Audities

For English, click here

Nederlands Dans Theater (NDT) is een internationaal erkend gezelschap voor hedendaagse dans dat zich inzet voor creatie, onderzoek en talentontwikkeling. Elk seizoen werkt NDT samen met opkomende en gerenommeerde choreografen en artiesten van over de hele wereld in haar streven een creatiehuis te zijn voor verschillende stemmen, ideeën en benaderingen in dans. Het bedrijf bestaat uit NDT 1 en NDT 2 en is gevestigd in Den Haag, Nederland. Het tourt over de hele wereld om jaarlijks voor 150.000 bezoekers op te treden in Europa, Amerika, Azië en Australië en maakt verbinding met een groot aantal doelgroepen en gemeenschappen in Nederland en over de hele wereld.

NDT werkt met opkomende en gevestigde professionele danskunstenaars van over de hele wereld die toegewijd zijn aan een diverse samenwerkingsomgeving die zich richt op de innovatie van hedendaagse dans.

NDT 2
Als je 17-22 jaar bent op de dag van de auditie in januari 2022 en geïnteresseerd bent om auditie te doen voor NDT 2, kijk dan hieronder voor meer informatie (in het Engels) over hoe je je kunt aanmelden voor onze jaarlijkse auditie voor het seizoen 2022-2023 (aanmelden mogelijk van 4 oktober 2021 t/m 31 oktober 2021).

Dansers ouder dan 22 jaar (geboren vóór 17 januari 1999) kunnen zich aanmelden voor een privé-auditie voor NDT 1 door CV/cv en videomateriaal (maximaal 7 minuten) te sturen naar auditionsNDT1@ndt.nl

NDT 1
Ben je 24 jaar of ouder en heb je interesse om je aan te melden voor een privé-auditie voor NDT 1? Stuur dan een CV en video (maximaal 7 minuten) naar auditionsNDT1@ndt.nl.

Auditie voor NDT 2 seizoen 2022-2023

Het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de auditie voor NDT 2 in het seizoen 2022-2023.

De artistieke staf van NDT maakt een voorselectie op basis van de aanmeldingen die via het online aanmeldingsformulier zijn verzonden.
Op 1 december 2021 wordt je per e-mail op de hoogte gesteld van de preselectieresultaten. Alleen geselecteerde kandidaten worden gevraagd om deel te nemen aan de NDT 2-auditie op 15 en 16 januari in Den Haag. Alle geselecteerde kandidaten worden verzocht op beide dagen beschikbaar te zijn.