Praktische Informatie

Praktische informatie

We kijken er naar uit je te verwelkomen bij de voorstelling.  Bereid je voor op je bezoek en haal het meeste uit de avond.

Starttijden

Onze voorstellingen starten om 19:45 en duren circa 2,5 uur.

We verzoeken u om op tijd aanwezig te zijn, als de voorstelling al gestart is kunnen we u niet meer toelaten.

Onze inleidingen starten om 19:00. Hier vertellen we meer over de context van de voorstelling. Deze zijn afwisselend in Engels en Nederlands.

Bereikbaarheid

Amare
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Openbaar vervoer
Nederlands Dans Theater bevindt zich in Amare op het Spuiplein, in het centrum van Den Haag. Vanaf Den Haag Centraal Station is het te voet in ongeveer 5 minuten te bereiken. Loop hiervoor de Turfmarkt af. Vanaf station Holland Spoor is het ongeveer 15 minuten lopen. Met tram- en bushaltes Spui, Kalvermarkt/Stadhuis en Centrum stap je voor de deur van Amare uit.

Met de fiets
We adviseren je je fiets in de bewaakte fietsenstalling van Biesieklette Stadhuis of Spuiplein te parkeren. Kijk goed naar de sluitingstijden!

Met de auto
Het centrum is makkelijker te bereiken met het openbaar vervoer. Toch met de auto? In de buurt van Amare zijn diverse parkeergarages te vinden, zoals Q-Park SpuiStadhuisTurfmarktMuzenplein en Veerkaden. Bij Q-Park City Parking kun je de hele avond (vanaf 18.00 uur) parkeren voor €15. Deze parkeergarage ligt op 10 minuten lopen van Amare. Meer informatie via deze link.
Amare bevindt zich in een mileuzone. Kijk goed of je auto is toegestaan.

Amare beheert zelf geen parkeergarage en geeft geen parkeerkaarten uit.

Drankjes

Tijdens de eerste pauze kun je een gratis drankje halen bij de bar. De bar zal ook open zijn voorafgaand aan de voorstelling en tijdens de tweede pauze. Er is een bewaakte garderobe aanwezig.

Kluisjes en Garderobe

Er is een gratis garderobe. Je kunt je jas of tas ook in een kluisje kwijt. De kluisjes vind je naast de garderobe. Je hebt geen muntje of pinpas nodig. Let op: tassen groter dan A4-formaat mogen niet mee de zaal in.

Wifi

Amare is overgestapt naar Publicroam WIFI-verbinding.  Dit is een veilige toegang tot wifi. Je maakt één keer een account aan en daarna verbind je automatisch overal waar publicroam is, dus ook buiten Amare. Je vindt publicroam op vele plekken in Nederland. Gebruik is gratis.

Voor meer informatie over de WIFI en hoe je een account aan kunt maken lees je hier.

Fotografie

Het is niet toegestaan om tijdens de voorstelling foto’s of video’s te maken in de zaal. Zet je smartphone uit of op ‘stil’ tijdens de voorstelling.

Assistentie/ Rolstoelplekken

We willen voor iedereen toegankelijk zijn.

Heb je rondom je bezoek hulp nodig? Geef dit dan aan bij de reservering, dan zorgen wij ervoor dat er iemand klaarstaat om je te helpen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens de pauze je consumptie te nuttigen in de zaal. Een van onze gastvrouwen of -heren kan je drankje naar je plek brengen. Ook kunnen we bezoekers met een Autipas helpen rondom hun bezoek.

Als je assistentie nodig hebt, horen we dit bij voorkeur voorafgaand aan je bezoek. Je kunt ons bereiken via kassa@amare.nl of 070 88 00 333 (di t/m vr, 13:00 – 18:00 uur).

Meer informatie over toegankelijkheid is hier te vinden.

Inhoudelijke informatie

Programmaboek
Voorafgaand aan de voorstelling krijg je van ons een programmaboek mee. Op dit programmaboek staat een QR code waarmee je toegang krijgt tot meer informatie en content rondom de voorstelling.

Bij NDT werken we aan duurzaamheid. Daarom hebben we besloten hergebruik te stimuleren. Wil je jouw programmaboekje niet meenemen naar huis? Lever hem na de voorstelling in op de daarvoor bestemde stapel bij de ticketcontrole.

Inleiding
Om 19:00 kan je aansluiten bij de inleiding in de Spinoza Foyer. Deze duurt circa een half uur en neemt je mee in het verhaal achter de voorstelling. Toegang is gratis en op inloop. De voertaal is afwisselend in Engels en Nederlands.

laden...