Nationale Opera & Ballet

Do Not Run Fly

In Nationale Opera & Ballet

NDT 1 presenteert twee nieuwe creaties uit handen van choreografen Marcos Morau en Yoann Bourgeois en presenteert één publieksfavoriet uit het oeuvre van Nederlands Dans Theater (NDT), Solo Echo (2012) van associate choreograaf Crystal Pite.

We kijken er naar uit om je in Nationale Opera & Ballet te verwelkomen.

Speeldata:

Woensdag 22 mei – 20:00 uur
Donderdag 23 mei – 20:00 uur

 

TICKETS

 

Solo Echo ©Rahi Rezvani

Over Do Not Run Fly

Do Not Run Fly bouwt imaginaire landschappen in een poging een wereld te begrijpen die voortdurend in verandering is. Er zijn 3 werken te zien van gerenommeerde internationale choreografen.

Marcos Morau stelt hedendaagse kwesties aan de orde, waardoor hij probeert getuige te zijn van een wereld die voortdurend verandert en onrustig is. In zijn zoektocht om menselijk gedrag te begrijpen, legt de choreograaf de nadruk op de strijd tegen de dingen die ons vernietigen, en reflecteert hij op ideeën over vooruitgang, de maatschappij en het individu. Morau studeerde fotografie, beweging en theater en staat bekend om het bouwen van imaginaire landschappen in zijn werk. Hij is al meer dan tien jaar directeur en choreograaf van het in Barcelona gevestigde gezelschap La Veronal, en zijn werk wordt wereldwijd gepresenteerd op festivals en in theaters. Deze nieuwe creatie markeert Moraus eerste werk met NDT 1. 

Yoann Bourgeois  laat zich vaak inspireren door kinetische kunst en optische illusies. In zijn werk verweeft Bourgeois’ meerdere disciplines zoals dans, theater, circus en beeldende kunst. Hij is onder andere bekend van zijn choreografie voor As it Was van Harry Styles en Trustfall met P!NK. Dit wordt Bourgeois’ derde creatie voor het gezelschap.  

 Tell yourself, in that final flowing of cold through your limbs, that you love what you are.” Deze zin uit ‘Line for Winter’ van de Amerikaanse dichter Mark Strand vormt de inspiratie voor Solo Echo (2012), oorspronkelijk gemaakt voor NDT 1 door associate choreograaf Crystal Pite. Tegen een achtergrond van gestaag naar beneden dwarrelende sneeuwvlokken wordt één personage gezien door het perspectief van velen. Op twee sonates voor cello en piano van Brahms, de eerste gecomponeerd aan het begin van zijn leven en de tweede tegen het einde, beschrijft Solo Echo een levensreis. Bij de première kreeg het werk lovende kritieken van de Nederlandse pers: “De solo’s groeien langzaamaan totdat alle dansers een fantastisch organische kluwen vormen, een bewegende sculptuur die, inderdaad, de echo’s van al die individuen laat doorklinken”, schreef de Volkskrant. 

Nog niet enthousiast genoeg? Er zijn 4 goede redenen waarom je Do Not Run Fly niet wilt missen! Barcelona, vliegende dansers, bekende choreografen en Harry Styles, alles komt er in voor. Klik hier om te lezen wat deze fun facts over dit NDT 1 programma zijn!

Solo Echo ©Rahi Rezvani
laden...