NDT Opdrachten voor thuis

Leuke opdrachten voor thuis!

Nu thuis lesgeven aan jullie kind(eren) een onderdeel is geworden van de dagelijkse praktijk, inspireren wij jullie graag met leuke opdrachten rondom NDT die gemakkelijk thuis uit te voeren zijn door en met de kinderen, variërend van een luisteropdracht tot een tekenopdracht.

De opdrachten zijn gelinkt aan een educatieve video over NDT. De video en opdrachten samen zorgen voor een speelse introductie en kennismaking met NDT en moderne dans.

Op deze pagina vindt je alle video’s. Het videomateriaal kan als één film achter elkaar afgespeeld worden of in vier afzonderlijke delen. Elk van de vier delen gaat over een nieuw beroep en bijbehorend onderwerp dat de kinderen leert over het werk achter de schermen bij NDT:

  • Afl. 1: Donnie: danser bij NDT 2 <de dansers van NDT 2 >
  • Afl. 2: Een CHO-RE-O-GRAAF, wat is dat? <de choreografen van NDT> 
  • Afl. 3: Licht, decor… én geluid! <de afdeling theatertechniek van NDT>
  • Afl. 4: Kostuums in alle soorten en maten <het kostuumatelier van NDT>

Lesmateriaal: opdrachten voor thuis

Bij ieder van deze beroepen / onderwerpen is een opdracht ontworpen om thuis uit te voeren. De opdrachten verschillen van bijvoorbeeld een luisteropdracht tot een tekenopdracht. Met deze verwerkingsopdrachten kunnen de kinderen de informatie uit het videomateriaal herhalen en / of toepassen. Bij iedere verwerkingsopdracht hoort een apart werkblad, die door de ouder / verzorger kan worden geprint.

Bekijk en download hier het lesmateriaal (pdf)

Laat ons zien wat je gemaakt hebt!
Wij vinden het leuk om te zien hoe jullie met de opdrachten aan de slag zijn gegaan. Daarom willen wij jullie vragen om van opdracht 4, waarbij je zelf een kostuum mag ontwerpen voor een danser van NDT 2, een foto te maken en aan je ouders te vragen om deze te posten op social media met #ndtthuis en daarin @ndtdance te taggen. We proberen zoveel mogelijk foto’s te verzamelen en zetten deze in onze Instagram story!

achter de schermen bij ndt – met victor!

Bekijk de onderstaande video en leer meer over Nederlands Dans Theater en moderne dans! Onze junior reporter Victor neemt je mee achter de schermen bij NDT en laat je kennis maken met het beroep van een danser, een choreograaf, een theatertechnicus en een medewerker op de kostuumafdeling.

Aflevering 1 | Ontmoet Donnie: danser bij NDT 2

In deze aflevering ontmoet je een van de dansers van NDT 2. Donnie legt uit wat nu eigenlijk moderne dans is en vertelt meer over wat het werken als danser bij NDT zo bijzonder maakt.

Aflevering 2 | Een CHO-RE-O-GRAAF, wat is dat?

In deze aflevering uit het lesmateriaal leer je wat een choreograaf nu eigenlijk is en hoe hij of zij te werk gaat bij het maken van een voorstelling.

Aflevering 3 | Licht, decor… én geluid!

In deze video ontdek je dat het toneel er in iedere voorstelling van NDT totaal anders uit kan zien en maak je kennis met de mensen die dit mogelijk maken: de afdeling theatertechniek bij NDT.

Aflevering 4 | Kostuums in alle soorten en maten

Deze aflevering gaat over wat een theaterkostuum is en hoe de kostuums voor alle voorstellingen bij NDT worden gemaakt.

Mede mogelijk gemaakt door Fedora en Creative Europe


Wil je meer NDT bij je thuis?

Kijk dan eens op NDTV, en bekijk elke week een volledig ballet uit het NDT repertoire online!