NDT Now

Kijk mee achter de schermen

van het gezelschap

In het magazine NDT Now nodigen we je uit om kennis te maken met een groot aantal collega’s en een royaal kijkje te nemen achter de schermen van de diverse activiteiten en afdelingen van ons bijzondere gezelschap. Het magazine staat vol met mooie foto’s en interessante interviews. Op deze pagina worden deze verhalen aangevuld met video’s of andere informatie.

Talentontwikkeling & Educatie

Bekijk hieronder diverse video’s die betrekking hebben op verschillende Talentontwikkeling & Educatie-activiteiten georganiseerd door NDT.

NDT Young Creatives

Met NDT Young Creatives kruipen jonge dansfans in de huid van dansers en makers. Onder begeleiding van dansdocenten ontdekken ze binnen schooltijd en in hun vrije tijd hoe NDT een dansvoorstelling maakt. Waar een choreograaf door geïnspireerd raakt en hoe je met dans een verhaal kunt vertellen. Danservaring is voor dit programma niet vereist.

Meer informatie over NDT Young Creatives

Young Talent Project

Vorig jaar, in 2021, creëerde NDT 1-danser  Paxton Ricketts een nieuwe creatie met studenten van Koninklijk Conservatorium Dans. Samen met twee studenten vertelde hij over het proces in deze video:

NDT Summer Intensive

Laura Mendes nam ons een dag mee tijdens de NDT Summer Intensive 2022.

Kostuumatelier

Normaliter zijn de kostuums die gedragen worden door de NDT-dansers alleen vanaf een afstandje op een podium te zien. Nu zoomen we in op de kleinste details en brengen we de kostuums dichtbij. Zo is de ambacht van de NDT meestercoupeurs nog beter te zien.

Bella Figura  van Jiří Kylián

Zijde is een mooie stof voor coupeurs om mee te werken. Het blijft lang goed en lijkt met de jaren mooier te worden. Toch worden deze stoffen van al bijna 30 jaar oud bewaard in speciale zuurvrije dozen en in het donker. Ook deze stoffen worden speciaal geverfd in-house om precies de goede kleur te krijgen.

Vooral de bovenrand van de rok is van uiterste belang. Deze worden op maat gemaakt voor elke danser en zorgen dat deze tijdens het dansen precies goed blijven zitten. Zo kunnen ze niet per ongeluk struikelen.

Vaak zijn stoffen tijdsgebonden. Zeker bij hernemingen van oudere stukken kan het moeilijk zijn om precies het juiste materiaal te vinden. Zo ook met de zwarte broekjes in Bella Figura. De makers zijn vaak uren bezig met het zoeken online naar de juiste stoffen op de vreemdste plekken.

Twee dansgezelschappen

“The performers of Nederlands Dans Theater fuse exacting execution and creative ambition to create grotesque, haunting, and sublime images” klonk de openingszin van Broadway World’s recensie in maart 2020, een dag na de eerste voorstelling van NDT 1 in New York City Center.

Leer alle dansers hieronder kennen, lees hun biografie en zelfgeschreven teksten voor het publiek:

Productie | Techniek

Nog meer zien van de technici aan  het werk?

Bekijk dan deze video gemaakt tijdens het opbouwen van het decor voor Kunstkamer, het jubileumprogramma ter ere van het zestigjarige bestaan van NDT:

Word ook Vriend

Word onderdeel van onze thuishaven voor moderne dans. Als Vriend van NDT steun je dansers, makers, technici, ontwerpers & talentontwikkeling. En het mooie? Als Vriend krijg jij exclusief toegang tot generale repetities en balletlessen.

Lees hier alle mogelijkheden

Bestel

laden...