Bekijk meer foto's

Lucid Variations

NDT 2
Marcos Morau Folkå
Nadav Zelner Wereldpremière

NDT 2 opent het seizoen met een double bill. Folkå (2021) van Marcos Morau is pulserend en visueel, en vertelt over gemeenschappen en hun gewoontes en tradities. Daarnaast creëert Nadav Zelner een nieuw werk waarin zijn passies voor dans en muziek samenkomen in een complexe choreografie die de artistieke virtuositeit van de dansers inspireert.

 

Alle 21 voorstellingen

Over het programma

Marcos Morau – Folkå

Door de terugkeer van Folkå (2021), gemaakt in samenwerking met de dansers van NDT 2, krijgen we een nieuwe kans om de opvallende narratief en esthetiek van Marcos Morau mee te maken. Het werk, dat draait om rituelen, vertelt een beeldend verhaal over gemeenschappen en hun gewoontes en tradities. Om samen verder te komen spelen we een spel van samenwerking en verbinding, waarin we ronddraaien, zingen en dansen om onze gezamenlijke doelen te bereiken.

In een pulserend visueel en auditief landschap neemt Folkå ons mee op een reis door menselijke geluiden, gezang en veltrommels waarin onze voeten de grond in beweging brengen. Het biedt ons een hedendaags ritueel, waarin een blik op het verleden ons herinnert aan onze plaats in de eindeloze kringloop van het leven, en we de relatie van de mens met de natuur vieren.

"Onder een sterrenhemel, op een avond in een willekeurig jaar in de geschiedenis, komt een groep wezens samen om het leven te vieren en de vragen die ons sinds het begin der tijden bezig hebben gehouden ter discussie te stellen." - Marcos Morau

Foto: Rahi Rezvani

Nadav Zelner – Wereldpremière

In het nieuwe werk van Nadav Zelner komen zijn passies voor dans en muziek samen in een complexe choreografie die de artistieke virtuositeit van de dansers inspireert. Zijn dansproducties combineren wonderlijke fantasiewerelden vol onverwachte beelden, beïnvloed door populaire cultuur en ondersteund door een scherp oog voor design en gevoel voor muziek.

Het stuk onderzoekt en viert het leven – zelfs als dat niet gemakkelijk te verteren is. Het laat ons de rijke, percussieve bewegingstaal ervaren die Zelner heeft ontwikkeld en verfijnd, en biedt inzicht in de creatie van een nieuwe dansstijl die toeschouwers uitnodigt in een gedurfde en vreugdevolle wereld vol verwondering.

"Wanneer vrijheid grenzen ontmoet, nodigt het universum vliegen uit om de hindernissen weg te nemen. Jullie zijn allemaal uitgenodigd." - Nadav Zelner

'Folkå' - Marcos Morau. Foto: Rahi Rezvani

Speelperiode

Speelperiode 24 oktober t/m 20 december 2024

Amare, Den Haag
24 (première), 25, 26 oktober
18, 19, 20 december

Praktische informatie over jouw bezoek aan Amare

Schouwburg Concertzaal, Tilburg
30 oktober

Wilminktheater en Muziekcentrum, Enschede
2 november

Stadsschouwburg Utrecht
4, 5 november

Internationaal Theater, Amsterdam
8, 9, 10 november

Theater aan het Vrijthof, Maastricht
12 november

 

SPOT, Groningen
6 december

Parktheater, Eindhoven
9 december

Theater aan de Parade, Den Bosch
10 december

Schouwburg Amstelveen
11 december

Theater Rotterdam
13 december

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
14 december

TAQA Theater de Vest, Alkmaar
17 december

Fotogalerij

'Folkå' - Marcos Morau. Foto: Rahi Rezvani

Bekijk meer foto’s in de galerij

Meer informatie

Dansers

Deze voorstelling wordt gedanst door NDT 2.

Bekijk een overzicht van alle NDT 2-dansers 

Pauzes

Deze voorstelling heeft 1 pauze. Op dit moment is de duur van de voorstelling nog niet bekend. Deze pagina zal worden bijgewerkt wanneer deze informatie beschikbaar is.

 

Inleidingen

NDT verzorgt inleidingen voorafgaand aan alle voorstellingen in heel Nederland. In een half uur maak je kennis met het gezelschap en duik je in de wereld van moderne dans en het repertoire van NDT.

Tijd en locatie van de inleidingen in Amare vind je in de informatiemail, voorafgaand aan je bezoek. Informatie over de inleidingen in andere theaters vind je op de website van het betreffende theater.

Bestel

laden...