The Statement – Kijkopdracht

Kijk eerst naar The Statement. Beantwoord daarna de vragen op deze pagina.

Crystal Pite zegt in een interview in The Guardian: “Conflict is fascinating to me, the tension of opposing ideas and forces is like an engine when I’m making a work, it creates so much physical excitement and energy.”

vraag 1
  • The Statement heeft een conflict als uitgangspunt. Hoe wordt dit conflict uitgebeeld in het stuk? Denk bij de beantwoording van deze vraag aan bijvoorbeeld de onderdelen beweging, licht, geluid en ruimte.
Scène uit Parade van Crystal Pite
Vraag 2
  • In het stuk zie je 4 verschillende karakters. Wat zijn de kenmerken van elk karakter? Met welk karakter identificeer jij je het meest? Waarom?

Crystal Pite gebruikt vaak actuele zaken en dilemma’s uit de maatschappij in haar werk. Hiernaast leest je een uitspraak van haar over The Statement.

Vraag 3
  • Hoe actueel vind jij The Statement?  Waarom past het wel of niet bij de huidige ontwikkelingen die je ziet in de wereld?

 

“The Statement is een eenakter waarin vier personages vastzitten in hun strijd om controle en de moraliteit van hun handelingen […]. Ze worden geconfronteerd met het feit dat ze verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun daden om hun meerderen te ontzien en dit leidt tot conflict.”

Heb je meer informatie nodig om de kijkvragen te kunnen beantwoorden? Klik dan hier.