NDT Now

Kijk mee achter de schermen

VAN HET GEZELSCHAP

In het magazine NDT Now nodigen we je uit om kennis te maken met een groot aantal collega’s en een royaal kijkje te nemen achter de schermen van de diverse activiteiten en afdelingen van ons bijzondere gezelschap. Het magazine staat vol met mooie foto’s en interessante interviews. Op deze pagina worden deze verhalen aangevuld met video’s of andere informatie.

Talentontwikkeling & Educatie

Bekijk hieronder diverse video’s die betrekking hebben op verschillende Talentontwikkeling & Educatie-activiteiten georganiseerd door NDT.

NDT Young Creatives

Met NDT Young Creatives kruipen jonge dansfans in de huid van dansers en makers. Onder begeleiding van dansdocenten ontdekken ze binnen schooltijd en in hun vrije tijd hoe NDT een dansvoorstelling maakt. Waar een choreograaf door geïnspireerd raakt en hoe je met dans een verhaal kunt vertellen. Danservaring is voor dit programma niet vereist.

Meer informatie over NDT Young Creatives

Young Talent Project

In 2021, creëerde NDT 1-danser  Paxton Ricketts een nieuwe creatie met studenten van Koninklijk Conservatorium Dans. Samen met twee studenten vertelde hij over het proces in deze video:

NDT Summer Intensive

Laura Mendes nam ons een dag mee tijdens de NDT Summer Intensive 2022.

Kostuumatelier

Normaliter zijn de kostuums die gedragen worden door de NDT-dansers alleen vanaf een afstandje op een podium te zien. Nu zoomen we in op de kleinste details en brengen we de kostuums dichtbij. Zo is de ambacht van de NDT meestercoupeurs nog beter te zien.

Twee dansgezelschappen

“The performers of Nederlands Dans Theater fuse exacting execution and creative ambition to create grotesque, haunting, and sublime images” klonk de openingszin van Broadway World’s recensie in maart 2020, een dag na de eerste voorstelling van NDT 1 in New York City Center.

Leer alle dansers hieronder kennen, lees hun biografie en zelfgeschreven teksten voor het publiek:

Productie | Techniek

Nog meer zien van de technici aan  het werk?

Bekijk dan deze video gemaakt tijdens het opbouwen van het decor voor Kunstkamer, het jubileumprogramma ter ere van het zestigjarige bestaan van NDT:

Specialisten in contracten, rechten en planningen

Company Management

Helaas is er in de druk een regel weggevallen in dit artikel. Hieronder vind je de tekst van de eerste alinea op p. 45:

“We onderhandelen met componisten die nieuwe werken voor ons maken en een keer per jaar werken we samen aan een programma met Het Balletorkest. Voor de muziekkeuze in een nieuw werk pluizen we alles uit: de lengte, heeft de componist het hele stuk zelf ontwikkeld of is er (deels) gebruikgemaakt van bestaand werk? En van wie is de uitvoering? Een voorbeeldje: een opname van een paar minuten, gespeeld door een Amerikaans orkest, kan betekenen dat pakweg 92 orkestleden allemaal hun toestemming moeten geven. Daarom duurt zo’n traject al gauw drie maanden. Overigens krijgen we ook wel eens ‘nee’ te horen. Bijvoorbeeld als een componist wil dat zijn werk uitsluitend wordt gebruikt voor een film.”

Laat ons weten van je van het magazine vindt!

NDT Now 2022-2023 - laat uw mening achter
Start Over

Word Supporter

Word onderdeel van onze thuishaven voor moderne dans. Als Supporter van NDT steun je dansers, makers, technici, ontwerpers & talentontwikkeling.

Lees hier alle mogelijkheden

laden...