Supporters veelgestelde vragen

Voor NDT supporters

Jouw vragen beantwoord

Mede dankzij jou blijft Nederlands Dans Theater (NDT) leidend binnen de internationale danswereld en kunnen we de maatschappelijke impact blijven maken die wij voor ogen hebben. Maar veranderende tijden vragen om een nieuwe aanpak. We begrijpen dat je daar misschien vragen over hebt.

Veelgestelde vragen op een rij

Per wanneer gaat de nieuwe geefstructuur in?

De nieuwe geefstructuur geldt vanaf het eerste programma van seizoen '23-'24. Deze gaat 20 september 2023 van start, met de generale repetitie van In/with/in | NDT 1.

Waarom is de geefstructuur voor particulieren veranderd?

In de loop der jaren is de geefstructuur bij NDT te complex geworden. Hierdoor komen we minder transparant over en zijn er onduidelijkheden bij onze supporters. Bovendien is de wereld om ons heen veranderd. Uit een aantal waardevolle gesprekken met huidige NDT supporters, onderzoek en workshops blijkt dat ons ‘supportsysteem’ om een update vraagt. Er zijn te veel verschillende geefniveaus ontstaan, en de privileges staan niet meer in verhouding tot de geefbedragen. Daarnaast maken de veranderende economische omstandigheden het, ondanks de financiële bijdrage van de overheid, steeds moeilijker om ons budget sluitend te krijgen. Om onze geefstructuur efficiënt, transparant en eerlijk te houden hebben we de geefbedragen verhoogd en de privileges aangepast.

Waarom kan ik als NDT Vriend niet meer naar de zaterdagochtendles?

In de loop van de tijd zijn er te veel verschillende geefniveaus ontstaan. Bovendien staan de privileges niet meer in verhouding tot de geefbedragen. Dit in combinatie met het feit dat het aantal vrienden  in de loop der jaren flink gegroeid is en de zaterdagochtendles heel populair is geworden, heeft ons genoodzaakt dit privilege naar een hogere geeflaag te verplaatsen (NDT Muzen, vanaf €200).

Mijn 'NDT vriendschapsjaar' is nog niet om, houd ik tot het einde van de looptijd recht op de oude privileges?

Nee, dat is niet het geval. Per 20 september 2023 mogen alle NDT Vrienden solo & duo (oude situatie) gebruik maken van de nieuwe privileges (zie hieronder). Helaas komt de zaterdagochtendles per ingangsdatum voor deze geeflaag  (NDT Vrienden) te vervallen.

✔︎ VOORRANG BIJ HET KOPEN VAN TICKETS
Vóór de start van de reguliere kaartverkoop in het voorjaar bij een selectie van theaters: Amare (Den Haag), Het Nieuwe Luxortheater (Rotterdam) en in Amsterdam Nationale Opera & Ballet en ITA.

✔︎ TOEGANG TOT GENERALE REPETITIES (VOOR 2 PERSONEN)
Exclusief voor onze supporters. Een uniek moment om samen met het NDT gezelschap de voorstelling te bekijken voordat deze opengaat voor het reguliere publiek. Ticketprijs €20 per persoon

✔︎ 50% KORTING OP ONZE ONLINE VOORSTELLINGEN (VANAF DECEMBER 2023)
Exclusief voor onze supporters, ticketprijs €7,50  (volle prijs is €15).

Waar vind ik een overzicht van alle activiteiten voor supporters?

In de activiteitenagenda staan alle activiteiten voor supporters handig op een rijtje.

Hoe meld ik me aan voor een activiteit?

Je ontvangt voor iedere activiteit tijdig een persoonlijke uitnodiging per e-mail waarin verdere uitleg staat hoe aan te melden cq tickets aan te schaffen voor de betreffende activiteit.

Ik wil mijn periodieke schenking veranderen, hoe doe ik dat?

De Belastingdienst staat niet toe om het bedrag van een periodieke schenking aan te passen binnen de looptijd. Je kunt wel een aanvullende periodieke schenking afsluiten. Neem hiervoor contact op met één van onze collega's via support@ndt.nl. Doe dit ook voor periodieke schenkingen voor onbetaalde tijd.

Hoe zeg ik mijn support op?

Jammer dat we je gaan missen als NDT supporter! Via dit formulier kun je jouw support opzeggen.

Ik heb een vraag die niet tussen de veel gestelde vragen staat.

Neem hiervoor contact op met één van onze collega's via support@ndt.nl

laden...