Video laden...

NDT 2 presenteert nieuw ballet van Tom Weinberger

Foto: Edwin Paree

Choreograaf Tom Weinberger maakte samen met de NDT 2-dansers een nieuw werk, speciaal gemaakt voor locaties buiten de traditionele theateropstelling. Projecten als deze bieden ons als gezelschap nieuwe perspectieven en creatieve ontdekkingen. In september 2021 werd de première van Tom Weinbergers werk voor NDT 2 eindelijk werkelijkheid in de Grote Kerk in Veere. Op zaterdag 2 oktober werd dit werk opnieuw getoond tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021 in Maastricht.

Hij stelt ons de vraag: wie zijn we? Wat is echt en wat is niet echt? Wat zeggen we als we ik zeggen? Het is filosofisch maar ook heel fysiek. Het is gemaakt om op verschillende locaties uitgevoerd te worden. Dit is echt de eerste keer. Bij een eerste kennismaking komen we niet altijd met een première, dus dit is extra speciaal.

Emily Molnar
  over The Most Fascinating Problem in The World in PZC

  Over het ballet

  The Most Fascinating Problem in the World  is geïnspireerd op de lezing ‘Myth of myself’ van filosoof Alan Watts. De performers brengen de ideeën van meneer Watts tot leven terwijl ze ze illustreren met hun lichamen, op zoek naar een brug tussen de tekst en de toeschouwer. Gebruikmakend van het muzikaal maniërisme, de humor en de ironie in de toespraak van Watts geven de performers een lichte en intense fysieke interpretatie van de thema’s die Watts naar voren brengt. Manieren vinden om uitdrukking te geven aan een altijd scherp punt, dat alles wat bestaat gerelateerd is aan, en deel uitmaakt van één heel kosmisch weefsel.

  Bekijk de foto’s in de galerij

  Grote Kerk Veere. Dansers: Sophie Whittome, Kenedy Kallas, Austin Meiteen, Juiting Yu, Emmitt Cawley, Kele Roberson, Auguste Palayer, Barry Gans, Annika Verplancke. Foto: Edwin Paree

  Credits

  CHOREOGRAFIE
  Tom Weinberger

  TEKST
  Alan Watts – Myth of Myself Full Lecture Part 1 – Alan Watts Organization Official

  REPETITOR
  Francesca Caroti, Lydia Bustinduy

  ASSISTENT VAN DE CHOREOGRAAF
  Milena Twiehaus

  LICHT
  Tom Weinberger

  KOSTUUMS
  Yolanda Klompstra

  MUZIEK
  Johannes Brahms, played by Yo Yo Ma & Emanuel Ax: Cello Sonata No. 2 in F major, Op. 9: II Adagio affettuoso. Published by Sony Music B.V.
  Johan Sebastian Bach, played by Glenn Gould: Partita No. 3 in A minor, BWV 827: VI. Scherzo. Published by Sony Music B.V.
  New compositions by Matan Daskal.

  SOUND DESIGN
  Matan Daskal

  WERELDPREMIÈRE
  17 september 2021, Grote Kerk Veere

  DUUR
  25 minuten

  CAST
  Austin Meiteen, Auguste Palayer, Ivo Mateus, Kele Roberson, Emmitt Cawley, Barry Gans, Jui-Ting Yu, Annika Verplancke, Sophie Whittome, Kenedy Kallas

  “He realizes then
  that you are something that the whole world is doing

  just as when the sea
  has waves on it
  alright the sea the ocean is waving

  and so each one of us
  is a waving of the whole cosmos
  the entire works
  all there is

  and with each one of us
  its waving and saying
  YOHOO
  here I am
  only it does it differently each time
  because variety is the spice of life”

  Myth of myself – Alan Watts.

  Danser: Sophie Whittome. Foto: Edwin Paree

  Bekijk meer foto’s in de galerij