The Statement

Welkom!

Nederlands Dans Theater (NDT) is één van de toonaangevende moderne dansgezelschappen op dit moment. Het gezelschap bestaat uit twee groepen met in totaal bijna 50 dansers. Zij werken vanuit onze thuisbasis in Den Haag samen met talloze choreografen, technici, kostuummedewerkers en andere collega’s uit allerlei disciplines om de mooiste voorstellingen te maken.

Op deze pagina nodigen wij jullie uit om een kennis te maken met NDT en moderne dans door te kijken naar The Statement van de Canadese choreografe Crystal Pite. The Statement is een choreografie die Crystal Pite in 2016 maakte voor NDT 1.

Hiernaast vind je een stappenplan bij The Statement. De stappen leiden je door verschillende vormen van informatie die helpen om de choreografie van Crystal Pite te bekijken, en brengen je uiteindelijk bij de opdrachten.*

Veel plezier!

*Voor docenten: om de opdrachten te kunnen maken, is toegang tot de volledige registratie van The Statement nodig. Toegang tot de registratie is aan te vragen door te mailen naar onderwijs@ndt.nl.

 

Dansers in The Statement

Jon Bond, Verenigde Staten - © Rahi Rezvani
Fernando Hernando Magadan, Spanje - © Rahi Rezvani
Rena Narumi, Japan - © Rahi Rezvani
Imre van Opstal, Nederland - © Ascaf