Marco Goecke | Close up #5

Marco Goecke

Maak kennis met de man achter de grensverleggende choreografieën

Al sinds 2008 creëert Marco Goecke werk voor NDT. Dankzij zijn uitgesproken, eigenzinnige stijl wordt hij gezien als een van de meest unieke choreografische stemmen van vandaag. In februari presenteert hij met In the Dutch Mountains zijn eerste avondvullende werk voor ons gezelschap. Een goed moment om dieper zijn werk in te duiken.

Interview dramaturge Nadja Kadel

Nadja Kadel is dramaturge, schrijver en docente op het gebied van dans. Bij NDT kennen we haar het beste als Marco Goecke’s dramaturge en vertrouwenspersoon, een samenwerking die al bijna twee decennia duurt. Voor Close Up kregen we de kans om te praten over haar werk als dramaturg en om licht te werpen op deze essentiële rol binnen het creatieve proces.

LEES HET INTERVIEW HIER

Foto: Rahi Rezvani

Documentaire Thin Skin

De documentaire Thin Skin, gemaakt door Manon Lichtveld en Bas Westerhof in 2016, is een sfeervol en intiem portret van de eigenzinnig Duitse choreograaf Marco Goecke. Tijdens een tour door Europa, langs een aantal belangrijke danshuizen, worden de demonen van de toen 43-jarige Goecke steeds zichtbaarder. Ze blijken zowel mentaal als fysiek een zware last maar tegelijkertijd zijn ze ook de de motor van zijn unieke en originele danstaal.

BEKIJK DE DOCUMENTAIRE

Gebruik wachtwoord: Thinskin (geldig t/m 2 december)

Interview Podium Dans

Voor Podium Dans sprak Marco Goecke over zijn werk en de ontwikkeling van zijn unieke dansvocabulaire, zijn inspiratie en belevingswereld, en gunt hij ons een intieme blik in zijn repetitieproces.

BEKIJK hET INTERVIEW

Marco Goecke's werk in het echt zien?

Bestel snel je kaartjes voor NDT 2 met Now here, Now always!

Foto: Rahi Rezvani

TE ZIEN VAN 27 OKTOBER T/M 20 DECEMBER 

Een triple bill waarin Marco Goecke je meeneemt in zijn meest persoonlijke werk tot nu toe over de grootsheid van rouwen. Eindelijk live te zien in de theaters! Met Cacti reflecteert Alexander Ekman op dans als high brow kunstvorm, met als hoogste doel: het bemachtigen van een cactus. En Andrew Skeels debuteert bij NDT met een wereldpremière. Dit programma wordt live begeleid door Het Balletorkest.

Meer in Close Up #5

laden...