Video laden...

NDT 2 presenteert nieuw ballet van Tom Weinberger

Foto: Edwin Paree

Choreograaf Tom Weinberger maakte samen met de NDT 2-dansers een nieuw werk, speciaal gemaakt voor locaties buiten de traditionele theateropstelling. Projecten als deze bieden ons als gezelschap nieuwe perspectieven en creatieve ontdekkingen. In september 2021 werd de première van Tom Weinbergers werk voor NDT 2 eindelijk werkelijkheid in de Grote Kerk in Veere. Op zaterdag 2 oktober werd dit werk opnieuw getoond tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021 in Maastricht.

Hij stelt ons de vraag: wie zijn we? Wat is echt en wat is niet echt? Wat zeggen we als we ik zeggen? Het is filosofisch maar ook heel fysiek. Het is gemaakt om op verschillende locaties uitgevoerd te worden. Dit is echt de eerste keer. Bij een eerste kennismaking komen we niet altijd met een première, dus dit is extra speciaal.

Emily Molnar
over The Most Fascinating Problem in The World in PZC

Over het ballet

The Most Fascinating Problem in the World  is geïnspireerd op de lezing ‘Myth of myself’ van filosoof Alan Watts. De performers brengen de ideeën van meneer Watts tot leven terwijl ze ze illustreren met hun lichamen, op zoek naar een brug tussen de tekst en de toeschouwer. Gebruikmakend van het muzikaal maniërisme, de humor en de ironie in de toespraak van Watts geven de performers een lichte en intense fysieke interpretatie van de thema’s die Watts naar voren brengt. Manieren vinden om uitdrukking te geven aan een altijd scherp punt, dat alles wat bestaat gerelateerd is aan, en deel uitmaakt van één heel kosmisch weefsel.

Bekijk de foto’s in de galerij

Grote Kerk Veere. Dansers: Sophie Whittome, Kenedy Kallas, Austin Meiteen, Juiting Yu, Emmitt Cawley, Kele Roberson, Auguste Palayer, Barry Gans, Annika Verplancke. Foto: Edwin Paree

Credits

CHOREOGRAFIE
Tom Weinberger

TEKST
Alan Watts – Myth of Myself Full Lecture Part 1 – Alan Watts Organization Official

REPETITOR
Francesca Caroti, Lydia Bustinduy

ASSISTENT VAN DE CHOREOGRAAF
Milena Twiehaus

LICHT
Tom Weinberger

KOSTUUMS
Yolanda Klompstra

MUZIEK
Johannes Brahms, played by Yo Yo Ma & Emanuel Ax: Cello Sonata No. 2 in F major, Op. 9: II Adagio affettuoso. Published by Sony Music B.V.
Johan Sebastian Bach, played by Glenn Gould: Partita No. 3 in A minor, BWV 827: VI. Scherzo. Published by Sony Music B.V.
New compositions by Matan Daskal.

SOUND DESIGN
Matan Daskal

WERELDPREMIÈRE
17 september 2021, Grote Kerk Veere

DUUR
25 minuten

CAST
Austin Meiteen, Auguste Palayer, Ivo Mateus, Kele Roberson, Emmitt Cawley, Barry Gans, Jui-Ting Yu, Annika Verplancke, Sophie Whittome, Kenedy Kallas

“He realizes then
that you are something that the whole world is doing

just as when the sea
has waves on it
alright the sea the ocean is waving

and so each one of us
is a waving of the whole cosmos
the entire works
all there is

and with each one of us
its waving and saying
YOHOO
here I am
only it does it differently each time
because variety is the spice of life”

Myth of myself – Alan Watts.

Danser: Sophie Whittome. Foto: Edwin Paree

Bekijk meer foto’s in de galerij