Here we live and now 2020

Talentontwikkeling

Here we live and now 2020

Talentontwikkeling
Spencer Dickhaus
Zahira Suliman
Lea Ved

Here we live and now, dé plek om kennis te maken met choreografietalent van Haagse bodem. Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) vieren met dit jaarlijkse dansevenement het talent dat Den Haag rijk is. Drie creatieve makers, voormalig NDT-danser Spencer Dickhaus, Zahira Suliman en huidig NDT 1-danser Lea Ved, creëren hiervoor een nieuwe, korte voorstelling.

Alle 7 voorstellingen

Speelperiode

Seizoen 2020-2021 | 19 t/m 28 november 2020
Korzo theater, Den Haag

Choreografen

Spencer Dickhaus

Zahira Suliman

Over de choreografen

SPENCER DICKHAUS

Spencer is afkomstig uit Minnesota (VS) en genoot zijn dansopleiding aan The Juilliard School in New York. Van 2008 tot 2012 was hij tevens onderdeel van The Juilliard School Ensemble. Na zijn opleiding trad Spencer in 2012 toe tot NDT 2, in welk gezelschap hij drie jaar danste. In 2015 maakte Spencer zijn opkomst in NDT 1, waarin hij tot 2019 zou dansen.

zAHIRA SULIMAN

Zahira danste jarenlang bij Crosstown en ontdekte daar haar passie voor dans. “Ik ontdekte dat dans voor mij een hele oprechte taal is om mezelf in uit te drukken. Eerlijkheid is voor mij erg belangrijk en dans is een hele pure vorm om met eerlijkheid bezig te zijn.” In 2016 studeerde ze af aan de docent dans opleiding van Codarts in Rotterdam. Voor elke doelgroep en context waarmee ze werkt, geldt voor haar dat energie en intentie bepalend zijn in het ervaren van dans. Dans gaat over mensen, ieder uniek, waarbij zowel lichaam als geest wordt geactiveerd. Vanuit haar eigen ervaring is Zahira ervan overtuigd dat je in dans het sterkst zal ontwikkelen door open te staan voor jezelf en voor elkaar.

LEA VED

Lea is afkomstig uit California (VS) en genoot, net als Spencer, haar dansopleiding aan The Juilliard School in New York. Van 2009 tot 2013 was ze tevens onderdeel van The Juilliard School Ensemble. Vervolgens danste ze bij RUBBERBANDance Group in Canada, een dansgezelschap dat zich richt op het werk van choreograaf Victor Quijada, wiens stijl een combinatie is van breakdance, klassiek ballet en danstheater. Na drie jaar in Canada te hebben gedanst, vertrok Lea naar het Koninklijk Zweeds Ballet in Stockholm (Zweden), een van de oudste balletgezelschappen van Europa. Sinds de zomer van 2018 danst Lea in NDT 1.

 

 

Bestel

laden...