Agenda

Agenda

Wat staat er op de planning

3 november 2021 – Generale Repetitie The play between, NDT 2

Op donderdag 4 november presenteert NDT 2 haar eerste programma van dit seizoen, The play between. De avond daarvoor eindelijk weer een openbare generale repetitie! De generale is alleen toegankelijk voor NDT Vrienden en Fonds NDT deelnemers. Er zijn nog een paar tickets te koop via  deze link  met de volgende codes:

Solovriend: NDTsoloTPB21
Duovriend: NDTduoTPB21
Vriend extra (+): NDTextraTPB21
Fondsdeelnemers: NDTfondsTPB21

18-27 november 2021 – Here we live and now, Korzo

Here we live and now, dé plek om kennis te maken met choreografietalent van Haagse bodem. Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) vieren met dit jaarlijkse dansevenement het talent dat Den Haag rijk is. Drie creatieve makers, voormalig NDT-danser Parvaneh Scharafali, Antonin Comestaz en Zino Schat, creëren hiervoor een nieuwe, korte voorstelling.

Meer informatie en kaartverkoop

19-21 november 2021 – Amare Open Festival

Tijdens het driedaagse Open Festival op 19, 20 en 21 november 2021 is Amare klaar om jou te ontmoeten. Met voorstellingen, workshops en veel meer maak je kennis met het hele gebouw. Ook NDT is gedurende het hele weekend te zien met voorstellingen. Zo dansen Prince Credell en Lydia Bustinduy hun laatste voorstelling als NDT-dansers.

Meer informatie over alles wat er te beleven valt vind je op de website van Amare.

Foto: Katja-Effting
1 december 2021 – Generale Repetitie Woven State, NDT 1

De Generale repetitie van de Woven State op 1 december is openbaar voor NDT Vrienden en Fondsdeelnemers.  U krijgt hierover half november nadere informatie.

Het programma staat geheel in het teken van William Forsythe (VS). Hij veroverde de danswereld met zijn innovatieve en dynamische benadering van de kunstvorm wat hem in de internationale schijnwerpers zette. Woven State markeert een hernieuwing van de relatie met Forsythe in een drieluik van werken. Zo bevat het programma de terugkeer van Of Any if And (1995), voor het laatst uitgevoerd door NDT in 2010, N.N.N.N (2002), en One Flat Thing, reproduced (2000). De werken worden begeleid door muziek gecomponeerd door Thom Willems, een creatief partner van Forsythe.

2 december 2021 – Diner deelnemers Fonds NDT

Voorafgaand aan de première van het programma Woven State op 2 december, organiseren we voor onze Fondsdeelnemers uit zowel Den Haag als Amsterdam een diner in Amare. Een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen over ons nieuwe theater en vooruit te blikken op het programma van die avond. U ontvangt hierover tijdig informatie.

Foto: Carlijn Stortelder
15 januari 2022 – SWITCH ’22

Ieder jaar organiseren de dansers van NDT 1 en NDT 2 Switch: een uniek programma volledig samengesteld door de dansers, waarvan de gehele opbrengst naar een goed doel gaat. Naast het creëren van balletten hebben de dansers zelf de leiding over de productie, fondsenwerving, marketing en communicatie.

De voorstelling van Switch ’22 vindt plaats op 15 januari.

2 februari 2022 – Generale Repetitie Traces left within, NDT 1

De Generale repetitie van Traces left within op 2 februari is weer openbaar voor NDT Vrienden en Fondsdeelnemers.  U krijgt hierover half januari nadere informatie.

Traces left within presenteert de terugkeer van Jiří Kyliáns Toss of a Dice (2005) en twee nieuwe creaties van Marco Goecke en Marina Mascarell. Het NDT 1-programma vormt een verzameling van sterke choreografische stijlen, die elk uniek en verschillend zijn, maar verbinding vinden in hun ongeremde aanpak. De voorstelling wordt live begeleid door Het Balletorkest.

4-6 februari 2022 – De Keuze van Korzo & NDT

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Voor 2021 is de keuze gevallen op Astrid Boons. Fernando Magadan, Iván Pérez, Amos Ben-Tal, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Marina Mascarell, Jiří Pokorný en Antonin Rioche gingen haar voor.