Into the Hairy

NDT 1
Sharon Eyal Into the Hairy

Voor deze uitgebreide interpretatie van Into the Hairy (2023) hebben NDT en Sharon Eyal & Gai Behar’s L-E-V Dance Company de handen ineengeslagen. Het stuk werd oorspronkelijk gemaakt voor een kleine groep maar brengt nu twee gezelschappen samen in een uitgebreide cast van meer dan 20 dansers. Into the Hairy zoekt de grenzen van de moderne dans op door klassieke dans te verbinden met de underground clubcultuur.

Alle 17 voorstellingen

Teaser L-E-V

Teaser Into the Hairy: L-E-V Dance Company

Over het programma

Voor deze uitgebreide interpretatie van Into the Hairy (2023) hebben NDT en Sharon Eyals L-E-V de handen ineengeslagen. Het stuk werd oorspronkelijk gemaakt voor een kleine groep maar brengt nu twee gezelschappen samen in een uitgebreide cast van meer dan 20 dansers, om zo een nieuw perspectief op de unieke wereld van het stuk te verkennen. Samen met co-creator Gai Behar en originele muziek van kunstenaar en componist Koreless heeft Eyal een suggestieve, verontrustende en dystopische reis gecreëerd. 

Into the Hairy is een sterk, eigenzinnig werk over de kracht die ontstaat uit kwetsbaarheid. De bewegingstaal is hypnotiserend, ritmisch en ongrijpbaar – het resultaat van geïmproviseerde bewegingen die zijn gevangen en samengevoegd in een uiterst zintuiglijke en virtuoze vorm. Gekleed in bodysuits die iedere beweging en spier accentueren, creëren de dansers een afstandelijke en wereldvreemde sfeer en laten het publiek in vervoering achter. Into the Hairy zoekt de grenzen van de moderne dans op door klassieke dans te verbinden met de underground clubcultuur.  

Dit is een coproductie met L-E-V Dance Company

Gecoproduceerd door Julidans (Amsterdam) en MART Foundation (New York)

Eyal, die bekendstaat om haar onverwachte afsluiters, zet een voorstelling neer die nog lang na-echoot in het onderbewustzijn. Grote kans dat je na het zien van deze voorstelling ’s nachts wakker schrikt uit een onaangename nachtmerrie.

Parool
over Into the Hairy  

Speelperiode

15 mei t/m 7 juni 2025

Amare, Den Haag
15 (première), 16, 17 mei
4, 5, 6, 7 juni

Praktische informatie over jouw bezoek aan Amare

Internationaal Theater Amsterdam
20, 21, 22, 23, 24 mei

Theater aan de Parade, Den Bosch
27 mei

 

Stadsschouwburg Utrecht
28, 29 mei

SPOT Groningen
1 juni

Theater Rotterdam
3 juni

Credits

Credits Into the Hairy

Choreography: Sharon Eyal
Co-Creator: Gai Behar
Original Music: Koreless
Costumes: Original Costume Design
Lighting Design: Alon Cohen
Nails & Jewelry Design: @prettybitchclawss

Foto: Davit Giorgadze

Meer informatie

DANSERS

Deze voorstelling wordt gedanst door NDT 1.

Bekijk een overzicht van alle NDT 1-dansers.

PAUZE

Deze voorstelling heeft geen pauze. Op dit moment is de duur van de voorstelling nog niet bekend. Deze pagina zal worden bijgewerkt wanneer deze informatie beschikbaar is.

INLEIDINGEN

NDT verzorgt inleidingen voorafgaand aan alle voorstellingen in heel Nederland. In een half uur maak je kennis met het gezelschap en duik je in de wereld van moderne dans en het repertoire van NDT.

Tijd en locatie van de inleidingen in Amare vind je in de informatiemail, voorafgaand aan je bezoek. Informatie over de inleidingen in andere theaters vind je op de website van het betreffende theater.

Bestel

laden...