Nadav Zelner

Nadav Zelner

Choreograaf

Foto: Daniel Kaminsky

Nadav Zelner werd geboren in 1992 in Ramla, Israël. Als kind hield Nadav van dansen en naar muziek luisteren en tijdens zijn middelbare schooltijd ontdekte hij zijn choreografische vaardigheden. Door de jaren heen heeft Nadav een unieke danstaal gevormd en recentelijk is hij begonnen met het ontwikkelen van zijn eigen nieuwe danstechniek die hij voor de wereld toegankelijk wil maken.

Nadav werd uitgenodigd om creaties te maken voor dansgezelschappen over de hele wereld. Voor zijn meest recente werk werd hij door Marco Goecke uitgenodigd om voor zijn gezelschap een avondvullende avond te creëren om het seizoen te openen in het Staatsopertheater in Hannover, Duitsland.

Andere gezelschappen waarvoor hij creëerde zijn de Batsheva Dance Company, Gauthier Dance Company, St.Gallen Theater, Stanislavsky Ballet, Augsburg Ballet, Introdans, Stadttheater Bremerhaven, Chinese International Chongqing Ballet Company. Nadav werd uitgenodigd door de prima ballerina Ekaterina Shipulina van het Bolshoi Ballet om voor haar een solo te creëren genaamd “Ikra”.

Nadav heeft een diepe passie voor cinema en hij houdt ervan om korte dansfilms te maken.

In 2019 inspireerde een van Nadavs films de regisseur van het Eurovisie Songfestival in Israël om het hele concept van de ansichtkaarten rond dans te creëren en nodigde hij Nadav uit om een ​​groot deel van de ansichtkaarten te choreograferen.

Zijn creatie Bedtime story voor NDT 2 in seizoen 2021-2022 markeerde Nadavs debuut bij NDT.