Kijk & Luister

Kijk & Luister

Kijk!

repetitievideo the big crying

Exclusief voor de Vrienden en Fonds NDT deelnemers maakten we deze video waarbij u een bijzonder kijkje krijgt in het repetitieproces van Marco Goecke’s nieuwe werk The Big Crying, dat hij speciaal voor NDT 2 creëerde. Assistent van de choreograaf Ralitza Malehounova neemt u mee achter de schermen.

Heeft u de repetitie al gezien?

Gebruik het wachtwoord: Repetitie2021

TRIPTYCH – PEEPING TOM

Internationaal Theater Amsterdam presenteert op zaterdag 3 april de livestream Triptych, een drieluik van werken van choreografen Gabriela Carrizo en Franck Chartier. De drie werken The missing door, The lost room en The hidden floor werden eerder door Carrizo & Chartier voor NDT gemaakt en nu bewerkt voor hun eigen gezelschap Peeping Tom.

“Alle bekende ingrediënten van Peeping Tom zijn weer aanwezig: dans, acrobatiek, illusionisme, filmische suspense.” – NRC.

Klik hier voor meer info.

ITA presenteert 'Tryptich'
Curtain call met Donnie en Isla
In Baby don’t hurt me focussen choreografen Imre van Opstal en Marne van Opstal op individuele strijd en de persoonlijke kanten van de NDT 1-dansers.
Isla en Donnie zijn twee NDT 1-dansers die in Baby don’t hurt me dansten tijdens de livestreams van het NDT 1-programma Shadow’s Whispers. In deze video vertellen ze over hun ervaringen tijdens het werken met Imre en Marne en de mogelijkheid hun ware en hele zelf te laten zien op het podium. Isla en Donnie hebben het over onderwerpen als diversiteit, inclusie en hun eigen conflicten binnen hunzelf en hun beroep. Tijdens het proces van Baby don’t hurt me werkten de dansers en choreografen op veel verschillende manieren, waardoor de dansers hun eigen verhaal konden vinden en hun moeilijkheden en strijd konden uiten.
tip van demi bawon: move

“Vorig jaar bracht Netflix een dansserie uit genaamd Move waarin je het proces en de levens van choreografen als Ohad Naharin en Akram Khan van dichtbij bekijkt. Ik denk dat dit een geweldige en gemakkelijk toegankelijke optie is voor iedereen!” – Demi Bawon, stagiair bij NDT 2.

We tipten de serie Move ook al in het vorige Close Up magazine. Als u de serie nog niet gezien heeft, is het dus zeker een aanrader.

Bekijk Move op Neftlix. 

Luister!

Altijd al willen weten op welke muziek er gedanst wordt? Hieronder vindt u de muziek die gebruikt is in de laatste voorstellingen die te zien waren via onze livestreams: het NDT 1-programma Shadow’s Whispers en het programma Souls made apparent gedanst door NDT 2.

ndt 1-programma shadow’s whispers

Baby don’t hurt me van Imre van Opstal & Marne van Opstal
Voor het nieuwste werk van choreografenduo Imre van Opstal en Marne van Opstal heeft Amos Ben-Tal speciaal nieuwe muziek gecomponeerd. Deze muziek is daarom niet terug te luisteren.

From England with Love van Hofesh Shechter
Voor zijn nieuwste creatie voor NDT 1 componeerde Hofesh Shechter zelf de muziek. Naast zijn eigen muziek, maakte hij gebruik van de volgende muziek van Engelse componisten:

  • Edward Elgar: Nimrod. Performed by Royal Philharmonic Orchestra.
  • Tomas Tallis: If Ye Love Me. Performed by King’s College Choir, Cambridge.
  • Henry Purcell: Hear my prayer, O Lord, Z.15. King’s College Choir, Cambridge.
  • William H. Monk: Abide with me (vv. 2, 4 & 5 arr. by Stephen Cleobury). Performed by King’s College Choir, Cambridge/ Peter Stevens/ Stephen Cleobury.

Beluister de beschikbare muziek van From England with Love in deze playlist op Spotify.

Foto: Rahi Rezvani.
NDT 2-programma Souls made apparent

27’52” van Jiří Kylián
In 2002 componeerde Dirk Haubrich speciaal de muziek voor dit Kylián-ballet, gebaseerd op 2 thema’s van Gustav Mahler: the original Ur-Version of Gustav Mahler’s Symphony nr. 10 (1910).

Foto: Rahi Rezvani.

The Big Crying van Marco Goecke
The Big Crying was een nieuw werk wat associate choreographer speciaal voor de NDT 2 dansers maakte voor het programma Souls made apparent. Hiervoor gebruikte hij deze muziek:

  • Rorogwela: Death Lullaby; Electricity feat.
    Fire Eater: Indlela Yababi.
    Beide van het album Extreme Music From Africa
  • Tori Amos: Beauty Queen, Marianne (arranged by John Philip Shenale), Blood Roses, In the springtime of his voodoo, Bells ‘For Her’, Losing my Religion.

Luister naar de muziek uitThe Big Crying in deze playlist op Spotify.