4 dingen die je moet weten over Do Not Run Fly

4x opwarmen voor

Do Not Run Fly

Ontdek hedendaagse dans door NDT 1 in een voorstelling vol verbeelding. Vier redenen om hem niet te missen!

Hoekige dans uit Barcelona

Regisseur en choreograaf Marcos Morau creëert nieuw werk voor NDT 1. Na zijn studies (choreografie, fotografie én dramaturgie) richtte hij in 2005 La Veronal op, waarin dansers, filmmakers, theatermakers, schrijvers en fotografen samenwerken. Daarnaast kun je deze choreografische duizendpoot kennen van zijn werken voor Scapino Ballet Rotterdam, het Royal Danish Theatre en het Ballet van de Nationale Opera du Rhin.

Een voorproefje? In 2021 presenteerde hij Folkå, zijn eerste werk voor NDT 2.

Moves voor Harry Styles, Missy Elliott én NDT

Yoann Bourgeois is opgeleid in de circuskunst en dat zie je direct. De artistiek directeur, choreograaf en decorontwerper daagt de zwaartekracht uit in zijn werk vol trappen, trampolines en andere vernuftige installaties. Hij heeft projecten ontwikkeld met bekende artiesten zoals Selena Gomez, Missy Elliott, Coldplay, FKA Twigs, Patrick Watson, Pink en Harry Styles.

In Do not run fly zie je Bourgeois’ nieuwste creatie voor NDT 1, een co-creatie met zijn partner Marie Bourgeois.

Al 17 jaar Crystal Pite bij NDT

Meer dan 60 werken staan op naam van de Canadese choreograaf Crystal Pite. Ze gaat geen thema uit de weg en wist trauma, verslaving, conflict en klimaatzorgen in haar dans te verwerken. Met haar uitgesproken en originele visie weet ze talloze prestigieuze prijzen in de wacht te slepen.

Tijdens Do Not Run Fly zie je het enthousiast ontvangen Solo Echo, een levensloop vol solo’s en dwarrelende vlokken.

Je ziet ze vliegen

De titel van de voorstelling Do Not Run Fly komt niet geheel uit de lucht vallen. Een tipje van de sluier? Ons productieteam werkte aan een extreem snel draaiende schijf die binnen 5 minuten het podium opgereden kan worden. En voor de dansers zijn er twee gordels uit Amerika besteld, waarmee ze letterlijk de lucht in kunnen.

Bonustip

Kom je met een grote groep vrienden of collega’s naar een van onze voorstellingen in Den Haag? Neem contact op met de kassa voor groepskorting. Vanaf groepsgrootte 10 personen als 10% korting per ticket.

Te bereiken via kassa@amare.nl of 070 88 00 333 (di t/m vr, 13:00 – 18:00 uur).

Kom naar Do Not Run Fly

De voorstelling is tussen 16 mei en 8 juni te zien in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Mis hem niet!

INFO & TICKETS

In Amsterdam en Den Haag onder begeleiding van livemuziek door het Balletorkest. 

laden...