Nadav Zelner

Nadav Zelner

Choreograaf

Foto: Daniel Kaminsky

Geboren in Ramla, Israël, ontdekte Nadav Zelner (1992) zijn liefde voor dans en luisteren naar muziek al op vroege leeftijd. Op de middelbare school kwam daar zijn passie voor choreografie bij. Sinds zijn opleiding aan de Kibbutz Contemporary Dance Company heeft hij onvermoeibaar gewerkt aan het vormen en ontwikkelen van zijn eigen unieke danstaal en -techniek.

Zelner heeft werken gemaakt voor dansgezelschappen over de hele wereld, zoals de Staatsoper Hannover, Batsheva Dance Company, Introdans en Gauthier Dance Company. Behalve zijn liefde voor dans heeft hij een passie voor film. Hij creëerde verschillende korte dansfilms, waarvan één de inspiratiebron vormde voor de directeur van Eurovisie Israël in 2019. Zelner werkte mee aan een groot deel van de choreografie voor het concept van dat jaar.

In zijn tweede werk voor NDT 2, dat onderdeel uitmaakt van het progamma Lucid Variations, onderzoekt Zelner het grensgebied tussen opinie en stigma en viert hij het leven, terwijl het publiek de rijke, percussieve bewegingstaal ervaart die hij heeft ontwikkeld en verfijnd.

Wanneer vrijheid grenzen ontmoet, nodigt het universum vliegen uit om de hindernissen weg te nemen.

Nadav Zelner