Close Up #2

Close Up #2

Spring has sprung

De titel van Close Up #2 refereert aan de lente. Aan het mogelijke, het imaginaire en het experiment. Aan ontluikend, jong talent. Aan plezier beleven, inspiratie opdoen en leren. In deze editie leest u daarom speciaal voor u geschreven en verzamelde verhalen over de talentvolle dansmakers Imre van Opstal en Marne van Opstal, over danseducatie voor jonge kinderen en over de dromen van NDT 2-stagiair Demi Bawon.

In aanloop naar de lente heeft het gezelschap niet stilgezeten. De wereldpremières van Hofesh Shechter en Imre van Opstal en Marne van Opstal werden door de NDT 1-dansers op 15 februari gepresenteerd via onze livestreams en Marco Goecke creëerde een intense choreografie The Big Crying met alle 19 NDT 2-dansers. We gebruiken de extra tijd die ontstaat door het wegvallen van (internationale) tournees om onderzoek te doen en nieuwe ideeën op te bouwen. De Israëlische choreograaf Tom Weinberger heeft de afgelopen maanden samen met de NDT 2-dansers een nieuw werk gemaakt, speciaal voor locaties buiten de traditionele theateropstelling. En ook alle educatieactiviteiten voor het primair onderwijs gaan, weliswaar online, door. Binnenkort starten we met een programma rondom een online schoolvoorstelling.

Het is mooi om te zien hoe alle medewerkers en afdelingen met hun passie en inzet in beweging blijven en de dialoog en verbinding met elkaar en met de wereld om ons heen gaande houden. De vele uitdagingen die deze periode met zich meebrengt maakt uw band met NDT onmisbaar. Wij zijn u dankbaarder dan ooit voor uw betrokkenheid. Uw feedback, vragen en gedachten zijn altijd welkom!

Ik wens u veel leesplezier!

Emily Molnar
Artistiek directeur