NDT Young Creatives

8+/10+/12+

Bij NDT Young Creatives kruip je in de huid van danser en maker. Wat inspireert een choreograaf? Welke keuzes worden er gemaakt? We zoomen in op een choreografie van NDT en leren naast repertoire uit de voorstelling hoe het is om zelf dans te maken. Hoe vertel je jouw verhaal? Hoe vertaal je een idee naar beweging? Jouw creativiteit wordt geprikkeld en ontwikkeld!

Onder begeleiding van professionele docenten ga je aan de slag en word je begeleid in het maken van artistieke keuzes om zo als danser en maker nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Young Creatives is ontwikkeld voor jonge dansfanaten vanaf 8 jaar. Dit project is open voor alle jonge dansers en dansliefhebbers die zin hebben om samen dans te maken tijdens een losse workshop of een verdiepende intensive.

Young Creatives bestaat uit twee programma’s: Young Creatives workshops & Young Creatives intensives. Je kunt je voor een programma of beide programma’s aanmelden. Hieronder vind je meer informatie over het verschil tussen de twee programma’s en hoe je je kunt aanmelden.

Wil je een e-mail ontvangen zodra er meer informatie beschikbaar is omtrent inschrijving voor Young Creatives?
Laat hier dan jouw contactgegevens achter.

Foto: Sacha Grootjans

Young Creatives workshops

Zes zondagen kun je workshops volgen bij Young Creatives, telkens gekoppeld aan een andere voorstelling van een bekende choreograaf of jonge maker. Bij de Young Creatives workshops wordt ingezoomd op alle aspecten van het maken van een voorstelling, gebaseerd op het actuele programma van NDT. Iedere workshopochtend wordt afgesloten met een korte presentatie. Deze workshops zijn los van elkaar of van de intensive te boeken.

Praktische informatie Young Creatives workshops:

* de workshopochtenden op 23 oktober en 18 december zijn gebaseerd op hetzelfde programma maar zijn niet dezelfde workshops. Je kunt dus voor beide workshops aanmelden.

Tijdstip: 10.00-12.30.
Prijs per workshop: €15.
Locatie: Amare Den Haag.

Young Creatives intensives

Krijg je niet genoeg van dansen, optreden en maken? Bij de Young Creatives intensives werk je zes zondagen aan het maken van een voorstelling. Je gaat dieper in op het maakproces en het creëren en ontwikkelen van een dansvoorstelling. De voorstelling die je samen met de andere dansers maakt wordt gepresenteerd voor publiek in de theaterstudio van NDT. NDT nodigt jou uit om mee te maken!

Praktische informatie Young Creatives intensives:

Young Creatives intensives zullen twee keer in het jaar plaatsvinden en worden gebaseerd op het actuele programma van NDT.

Young Creatives intensive najaar 2022

 • Zondag 9 oktober
 • Zondag 16 oktober
 • Zondag 6 november
 • Zondag 13 november
 • Zondag 20 november
 • Zondag 27 november (presentatie)

Programma: Now here, Now always
Tijdstip: 10.00-12.30.
Prijs: €90 euro (voor 6 ochtenden).
Locatie: Amare Den Haag.

Young Creatives intensive voorjaar 2023

 • Zondag 12 maart
 • Zondag 19 maart
 • Zondag 26 maart
 • Zondag 2 april
 • Zondag 15 april (presentatie)

Programma: Climb the sky
Tijdstip: 10.00-12.30.
Prijs: €75 euro (voor 5 ochtenden).
Locatie: Amare Den Haag.

Deelnemen

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zich inschrijven voor de Young Creatives workshops en/of Young Creatives intensives in één van de drie leeftijdsgroepen: 8+, 10+ en 12+. Danservaring is niet vereist, wel zin om te maken en op te treden! Meer informatie rondom aanmelden voor de Young Creatives verschijnt eind juni op de website.

Ieder kind moet de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan het project Young Creatives. Voor Ooievaarspashouders geldt een korting van 50%. Online tickets kopen met de Ooievaarspas is helaas niet mogelijk. We hebben je Ooievaarspas nodig voor de registratie. Alleen op vertoon van je Ooievaarspas kun je tickets met deze korting kopen bij de kassa va Amare. Heeft u geen Ooievaarspas maar vormt het cursusgeld wel een belemmering, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.