT-dansers, een drankje en een DJ.

Lees meer

'Horses' - Marcos Morau. Danser: Conner Bormann. Foto: Sacha Grootjans
'Without walls' - Yoann Bourgeois & Marie Bourgeois. Dansers: Charlie Skuy, Thalia Crymble. Foto: Sacha Grootjans

Dansers NDT 1

Bekijk het overzicht van alle NDT 1-dansers en leer de dansers beter kennen door hun biografieën en persoonlijke verhalen te lezen.

Educatie activiteiten

inleidingen

De afdeling Talentontwikkeling & Educatie verzorgt inleidingen door heel Nederland voorafgaand aan de voorstellingen van NDT 1 en NDT 2. Tijdens onze inleiding van 30 minuten krijg je de kans om persoonlijk kennis te maken met ons gezelschap en je meer te verdiepen in moderne dans en het repertoire van NDT.

Meer informatie lees je in de informatiemail die je daags voor jouw bezoek aan Amare ontvangt of via de website van het desbetreffende theater waar je de NDT-voorstelling bezoekt.

NDT Young Creatives

We zijn gestart met een nieuw dansproject voor kinderen tussen 8 en 14 jaar oud: NDT Young Creatives. Danservaring is niet vereist, wel zin om te maken en op te treden! Benieuwd of er ook een workshop rondom dit programma wordt georganiseerd? Bekijk het via onderstaande link.

Meer informatie

Bestel

laden...