Meer dan dans

Nederlands Dans Theater

Meer dan dans

Hedendaagse dans voor fijnproevers en avonturiers

Grenzeloze verbeelding, vertellingen in beweging, bird’s eye view vanaf het balkon en hypnotiserende techno. NDT is zoveel meer dan dans!

NDT zet zich bijna 65 jaar in voor vernieuwing en ontwikkeling van dans. Wat begon als een rebellengroep, is een vooruitstrevend én internationaal geroemd productiehuis. NDT presenteert opkomend talent, klassiekers en grote namen.

Ontdek de eindeloze diversiteit van dans

Geen dans zonder muziek?

Bombastisch klassiek, soundscapes, een piano op hoge spinnenpoten? De choreograaf bepaalt wat je hoort tijdens de voorstelling. Soms maken de dansers zelf een beat, soms zijn er opnames die worden afgespeeld en soms.. is er live muziek.

Een must-see als je van muziek houdt? Do Not Run Fly wordt in Den Haag en Amsterdam begeleid door het Balletorkest.

LEES VERDER

Foto: Joris-Jan Bos

Visueel feest

Van droomwerelden tot dystopische landschappen. Met decors, handgemaakte kostuums, optische illusies en projecties zet NDT nieuwe werelden neer, waar je in kunt opgaan en verdwalen.

Op zoek naar een feest voor het oog (en überhaupt een feest)? Mis The beauty of it all niet!

LEES VERDER

Foto: Rahi Rezvani

Filmisch fantastisch

Dwarrelende vlokken on stage, een bird’s eye view vanaf het balkon? Zelfs als filmliefhebber kun je je hart ophalen in het danstheater. La Ruta is een David Lynch-like ballet dat je meeneemt in een setting vol samurai en schimmige bushokjes.

Dans voor filmfans? Mis From Here Now Far niet!

LEES VERDER

Foto: Rahi Rezvani

Theatrale twist

De dansers vertellen het verhaal van de choreograaf met hun lichaam. Niet alleen in dansbewegingen, maar ook door middel van gezichtsuitdrukkingen. Zo weten ze de energie van het stuk over te brengen en de grenzenloze verbeelding uit te drukken op het toneel.

Theatraal spektakel? Wij tippen Do Not Run Fly.

LEES VERDER

Foto: Rahi Rezvani

Ontdek NDT

Nog nooit naar eens dansvoorstelling geweest? Probeer het eens! Al voor € 12,50 kun je een kaartje kopen voor een NDT voorstelling. En psst.. wist je dat bezoekers jonger dan 27 jaar al voor € 10 een kaartje kunnen boeken in Den Haag en Rotterdam.

Zien we je snel in het theater bij jou in de buurt?

BEKIJK DE AGENDA

Foto: Rahi Rezvani
laden...