ABN AMRO

ABN AMRO

Sponsor van Game changers

ABN AMRO houdt van mensen die er vol voor gaan. Mensen met een vuurtje vanbinnen, dat ze steeds opnieuw blijven aanwakkeren. Deze doorzetters zijn de drijvende kracht achter onze maatschappij, omdat zij ook anderen weer inspireren tot grensverleggende prestaties.

Als bank nemen zij graag hun verantwoordelijkheid om deze gedrevenheid aan te moedigen, te stimuleren en te vieren. Daarom steunen zij Nederlands Dans Theater en geven zij als Founding Partner, sinds 2012 de topdansers en dansmakers van NDT een podium. Zo’n partnerschap levert inspirerende verhalen op, die zij graag delen. Waarom? Omdat ABN AMRO weet dat gedrevenheid aanstekelijk werkt en goed voorbeeld doet volgen. Zo brengt ABN AMRO onze maatschappij steeds een stapje verder.

Als trotse Founding Partner heeft ABN AMRO vanaf 2012 tot 2018 de NDT Summer Intensive ondersteund, een jaarlijks programma van NDT gericht op talentontwikkeling. Hierbij krijgen zo’n zestig dansbeloftes van over de hele wereld de kans om een stage te volgen in Den Haag en zich te ontwikkelen als een veelzijdige hedendaagse danser.

Vanaf 2019 ondersteunt ABN AMRO het Young Talent Programma

NDT en het Koninklijk Conservatorium (KC) zijn een unieke samenwerking gestart: het Young Talent Project. Dansstudenten van het KC krijgen met dit traject de kans om drie maanden lang nauw samen te werken met de dansers, choreografen en repetitoren van het Haagse gezelschap. Een intensief leerproces dat twee kanten op werkt: voor (oud-)dansers van NDT is dit dé mogelijkheid om hun leidinggevende talenten verder te ontwikkelen. Hun kennis en kunde wordt via dit project doorgegeven aan een volgende generatie van gedreven dansers. Het feit dat in geen enkele andere dansopleiding drie maanden van het jaarlijkse curriculum in vijf opvolgende leerjaren wordt ingevuld door een dansgezelschap, maakt het Young Talent Project bovendien uniek. ABN AMRO vindt het bijzonder om hier een bijdrage aan te kunnen leveren