NDT Apps – The Statement, Parade en Dreamplay

Vraag kosteloos onze digibord-apps aan!

Met de apps van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige videofragmenten van dansstukken van de choreografen Crystal Pite en Johan Inger vormt de basis.

Er zijn inmiddels drie apps beschikbaar: The Statement, geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8, Parade, geschikt voor leerlingen van groep 3 en 4, en Dreamplay voor leerlingen van groep 5 en 6. De apps zijn ontwikkeld voor leerkrachten van de basisschool en zijn kosteloos aan te vragen voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties.

De leerdoelen van het lesmateriaal in de apps sluiten aan bij kerndoel 54 en 55 (TULE) en bij het nieuwe leerplankader kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs (SLO).

 

 

The Statement

The Statement
Groep 7 en 8

NDT ontwikkelde de dans-app The Statement speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8. Het dansstuk The Statement  van choreografe Crystal Pite vormt de basis van de app. Bekijk en bespreek fragmenten uit de choreografie, beweeg mee met korte dansvideo’s en experimenteer met beeldfragmenten om zelf een dans te maken en daarna uit te voeren.

Meer informatie.

Parade

Parade
Groep 3 en 4

NDT ontwikkelde, in samenwerking met Uitgeverij Follow a Muse, de dans-app Parade speciaal voor leerlingen van groep 3 en 4. Bespreek samen wat er te zien is in de prachtige fragmenten van het dansstuk Parade van Crystal Pite, dans mee met de aanstekelijke energizers en word geïnspireerd om zelf bewegingen te maken met de interactieve dansanimaties.

Meer informatie.

 

Dreamplay

Dreamplay
Groep 5 en 6

Met de Dreamplay-app van Nederlands Dans Theater (NDT) leren kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool spelenderwijs over moderne dans. Een selectie prachtige videofragmenten van het dansstuk Dreamplay van choreograaf Johan Inger vormt de basis.
Bespreek samen wat er te zien is, ga met elkaar in debat over de thema’s ‘dromen’ en ‘vriendschap’ en word geïnspireerd om zelf je eigen virtuele droomwereld samen te stellen met de interactieve animaties.

Meer informatie.